PAR testiral 11 različnih KONDOMOV, in to je TISTI, ki je navdušil OBA!

Če misliš, da ne obstaja kondom, s katerim bi se lahko vzburila, boš po tem 👇🏼 prijetno presenečena.

PAR testiral 11 različnih KONDOMOV, in to je TISTI, ki je navdušil OBA! (foto: Profimedia) Profimedia
12. 4. 2020

Morda bo kmalu le še tisti privilegirani en odstotek populacije imel dostop do kontracepcijskih tabletk. Na drugi strani politiki kondomov za zdaj še niso prepovedali, zato se je Playboyeva novinarka Dana Hamilton s partnerjem odločila testirati nekatere najbolj opevane.

Resda najbolj opevane v ZDA, a danes se itak vse dobi na spletu.

"Moje telo sovraži, ko poskušam biti odgovorna. Po letih življenja na kontracepcijskih tabletkah se mi je razvila okužba – pogost stranski učinek dolgoletne uporabe –, ki mi je za vselej preprečila nadaljnjo uporabo hormonske kontracepcije.

Na začetku sem mislila, da to ni resnejši problem, ker si lahko omislim nehormonski maternični vsadek. Potem pa sta dva takšna poskusa propadla, ker očitno pripadam tistim desetim odstotkom žensk, katerih telo zavrne to vrsto kontracepcije in jo preprosto izloči.

Zdaj so kondomi moja edina opcija. Na žalost je dejstvo, da moški pri kontracepciji nimajo kaj dosti izbire in ženske moramo to preprosto sprejeti.

Dobra novica? Trg kondomov se je v zadnjih nekaj letih dramatično spremenil, od naprednega inženiringa do družbeno odgovornih znamk. Da bi našla ultimativni kondom, sva se s fantom odločila testirati 11 primerkov.

Najine ocene ne bodo ustrezale vsem parom, zato predlagam naslednje: naredite svoje lastne teste. Če mislite, da ne obstaja kondom, s katerim bi se lahko vzburili, boste namreč prijetno presenečeni," je zapisala.

TO so njune ugotovitve:

LELO HEX

Predstavljen leta 2016 kot rezultat novega inženiringa.

ONA PRAVI: O hexu se ogromno govori. Izdeluje ga znana znamka seksualnih igračk Lelo. Ko so ga lansko poletje prvič predstavili, sem komaj čakala, da ga preizkusim. Material je, po opisu sodeč, v 'revolucionarni' strukturi šesterokotnikov, kar kondomu omogoča, da je neverjetno tanek, a še vedno popolnoma zanesljiv. Na občutek je resnično skorajda neobstoječ, a se unikaten dizajn v obliki čebeljega panja prav tako čuti. Na splošno dober občutek, zato mu dajem visoko oceno.

ON PRAVI: Ovitek se enostavno odpre, kondom se brez težav navleče in občutek je fantastičen. Pri Lelu so prepričani, da bodo s tem kondomom spremenili vse, kar smo do sedaj vedeli o ola gumah. Sicer je še prezgodaj, da bi bil popolnoma prepričan, ali je to res, a sodeč po tem, koliko inženiringa je šlo v izdelavo hexa, imajo verjetno prav.

 RFSU BIRDS'N'BEES

Certificiran veganski kondom s silikonsko lubrikacijo.

ONA PRAVI: Še nikoli prej nisem preizkusila veganskega kondoma, ker sem predvidevala, da kondomi tako ali tako ne vsebujejo sestavin živalskega izvora. A kot kaže, je kazein, mlečni protein, pogosto uporabljen pri izdelavi lateksa. Ta kondom je zelo lubriciran, zato ga je nekoliko teže navleči, a ga vseeno priporočam vsem veganom in tistim z bolj strogimi okoljevarstvenimi načeli. Ljubek rožnat ovitek je nevpadljiv in prijazen do ženske torbice – če bi mi med brskanjem padel ven, me ne bi bilo sram.

ON PRAVI: Ovitek je kot iz risanke, kondomi pa so videti, kot da si jih nagrebel iz avtomata za otroške igračke. Da ga navlečeš, se je treba kar potruditi. Je kot vsak drug kondom – razen tega, da je veganski, ni nič posebnega.

LIFESTYLES SKYN

Najbolj priljubljen kondom, ki ni izdelan iz lateksa.

ONA PRAVI: Lateks lahko pri mnogih ženskah povzroči draženje. Tudi meni ni bil najbolj pogodu, tako da sem že leta prej uporabljale kondome Skyn. A prav ti kondomi so naju s fantom spodbudili, da sva začela iskati alternativo. Prej namreč nikoli nisem imela težav s fantom, zdaj pa se kondomi Skyn med seksom premikajo, kar se mi ne zdi varno. Naj še samo omenim, da moj fant nima majhnega tiča, tako da to ni bil razlog – ne vem, zakaj se je to dogajalo.

ON PRAVI: Ovitek ti da občutek, da si kralj, izkušnja pa je vse prej kot kraljevska. Skyn se med seksom zarola nazaj ali pa popolnoma sname. Obstajajo boljše opcije brez lateksa.

KIMONO MICROTHIN

Kondom, ki se hvali, da presega vse standarde.

ONA PRAVI: Ta japonska znamka morda res izdeluje kondome z vrhunsko tehnologijo, a to, da je izdelek poimenovan po širokih tradicionalnih oblačilih, ne da kaj dosti zagotovila glede kakovosti. Občutek je tako naraven, kot ga pač kondom iz lateksa lahko ponudi, a ne drsi in ne poči. Je zagotovo eden boljših kondomov iz lateksa na trgu.

ON PRAVI: Eden mojih treh najljubših. Z microthinom nimaš občutka, kot da imaš na tiču kirurško rokavico. Se pa ob teh oznakah za tankost kondoma sprašujem, ali lahko moški v resnici občutimo razliko, ki se šteje v mikronih, še posebej, ko te meritve pokvarijo razni rebrasti reliefi.

SIR RICHARD'S CLASSIC RIBBED

Veganski narebren kondom v čudoviti embalaži, ki ga izdeluje družbeno odgovorno podjetje.

ONA PRAVI: Všeč mi je filozofija te znamke: za vsak kupljen kondom se en kondom podari ogroženim skupinam. Narebreni so manj intenzivno kot drugi tovrstni kondomi, kar je super, ker da pretiran profil ženski občutek, da jo fuka vijak.

ON PRAVI: Ime mogoče namiguje, da s kondomom dobite tudi brezplačen monokel, a to je v resnici prav dober kondom. Relief na površini moškim tako ali tako nič ne pomeni, a če partnerici to prija, je lahko le odličen bonus.

DUREX PERFORMAX INTENSE

Premazan z lubrikantom, ki se aktivira ob toploti – za tipe, ki hitro končajo.

ONA PRAVI: Ta kondom je narebren in pikčast, kar mi je dalo občutek, da uporabljam seks igračko. Lubrikant je na notranji strani in kondom naj bi pomagal moškim zdržati dlje. Žal se ta notranji lubrikant nabere v konici kondoma, kar ni ravno privlačno.

ON PRAVI: Kapljica lubrikanta v konici ni bila seksi, a se to ni zdelo kot nekaj, kar bi me oviralo pri teh poskusih. Časovne razlike do ejakulacije nisem opazil.

KONDOM FC2 ZA ŽENSKE

16,5-centimetrski kondom za ženske brez lateksa.

ONA PRAVI: Clair Cavanah, soustanoviteljica znamke Babeland, pravi, da v njihovih seks trgovinah kondomi za ženske zavzemajo le en odstotek prodaje vseh kondomov.

A pravi tudi, da jih ženske, ki jih uporabljajo, obožujejo. Ilustrirana navodila na ovitku FC2 so videti kot pamflet o seksu, ki ga dobiš v srednji šoli, a pozor: bila sem šokirana, kako dober je občutek. Prednji obroček kondoma počiva na zunanji strani vagine, kjer se drgne ob klitoris.

Za veliko žensk je klitorična stimulacija težko dosegljiva med običajno penetracijo, tako da kondom pomaga pri doseganju orgazma. Največja razlika? Cena! Več kot tri evre za paket je lahko hud strošek za pare, ki redno seksajo.

ON PRAVI: Še nikoli nisem videl kondoma za ženske v trgovini, kaj šele v uporabi, a ni bilo tako čudno, kot sem pričakoval. Cavanah naju je opozorila, da kondom med strastnim ljubljenjem lahko povzroča zvoke kot vreča za smeti – kar je lahko precej kilavo, če se to pripeti prvo noč z novo partnerico –, a po testiranju šestih kondomov nimam večjih pripomb. Cena je verjetno tisto, kar lahko odvrne ljudi z zelo aktivnim libidom, a menim, da bi moral FC2 vsakdo preizkusiti vsaj enkrat.

 TROJAN SUPRA BARESKIN

Kondom iz plastične mase ‒ popularna alternativa lateksu.

ONA PRAVI: Ta ultra tanek kondom brez lateksa je moj najljubši. Material je bolj gladek in povzroča manj trenja. Preprosto povedano ‒ to je kondom, ki se še najmanj čuti kot kondom.

ON PRAVI: Supra je pri meni na prvem mestu. Ovitek se enostavno odtrga, kondom se lahkotno odvije, obenem pa je dovolj tanek, da ne zmanjša občutkov.

Trojan je sicer znamka, ki je v ZDA najbolj popularna, kar je morda razlog, da sem se s tem kondom počutil bolj varno kot pa z nepoznanimi znamkami. Opomba: Veliko oglaševanih kondomov se hvali, da se jih med uporabo ne čuti. To ni res. Vsak kondom, ne glede na to, kako napreden je, se čuti. Če še vedno iščete to mitološko ola gumo, ne boste nikoli srečni.

TRUSTEX NONLUBRICATED

Suha in živopisna alternativa balonom za zabavo.

ONA PRAVI: Ker ta kondom nima lubrikanta, je prvenstveno namenjen oralnemu seksu, a ker je na voljo v različnih barvah, je bil tič mojega fanta videti kot balon na rojstnodnevni zabavi. Kar je bilo po svoje zabavno. Med oralno prakso ni čutil ničesar, meni pa je vse skupaj smrdelo kot radirka, ki sem jo uporabljala v osnovni šoli.

ON PRAVI: Ta kondom je obupen. Karkoli so si izdelovalci že zamislili, ne deluje, razen če gre za repliko kondomov, ki so jih mornarji uporabljali v inkvizicijskih časih. V barvitem lateksu je tič videti (in čutiti) kot dildo. Da bi ta kondom prijal meni ali njej, bi morala prakticirati res čudaške spolne prakse.

BABELAND SHEER LATEX

Cenovno ugodna opcija, s katero lahko napolnite denarnico, nočno omarico in torbo za fitnes – da bo kondom vedno pri roki.

ONA PRAVI: Najbolje prodajan kondom istoimenske verige seks trgovin v ZDA je zanesljiv kondom iz lateksa, ki ustreza vsem pričakovanjem. Je točno takšen kot kondom, ki smo ga v neki simbolični finti neštetokrat videli poveznjenega čez banano. Brez skrbi bi ga uporabila kadarkoli.

ON PRAVI: Kondom brez posebnosti. Deluje. Hitro se odvije, hitro se navleče in tako ne upočasni seksa. Obenem je tudi zelo poceni. Primeren kot kondom, ki ga imate vedno pri roki.

TROJAN DOUBLE ECSTASY

Dvakrat lubriciran lateks kondom – enkrat zunaj, enkrat znotraj.

ONA PRAVI: Ovitek je komično velik, kondom pa nima konice za semensko tekočino. To je lahko resen varnostni problem. Lubrikant na zunanji strani ustvari topel občutek, a ne traja dolgo. Je kot tisti žvečilni gumi, ki po minuti izgubi okus.

ON PRAVI: Veliko kondomov ima ekstravagantno ime samo zato, da ga prodajo tistim, ki upajo, da jim bo fascinanten kondom rešil upehano seksualno življenje.

Ta 'ultra gladek lubrikant' na notranji strani nima nobenega učinka, to, da je obenem še brez konice, pa se mi zdi napaka v proizvodnji. Če iščete spremembe v seksualnem življenju, namesto tega kondoma raje sprejmite naslednji nasvet: vprašajte partnerico, kaj ji v postelji najbolj prija – komunikacija bo naredila več kot dvojno narebren in dvojno lubriciran kondom.

 

Za Playboy napisala Dana Hamilton

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Če bosta seksala TAKO, bosta orgazem doživela SKUPAJ

Priporočamo tudi: "Koronavirus naju je prisilil v zvezo na daljavo in zdaj sem spoznala, da v resnici ..." (resnična zgodba)