"Odkrila sem možev SKRIVNI profil, s katerega je pošiljal TAKŠNA sporočila" (klic na pomoč zaskrbljene ženske)

27. 3. 2023
"Odkrila sem možev SKRIVNI profil, s katerega je pošiljal TAKŠNA sporočila" (klic na pomoč zaskrbljene ženske) (foto: Profimedia)
Profimedia

"Počutim se izdano in prevarano. In da bi bila zadeva še hujša, teh stvari ni pošiljal le ..."

"Moj mož, s katerim sem poročena 9 let, ima skrivni račun na Twitterju, prek katerega drugim si z drugimi ljudmi izmenjuje seksi sporočila, fotografije in videoposnetke. S tem sem ga tudi soočila, mu razložila, da to presega meje in mi ob tem ni prijetno, on pa mi je obljubil, da bo profil izbrisal.

Nekaj mesecev pozneje sem opazila, da se ponovno izogiba prihodu v posteljo, in ugotovila, da spet počne isto. Ponovno sem ga soočila s tem, on pa se mi je znova opravičil ter obljubil, da bo res prenehal.

Vendar profila še vedno ni izbrisal. Počutim se izdano in prevarano. In da bi bila zadeva še hujša, teh stvari ni pošiljal le drugim ženskam, ampak tudi moškim.

Vprašala sem ga, ali je to nekaj, kar bi rad raziskal. Sama sem namreč prav tako biseksualka, kar je pri meni zelo dobro sprejel.

Vendar pa mi je zagotovil, da ne gre za to. Sprašujem se, ali morda zaradi svoje konservativne družine zanika, da ga zanimajo tudi moški.

Nisem prepričana, kako naj se soočim s to situacijo. Vem, da mu ne bi bilo prijetno, če bi takšne stvari počela jaz. Poleg tega pa gojim do sebe preveč ljubezni in spoštovanja, da bi prenašala to nenehno neupoštevanje mojih meja.

Pa vendar, še vedno ga imam zelo rada. Kako naj mu dam vedeti, da ga imam brezpogojno rada, a hkrati ostanem pri svojem?" sprašuje obupana ženska.

Iskrena izpoved moškega: "Že drugič sem poročen, a ljubezen še vedno čutim le do ..."

Je izmenjevanje erotičnih sporočil varanje?

Psihoterapevtka dr. Karen Phillip je za spletni portal Mamamia povedala: "Za večino ljudi, še posebej ženske, je to absolutno oblika nezvestobe."

"K meni je prišlo že mnogo parov, kjer je ona izvedela za sporočila, on pa ji je preprosto rekel: 'ja, ampak saj nisva nič počela', jaz pa jim rečem: 'ne, pravzaprav sta, svojo ženo si užalil in razburil, z drugo si delil del svojih čustev, verjetno fotografije svojega telesa in tako naprej'. Zato ja, je oblika varanja," dodaja.

Kako naprej, ko odkriješ, da si z drugimi izmenjuje erotično vsebino?

V kolikor si sicer s svojim razmerjem in partnerjem zadovoljna, je dobro, da skupaj odkrijeta razlog, zakaj to počne. "Večino časa pari enostavno ne znajo drug drugemu razložiti oziroma izraziti, kako se počutijo in kaj čutijo," verjame Phillipova.

Poudarja tudi, da je pri parih, kjer je partner, ki pošilja ta sporočila, na drugo osebo postal tudi čustveno navezan, uspešno nadaljevanje razmerja veliko manj verjetno.

Če svojega partnerja zalotiš pri izmenjevanju erotičnih sporočil, je najbolje, da se o tem temeljito in mirno pogovorita. Kar je seveda zelo težko, a v kolikor se imata še zmeraj rada in si želita vajino razmerje nadaljevati, je to nujno.

Morda bo prav to ključ, ki bo odklenil vrata reševanju vsega, o čemer do zdaj nista znala spregovoriti.

Preberi še: "18-letna hčerka se seli k svojemu novemu frajerju, ki je od nje starejši ..." (zapis zaskrbljene mame)

Priporočamo tudi: "Fanta imam rada, a med samozadovoljevanjem si zamišljam, da se dajem dol z ..." (izpoved Slovenke)