Želita doživeti zares močan orgazem? Samo TOLE upoštevaj(ta)!

Le štirje koraki vaju ločijo do popolnega užitka!

Želita doživeti zares močan orgazem? Samo TOLE upoštevaj(ta)! (foto: Profimedia) Profimedia
1. 4. 2022

Nepregledno število elektronskih pisem z vprašanji, predlogi, priporočili in opozorili, kako izboljšati spolno življenje, prispe v uredništva Cosmopolitana po vsem svetu.

Prejete pripombe najpogosteje opozarjajo, da ženske sploh ne morejo doživeti orgazma, da ga sicer lahko, ampak ne tako pogosto, kakor si želijo, ali vsaj ne tako močno, in sicer od glave do peta, kakor se jim zdi, da bi lahko.

Kako se vzburiti, doseči vrhunski antiklimaks in vesoljsko sprostitev?

Ne glede na to, v katerokoli skupino znotraj tovrstne družine težav sodite, lahko najdete rešitev.

V Cosmopolitanu smo se potrudili poiskati odgovore, ki bodo v vašo posteljo skozi velika vrata vrnili nasmeh (in krike) zadovoljstva. Preučite tehnike predigre in rušilne strategije za odnos, ki jim sledi.

1. korak - Raziščite svoj vrt

Če hočeta s partnerjem spolzeti v posteljo kot prava akrobata, morata najprej obvladati lastne obvezne like. To pomeni, da morate najprej vedeti vse o svojih reakcijah.

Od besed k dejanjem: posvetite se raziskovanju svojega ščegetavčka in skušajte ugotoviti, katera vrsta gibov in njihova smer vas najbolj vzburjata.

In to v širokem razponu, od čvrstega stiskanja in gibov gor dol s sredincem ali kazalcem do nežnega draženja s celo dlanjo po korenu sramnih dlačic.

Ko na tak način dosežete vzburjenje in toplino, ščegetavček pa je do skrajnosti razdražen, vas le še malo loči od velikega finala – niza mišičnih krčev, ki bodo “eksplodirali” po vsem telesu. In ko enkrat doživite tovrsten orgazem, jih boste gotovo želeli doživeti še mnogo.

“Nisem zavrta. Vedno sem uživala v seksu, vendar nisem bila prepričana, ali pri tem doživljam tudi orgazme,” je svoje dvome opisala Betka, 23.

“Potem me je prijateljica poučila. Če nisi prepričana, ali ti je prišlo, potem ti ni. Poskusila sem z vibratorjem in čez nekaj minut me je preprosto razneslo. Doumela sem, da mi vse do takrat sploh še ni prišlo. Zdaj vem, kaj hočem na seksualnem področju in trudim se, da bi vedno doživela orgazem.”

Poleg ščegetavčka se morate posvetite tudi točki G, skrivnostnemu področju, kakih pet centimetrov globoko na notranji strani zunanje stene vagine.

Znate poiskati svojo točko G? Potisnite prst v vagino in počasi napredujte proti notranjosti.

To počnite tako, kakor da s prstom nekoga vabite k sebi. Če doslej še niste poiskale svoje točke G, se vam lahko zdi ta postopek malo neobičajen, ampak kar verjemite, da niso ravno vsa dekleta, ki častijo točko G kot najbolj sveti del svojega telesa, padla z Marsa.

Odkritje in igra s točko G vas bosta izpolnili z občutkom blaženosti in vas privedli do prave erotične sreče, himne sladostrastja, povsem drugačnega od tistega, ki vam je odzvanjala v ušesih pri “običajnem” orgazmu.

Klitoralni orgazem povzroča krče, ki dražijo zunanjo tretjino vagine, orgazem, ki se začne v točki G, pa se širi po hrbtenici navzgor vse do glave.

Kaj pa v praksi? Kako razširiti spekter svoje senzualnosti?

Vadite svoje telo za orgazme v različnih položajih. Če želite, na primer, natrenirati orgazme v tako imenovanem pasjem položaju, se pač med svojimi individualnimi nižinskimi pripravami spustite na vse štiri. Če pa bi radi vzburili celotno vagino kot en velik ščegetavček, poskušajte drugače.

Z eno roko dražite ščegetavček, drugo pa položite na vaginalno odprtino, potem pa z obema rokama skušajte doseči učinek usklajenega draženja. Tako se vaše telouči sestavljati ločena čutenja v celoto.

Kmalu boste opazile, da stimuliranje nekega dela telesa prebuja užitke tudi v drugih. In ko vam bo prihajalo, bo to prava himna strastem.

2. korak - Ogrevanje za začetek

Ko odkrijete, kaj vse vas vzburja, morate to odkritje deliti z ljubimcem. Toda ne divjajte! Mnoge ženske ne doživijo orgazma pri spolnem odnosu samo zato, ker njihovo telo zanj ni povsem pripravljeno. Za to potrebujete čas, “ogrevanje”, podobno kot na primer računalnik.

Najprej se morate dovolj vzburiti, da bi se lahko vlažen, vzdražen, prekrvljen in povečan ščegetavček približal vaginalni odprtini in penisu, ki je že pripravljen, da potrka na vrata. Toda lepo počasi.

Če hočete, da bo vse potekalo, kakor mora, potem se počasi in dolgo slačite in nato goli skočite pod odejo.

Ne pozabite, da – če hočete, da vam bo seks ostal v spominu za vse življenje – potrebujte zalet v obliki opolzkih sanjarjenj. Sanjarite (in počnite) stvari, ki jih imate radi. 

Na njenih krilih se res lahko vzburite.

“Težko mi gre z jezika in dragemu ne bi mogla nikoli priznati, toda ko mi moj fant ljubkuje trebuh, si pogosto z zaprtimi očmi predstavljam, kako mi to počne neki sodelavec.

V resnici sem, seveda, zelo zvesta in ga nikoli ne bi prevarala, niti s tem kolegom ne. A če si zaželite drugačnosti, je domišljija dopustljiv način, da do nje tudi pridete,” pravi Katja, 26.

Druga izvrstna tehnika za strastno predigro se imenuje vrelo dihanje.

Začne se s kratkimi vdihi, ki jim sledijo globoki vdihi skozi nos in izdihi skozi usta. Pri vdihu stisnite vaginalno muskulaturo (izvajate iste gibe, kakor da bi želeli prenehati urinirati), potem pa se sočasno z izdihom sprostite.

Tako bo s kisikom obogatena kri prispela vse do mišic, ki se napenjajo v trenutku orgazma, in postali boste zelo občutljive. Ko bo ogrevanje pri koncu, bo vaš partner že noro željan združitve. Nič zato, zadržite ga še malo. Lahko se začnete malo sukati okrog njegovega lulčka, ampak da bi ga kar tako pustile vase, to ne!

Suzana, 24, prisega, da je našla pravo rešitev: “Nočem sleči hlačk, dokler nisem povsem, povsem pripravljena.”

Ta predseksualna stopnja strasti je hkrati dobra priložnost, da partnerja poučite, kako vas naj korak za korakom postopno vzburja. Pritegnite njegovo roko ob svoje telo in se božajte z njo, tako kot vam je všeč, potem pa mu pustite, da to sam ponovi.

Ivanu, 35, se je nepozabno vtisnil v spomin nauk njegovega dekleta: “Rada ima, da ji drgnem ščegetavček, in to ves čas, mene je bilo pa strah, da ga bom v nekih pozah preprosto “obšel”.

In kaj je napravila? Pokazala mi je, kako se samozadovoljuje. Naučil sem se gibov, ki jih ima rada, počasnih in hitrih, in najbrž vam ni treba posebej govoriti, kako zelo sem se pri tem vzburil. To je zelo izboljšalo najino spolno življenje.”

3. korak - Pripravljene za rodeo

Po poljubljanju, božanju, lizanju, ščipanju, stiskanju, šepetanju besed, zaradi katerih se vam je zameglilo pred očmi, najbrž že komaj čakate, da prodre v vas. Toda to je lahko trenutek, ko se stvari zapletejo.

Strokovnjaki opozarjajo, da ima namreč več kot polovica žensk težave z doživljanjem orgazma pri spolnem odnosu, nekaterim med vprašanimi pa to ni uspelo doseči nikoli v življenju.

Orgazem je, jasno, orgazem in med tistim, do katerega se dokopljete s svojimi rokami, in tistim, ki ga doživite s partnerjevo penetracijo, ni razlike. Ko pa gre za zadovoljstvo s svojimi seksualnimi sposobnostmi, šteje skupni orgazem s partnerjem za dodatni privilegij.

Eden od odločilnih dejavnikov za doživljanje orgazma pri spolnem odnosu je položaj vaših nog. Če so vaša kolena niže od kolkov, se možnosti za užitek zelo povečajo.

Zato so poskusi z vzglavnikom, ki ga med seksom porinete pod zadnjico, ali z ležanjem na robu postelje z nogami, ki vise navzdol, večinoma uspešni. Pri takem položaju se zmanjša oddaljenost »venerinega grička« in ščegetavčka ter vzpodbuja delovanje živčnih končičev, kar ugodno vpliva na klimaks.

Naslednji način za lažje doživetje orgazma je metoda tehnika orgazmičnega ujemanja (TOU). Ko je partner “zgoraj”, ga tesno objemite, telo naj bo ob telesu.

Položaj omogoča stalno draženje ščegetavčka, kar med odnosom kumulira v visokokvaliteten orgazem. Ta tehnika ni sebična, ker pri njeni uporabi tudi partnerju puščate dovolj prostora za penetracijo in oba samo pridobita.

Če pa je vaš cilj neposredno stimuliranje točke G, preizkusite položaj, pri katerem gre penis v vas proti popku. Najprimernejša položaja za to sta pasji položaj in tako imenovana “kavbojka”.

Vi ste zgoraj in ga objemate z nogami, z obrazom obrnjenim proti njegovim stopalom.

Ampak ker ni nič tako dobro, da ne bi moglo biti bolje, se pri tem naslonite na njegov penis in napenjajte mišice kakor pri uriniranju.

Ne samo to, da ga boste (na obojestransko zadovoljstvo) čvrsto in tesno objeli, ampak boste svojo točko G spravili točno ob njegov penis.

4. korak- Grom in strela v vaših možganih

Orgazmi so, nedvomno, sijajna stvar, kar pa ne pomeni, da ne morejo postati še boljši. Eden od načinov za povečanje njihove intenzivnosti je ta, da vam partner sočasno stimulira tako ščegetavček kot točko G. Tina, 26, zagotavlja, da jo lahko ta tehnika dvigne na Mont Everest užitkov.

“Če sem zgoraj, mi penis prodira točno v središče točke G, toda pri tem se ščegetavčka sploh ne dotika.

Kakor da bi ga nekaj presvetlilo, mi je partner nekoč v tem položaju začel s palcema dražiti še ščegetavček. Orgazem je bil čudovito odkritje. Sočasno sem občutila valove užitka v ščegetavčku in v točki G in vrhunec je bil mnogo več kot le seštevek dveh ločenih užitkov. Orgazem me je tako pretresel, da še dolgo nisem mogla priti do sape.”

In če ste že krenili na pot izboljšanja in povečanja svoje erotične senzibilnosti, se ne ustrašite uživanja v sadovih svojih vaj.

Vsaka ženska je fiziološko sposobna doživeti več orgazmov, ker klitoris po prvem vrhuncu, v nasprotju s penisom, ostane nabrekel. Zato se skrivnost močnega orgazma ponavadi ne skriva v ženskem telesu, ampak v njeni glavi.

Večina deklet je zadovoljnih z enim orgazmom med odnosom, ker pač oponašajo slog svojega partnerja in ne pomislijo na to, da bi lahko še bolj uživale.

Svojemu ščegetavčku po orgazmu torej privoščite kratek predah, potem pa krenite z njim proti novim izzivom. O tem za konec tega članka govori Sabina, 29:

“Prišlo mi je prvi in moj fant je hotel nadaljevati. Zato sva zamenjala položaj in premestila sem se gor. Tako sem lahko popolnoma nadzirala položaj in jakost dražljajev, ki sem jih sprejemala.

Na začetku mi je bolj ustrezal povsem lahek ritem, toda kmalu sem si znova zaželela močnejšega jahanja. Ko sem doumela, da prvi orgazem ni nujno tudi zadnji, je seks spet dobil smisel.”

Poučite ga o tem, kaj želite v postelji!

Pazljiva vpeljava moških v svet večkratnih orgazmov

  • Prevalite krivdo na Cosmo

Če ga hočete “oblikovati” v tistega, ki vas lahko zadovolji, pri tem pa mu prihraniti sume, da je slab ljubimec, mu navrzite, da ste tisto, kar želite od njega, prebrali v Cosmopolitanu.

Ko mu boste rekli: “Tehnika v novem Cosmu se mi zdi privlačna, rada bi jo preizkusila,” bo vedel, da se skupaj (in enakopravno) lotevata projekta za izboljšanje vajinega spolnega življenja.

  • Vadite namigovanje

V postelji ste in bi radi za spremembo doživeli nekaj novega. Poskusite s tako imenovanim sendvičem! Eno pripombo oziroma zahtevo zapakirajte med dve pohvali.

Na primer: “Ah, rada imam, kako to delaš!” (1), “Ali bi se lahko premaknil malo proti levi?” (2), “Ooooh, to je tako dobro!” (3). Ljudje se bolj osredotočimo na začetek in na konec kakor na sredino, čeprav slišimo vse, hkrati pa lažje sprejmemo lepo zapakiran namig, ki bi ga sicer jemali kot očitek.

  • Igrajte se

Olajšajte pogovor z igro. Jana, 26, pravi, kako je s preprosto igro vročehladno dosegla to, da jo fant ljubkuje po vsem telesu, ona pa mu govori, kje jo vzburja bolj in kje manj.

“Ko moški to spozna, si tudi zapomni in bo v bodoče točno vedel, kako mora postopati z vami,” priporoča Jana.

  • Govorite seksi

Kolikokrat ste dobili živčni zlom, ker vam ni prinesel nekaj, za kar ste ga zaprosili. To se dogaja zaradi tega, ker je moškim TISTO, kar govorite, mnogo manj pomembno od tega, KAKO to poveste. Zato mu pač nežno šepetajte in strastno vzdihujte “božaj me nežneje” ali “močneje me stisni”.

Ne obstaja moški, ki bi bil gluh za tako izrečeno povabilo.

Napisala: Tadeja Vrabec