Si za valentinovo samska? Ne obremenjuj se, saj lahko počneš teh 10 stvari

11. 2. 2024
Za valentinovo ti ni treba biti na zmenku, ali se smiliti sama sebi, ker ga nimaš. V življenju obstajajo tudi boljše stvari, kot poslušati nekoga, ki ti razlaga na dolgo in široko o svojih bivših zvezah ali žveči hrano z odprtimi usti. (foto: Profimedia)
Profimedia

Biti samski je podcenjeno in me ti bomo to dokazale! 🥰

Za valentinovo ti ni treba biti na zmenku, ali se smiliti sama sebi, ker ga nimaš. V življenju obstajajo tudi boljše stvari, kot poslušati nekoga, ki ti razlaga na dolgo in široko o svojih bivših zvezah ali žveči hrano z odprtimi usti. Sama greš lahko v kino, ali na večerjo, na izlet ali preprosto ležiš doma in gledaš Bridgerton (že šestič?). 

Srčke lahko napišeš in pošlješ tudi svojim prijateljicam in mogoče ne boš naslednje leto dobila voščila le od svoje mami. Prav tako pa ti ni treba biti osladna in sama sebe nazivati z “midva” ali oditi v lokal, kjer se na vsaki strani nekdo poljublja, zre v oči in odvija v rdeče mašnje ovite plišaste medvede. Če rabiš še dodaten razlog, zakaj je biti samska na valentinovo imenitno, je to, da je bolj okoljevarstveno, saj ne pričakuješ gromozanskega šopka uvoženih rdečih vrtnic. 

Kaj pa lahko počneš sama za valentinovo?

V resnici, karkoli. Če pa res nimaš idej in bi rada počela kaj drugega, kot zapravljala večer tako, da brskaš po Instagramu, smo ti sestavile spisek res zabavnih stvari, ki jih lahko počneš sama. 

1. Pelji se na večerjo

Kdo pravi, da ne moreš iti sama na večerjo? In spiti steklenice šampanjca, pojesti zadnjega grižljaja torte in sama iti plesati v svoj najljubši klub. Nihče pa ne pravi, da moraš biti 14.februarja povsem odrasla, zato ti pritiče, da poiščeš svoje bivše na družbenih omrežjih in se norčuješ iz njihovih novih frizur.

2. Imej spa day 

In si pobarvaj lase? Naredi piercing v ušesu? Ali pa se namakaj v kopeli in preizkusi vse maske, ki si si jih že dva tedna nazaj naročila preko spleta. 

Profimedia

3. Pojdi na izlet

Izlet na katerega greš lahko kadarkoli, brez ustavljanja na vsaki bencinski črpalki ali čakanja? Takoj se javimo! Poglej kakšno bo vreme in se odpelji na morje ali pa v gore, morda obišči kak muzej ali galerijo ali pa posedaj v kavarni in se loti nove knjige. 

4. Pospravi stanovanje 

Podari naprej obleke, ki jih nisi nosila že zadnjih šest let (ker jih ne boš nosila na zabavo prijateljičinega brata) in očisti svoje čopiče za ličila. Izklopi se iz družbenih omrežij in se pretvarjaj, da te zunanji svet ne zanima. Prisežemo, imela se boš super. 

Ne spreglej še: 

5. Imej movie night 

Zato so bili narejeni romantični filmi. Netflix pa ima na zalogi celo zbirko seksi in romantično objokanih filmov, ki jih lahko gledaš iz udobnega kavča, medtem ko piješ vino in se sladkaš s čokolado. Lahko pa se tudi pelješ v kino in si ogledaš kakšen zabaven film. Tako ti ni treba sami delati kokic. 

6. Naredi kaj iz svojega bucket lista

Ni boljšega dneva, da delaš kaj adrenalinskega kot na valentinovo. Obljubimo, da je manj možnosti, da srečaš bivšega partnerja na skoku z letala, kot če greš na nabrežje na palačinke. 

7. Poskusi kak nov recept in si naredi doma imenitno večerjo

Dobra večerja, ki si jo narediš sama, je lahko še boljša od tortic in kave s potencialnim ljubimcem. Ni se ti treba prilagajati njegovim, se strinjamo, nezaslišanim zahtevam glede pečenih zrezkov, saj si večerjo delaš le zase. A ni to imenitno😍

Profimedia

8. Organiziraj galentines dan

Zato, da lahko dan preživiš s svojimi resnično najljubšimi sorodnimi dušami. Prijateljicami. 

9. Pojdi zapravljat

Tisti plašč te čaka in za valentinovo si ga lahko privoščiš.

10. Naredi zapestnice prijateljstva

Tako ali tako jih boš rabila za koncert Taylor Swift, tako da najbolje, da hitro začneš z nizanjem perlic. 

Na valentinovo se ti ni treba počutiti osamljeno, saj je le en dan v letu. Biti samska pa res ni tako slabo, kot pravijo Hallmark filmi. 

Te morda zanima še: Že veš, kateri dve IMENI sta se letos pri nas znašli na vrhu lestvice najbolj priljubljenih?

Preberi še: Kaj moraš vedeti o toksičnih zvezah (in kako prepoznati takšnega partnerja)

Novo na Metroplay: Žiga X Gombač: "Mene tek pomirja, daje mi dodatne zorne kote razmišljanja"