Iskrena izpoved moškega: "Že drugič sem poročen, a ljubezen še vedno čutim le do ..."

"Ne vem, ali je to normalno ali ne, ampak jaz čutim ljubezen res samo do ..."

Iskrena izpoved moškega: "Že drugič sem poročen, a ljubezen še vedno čutim le do ..." (foto: Profimedia) Profimedia
23. 3. 2023

"Imam tri otroke, dvakrat poročen. Prve žene nisem nikoli zares ljubil, mi je bila takrat všeč, to ja, a ljubil je nisem. Imava 2 čudovita otroka, za katera bi naredil vse, res jih imam rad iz srca. Potem sva se ločila, jaz sem se znova poročil in imam z novo hčerko.

Situacija je pa popolnoma enaka. Žena je čudovita in ja, mi je všeč. Zavedam pa se, da je ne ljubim.

Ne vem, ali je to normalno ali ne, ampak jaz čutim ljubezen res samo do svojih otrok, in to do vseh treh enako. Ženska tega občutka v meni ne uspe prebuditi," se je po pomoč na priljubljeni forum obrnil Slovenec.

Le TOLIKŠEN odstotek žensk v resnici doživi vrhunec med spolnim odnosom (+ kolikšen je % moških)

Takole iskreno mu je odgovoril en uporabnik:

"Ne vem, mogoče ti zaljubljenost zamenjuješ z ljubiti. Otrok ne ljubiš, imaš jih rad … gre za starševsko ljubezen.

Ljubiš lahko partnerja – in prava iskrena ljubezen nima veze z zaljubljenostjo, metuljčki, ampak je prav globlja, nima veze s frfotavostjo v glavi, ki pride z zaljubljenostjo, ampak je umirjena, …

Mogoče ti zamenjuješ zaljubljenost z ljubiti osebo. 

Ali pa, če to ne … Mogoče je pa težava v tebi, da nisi sposoben, nočeš razviti ljubezni do nikogar … Ker za ljubezen se moraš odpreti v odnosu, biti tudi ranljiv, a hkrati zaupati, da nasprotna stran tega ne bo izkoristila proti tebi, ampak za razvoj globine skupnega odnosa ter biti drug drugemu v oporo, pomoč … Mora pa biti hkrati seveda zaupanje, da bo ta opora na drugi strani, da ne bo izkoriščanje tega … In velja to obojestransko.

Po opisu sodeč ti govoriš samo o površinskosti odnosa, da ti je nekdo všeč ... To ni dovolj za pravi zdravi odnos, to je na ravni zaljubljenosti, da opaziš nekoga, to je daleč od odnosa partnerskega in prave ljubezni – ta se gradi v odnosu, za to je treba delat v odnosu … Če si zaprta omara in nič ne narediš, potem seveda tudi ničesar ne čutiš od tega pravega odnosa, ker je bolj prazen in nič ni."

Se strinjaš z napisanim?

Brutalno iskren zapis Slovenca: "ZATO poleg žene potrebujem še LJUBICO"