"Ne vem, kaj naj naredim s punco - je ta težava sploh rešljiva??" (klic na pomoč mladega Slovenca)

Sta se tudi vidva znašla v podobni situaciji? 😳 Preberi, kako lahko težavo rešita. ❤️

"Ne vem, kaj naj naredim s punco - je ta težava sploh rešljiva??" (klic na pomoč mladega Slovenca) (foto: Profimedia) Profimedia
20. 11. 2023

"S punco sva skupaj že skoraj pet let, zadnje leto tudi živiva skupaj, stara sva 29 in 23 let. Načeloma se v vsem razumeva, edini problem je seks. Sam bi namreč seksal praktično vsak dan, ona pa povprečno največ enkrat na teden. Zaradi tega je v zraku pogosto napetost in posledično večkrat slab seks kot dober, ker ni spontan in ni strasti. Vsake toliko doživiva tudi kakšen res dober in strasten seks, a to je zadnje čase res prava redkost.

Sicer se imava zelo rada, se ne varava in se spoštujeva ter si želiva skupne prihodnosti, a se zavedava, da brez urejene spolnosti to ne bo šlo.

Zaradi pomanjkanja oz. slabega seksa sva dostikrat slabe volje, takrat obupujeva in razmišljava o razhodu. Na začetku zveze sva bila bolj povezana kar se spolnosti tiče, s časom pa se vse bolj razhajava. Seks mi pomeni veliko, punco si zaželim praktično vsak dan in zelo mi je hudo, ko vidim, da si me ona ne želi. Počutim se zavrnjenega in ne vem, kaj naj storim. S punco se o tem ogromno pogovarjava (skoraj vsak dan), ona pravi, da me ima še vedno rada, ampak da ji je očitno upadel libido. Zakaj, ne ve. Mogoče tudi zato, ker se o seksu stalno pogovarjava (ker ga meni manjka), torej je to kar naprej v zraku in se ne more spontano zgoditi.

Včasih se zadržujem in pretvarjam, da si nič ne želim in da je vse okej, ampak čez nekaj dni ne morem več in rečem nekaj v stilu 'kdaj bova pa kaj seksala' in sva spet tam.

Zanima me, ali je ta stvar sploh rešljiva, glede na to, da se mora zgoditi spontano in ne z dogovori. Poskusila sva namreč že marsikaj, a ni nič pomagalo. Rada bi dosegla neki kompromis, recimo seks trikrat na teden, a hkrati meniva, da bo to zelo težko, saj je seks nagonska stvar in se mora zgoditi spontano.

Zanima me torej, ali je ta problem sploh rešljiv. Je imel kdo od vas takšne ali podobne izkušnje? Se lahko zveza nadaljuje ali je boljše, če se konča? Midva si ne predstavljava konca zveze in sva pripravljena narediti vse, kar bo treba, da bi se ta problem odpravil. Prosim za resna mnenja in pomoč, najlepša hvala že vnaprej!" se je na priljubljenem forumu oglasil obupan moški.

Razkrivamo: Koliko spolnih odnosov moramo v resnici imeti, da se ZALJUBIMO?

Pod njegovim zapisom so se hitro zvrstili najrazličnejši komentarji in nasveti. Drugi člani so poskušali najti morebitne razloge in mu pomagati s svojimi izkušnjami.

Spodaj jih objavljamo le nekaj - morda bodo v pomoč tudi vama,  če sta se znašla v podobni situaciji.

1. "A jaz sem ista in če seks ni želja obeh vsak dan, je brezveze imeti vezo. Sam se pa zase odloči, če si ok s tem, da živiš s prijateljico ali boš raje sam, dokler ne najdeš take, ki ti bo želela skočiti na kosti takoj, ko prideš čez vrata. Meni se zdi, da se po enem času čustva ohladijo in seks gre z njimi, ta libido, utrujenost itd. je samo megla čez dejanski problem, ki se ga reši le tako, da sprejmeš da tu nekaj pristnega manjka. Če hočeš sprejeti to ceno na račun navezanosti/navajenosti, boš pač skoz znerviran in kmalu rabil psihijatra, a to je tvoja izbira."

2. "Privlačnost za ženske in visok libido je potrebno vzdrževat. Redke so, da imajo tako visok libido kot večina moških, kar iz nič. Kako sta kaj povezana? Kako je s stiki čez dan? Z poljubljanjem? Z dotiki kar tako, brez da vodi do seksa? Z vzdrževanjem napetosti med vama? Po mojih izkušnjah to z leti zbledi. Ljudje živijo skupaj kot cimri, zvečer pa pričakujejo, da se bo kresalo. Ne gre običajno tako. No, očitno zate gre, ampak za njo pa ne. Ženske smo komplicirana bitja. Se moramo počutiti zaželjene, cenjene, vzburimo se ne z vizualnimi stvarmi v večini, ampak z dotiki. Poizkusita se spomniti, kaj vaju je tako skupaj vleklo na začetku. Predvsem, preden sta skupaj živela. Koliko sta se poljubljala takrat, objemala, cartala, pogovarjala, ... In primerjajta s sedanjim stanjem. In potem poskusita to nazaj pripeljati v vezo. Jaz po pravici povem, da sem se čisto ohladila do bivšega ravno zaradi tega. Dnevi so bili v pogovorih o stanovanju, o načrtih ipd., nič naju. Nič poljubov, sploh tistih seans. Nič mečkanja kar tako. Vse mehansko. In potem gre libido 'pa-pa'. S sedanjim sem namenoma to vzdrževala. Mu tudi povedala, da to rabim. Da rabim dotike čez dan, da rabim občutek, da me še vedno vidi kot žensko, ne samo kot sostanovalca. In to vzdržujeva že leta. Se trudiva, da ne izgubiva tega dela. Da sva včasih še vedno kot najstnika na sedežni zvečer. 🙂"

Najnovejša raziskava: V zadnjem času močno poraslo število razhodov - raziskovalci zdaj odkrili RAZLOG

3. "Če ti je seks le porivanje in sredstvo za sprostitev svojih notranjih napetosti, me čisto NIČ ne čudi, da ona izgublja libido oz. željo do tebe. Vprašaj se, kaj ti seks pravzaprav pomeni in kaj prinese – le potešitev, le sprostitev? Za to pa res ne rabiš biti v vezi. In četudi si, to lahko dosežeš tudi sam. Res žalostno in plehko dojemanje spolnosti. Jaz bi rekla, da ti sploh nisi zrel za vezo." 

4. "Praviš, da si star 29 let. Pri teh letih bi že skoraj moral vedeti, da seks v razmerju ni vse oziroma mu mnogi pripisujejo prevelik pomen. Je pomemben, ne trdim, da ni, ampak sčasoma vsak pride do ugotovitve, da imaš dandanes že veliko srečo, da spoznaš nekoga, s komer lahko shajaš, se normalno pogovarjaš, imaš skupne cilje za prihodnost in da ni kur*ir ali kur*a. Že to si lahko srečen. Da bi sicer v redu punco zapustil zgolj zaradi pomanjkanja seksa, pa je neumnost. Mogoče boš kasneje ugotovil, zakaj, če do zdaj nisi. V življenju marsikaj pride. Verjel ali ne, tudi bolezen. Bolnikom tudi ni do seksa, pa jo boš, če npr. zboli, takoj zapustil ali prevaral? Kontracepcijske tablete so lahko tudi krive. V življenju je tako, da vsega ne moreš imeti. Tako ponavadi tudi v partnerju ne moremo dobiti v paketu in lepoto, inteligenco, visok libido, bogastvo,… Ne gre to tako. Nihče ni popoln."

Zaradi tega zelooo preprostega trika boš v postelji prava boginja

Takole pa je svojo izkušnjo povedala skoraj 50-letnica:

"Dobil si veliko različnih odgovorov. Preberi še mojega, še bolje pa, da ga prebere tvoja partnerica. Stara sem 48 let in v zvezi z istim moškim že več kot 30 let. Se ljubiva, spoštujeva in sva dala skupaj že veliko skozi. Si normalen moški, ker si želiš veliko seksat. To je normalno. Normalno je tudi, da se hitro vzburiš. Hvala bogu, da obstajajo še normalni fantje, kajti zdi se mi, da jih je vedno več raje na računalnikih kot pa na ženskah. Za ženske pa je normalno, da se počasneje vzburijo. Ko ti hočeš seks, ona ni vzburjena, pa če tudi jo boš rajcal, se na glavo postavil, plesal obredne plese, če njej v glavi ne naredi 'klik' in se ti ne prepusti, ne bo nič. Večinoma so ženske pripravljene seksat, ko je čas za oploditev, drugače ne. Tudi to je naravno. Ženski mora v glavi narediti 'klik', da se prepusti moškemu, po parih minutah se vsaka ogreje. A samo, ČE SE HOČE! Samo zid more prebit in se sprostit, pa zalaufa. Zelo veliko je v GLAVI!! Meni se velikokrat ni dalo seksat, pa sem se potrudila za moža, in naučila sem se, da je potem tudi meni zapasalo (šele sredi seksa). A ker je mož vedel, da sem se potrudila, se je on tudi zame, pa ne samo pri seksu. /.../ To je tako kot s športom, sprva se ti ne da, po treningu pa si zadovoljen sam s seboj. Če res ne bo šlo, si obsojen na [življenje, op. a.] brez seksa ali pa se razidita. Želim vama, da se dobro izteče."

Ti je ob/po spolnem odnosu nelagodno? Gre za pogosto težavo, o kateri nihče ne govori (Cosmo BO!)

Za konec pa si preberi še nekaj uporabnih nasvetov in trikov članice zgoraj omenjenega foruma:

"1. Res so lahko hormoni, morda od kontracepcijskih tablet ali Mirene (kot je bilo pri meni – ampak notri so tudi hormoni). Zdaj, ko sem malo starejša (pa spet ne toliko), čutim, da imam visok libido v času ovulacije – ko naj bi se zgodila oploditev, v ostalem času in med menstruacijo me seks sploh ne zanima.

2. Zame je vprašanje 'a bova kaj seksala?' od pohotnega/potrebnega moškega, pa čeprav je to moja ljubljena oseba, eden od največjih seks-ubijalcev! Nehaj fehtat za seks – to je ful odbijajoče!

3. Kako je pa kaj s hišnimi opravili? Nisi nič napisal o tem, ali kaj sodeluješ (enakovredno?), ampak malo sumim na to. Meni je ful seks-odbijalec moja utrujenost (najbrž punca hodi v službo ali študira?) in to, da vidim, da moški 'svira ku*cu', medtem ko jaz delam. Ali sodeluješ pri hišnih opravilih ali jo nadleguješ s k... in gneteš joške od zadaj, medtem ko ona kuha, pomiva posodo ali čisti kopalnico? No go, to jo samo še bolj odbija, sploh če pomisli, da bi morala kdaj v prihodnosti poleg vsega skrbet še za froca ali dva.

4. Zapomni si: DOBER SEKS SE ZAČNE ŽE ZJUTRAJ. To pomeni, da prevzemaš svoj del domačih del, si prijazen do nje, razvajati jo začneš že zjutraj, jo kam pelješ, jo pocrkljaš s kakšno čokoladico ali predstavo, predvsem ji pa ne smeš dati vedeti, da je vse to samo zato, da bi ti 'dala'. Ampak na to moški radi pozabite, okrog nas začnete brenčati in mislite, da bo čez 10 min že ognjemet.

5. Premisli, če se imata res tako rada … Malo bolj poglej znake. Dostikrat se izkaže, da se je ljubezen že končala, par je skupaj iz navade, potem se pa nekaj zgodi in veza razpade. Pa za to ni glavni povzročitelj seks – ta je le simptom tega, ali vse štima ali ne. Pri nama – dokler sva se imela rada – ni bilo treba kaj dosti govorjenja, moledovanja in 'uslug', ker sva začutila potrebo po drugem. Ko se je izpelo, je splahnela tudi želja po seksu."

Kaj bi mu pa svetovala ti?

Do katere starosti je 'normalno' biti devičnik? (Odgovarjajo tisti, ki so na *trenutek* čakali nekoliko dlje)