Razkrivamo: Koliko spolnih odnosov moramo v resnici imeti, da se ZALJUBIMO?

Je zgolj ena noč dovolj, da se v osebi razvijejo čustva, ki presegajo zgolj željo po spolnosti?

Razkrivamo: Koliko spolnih odnosov moramo v resnici imeti, da se ZALJUBIMO? (foto: Profimedia) Profimedia
20. 11. 2023

"Prepričan sem, da sem se vanjo zaljubil že po prvem pogovoru v tisti sobi," pove on. "Vedel sem, da se želim z njo poročiti od trenutka, ko sem jo pred seboj videl golo. Ko sem prodrl vanjo, sem preprosto vedel. Bila je ljubezen mojega življenja, vem, da se sliši osladno, ampak je res."

Prvi pogled – ONA

"Spoznala sva se pred tremi leti, na podpisovanju knjige. Prijatelj je pisatelj in me je povabil na predstavitev svoje najnovejše novele. V nekem trenutku sem obrnila glavo na stran. Ujela sem ga, kako strmi vame. Videti je bil nekoliko nataknjen, ampak mi je bilo všeč. Imel je kljubujoč pogled.

Njegove oči mi niso prenehale slediti. Lahko sem čutila njegovo željo," s svojega zornega kota zgodbo pove ona in nadaljuje …

"Po predstavitvi knjige je bila za vse goste zabava s koktajli. Moj prijatelj se je pogovarjal z vsemi, ampak ga nisem poslušala. Izmenjevala sem si le poglede z Davidom. Že preprosto gledanje v njegove oči je v meni povzročalo ogenj. Pristopil mi je in se začel pogovarjati.

Takoj sva se ujela. Lahko sem videla, da so njegovi nameni zelo daleč od navadnega pogovora o knjigah ali najinih profesionalnih življenjih. Ton njegovega glasu je bil precej provokativen. Takoj sem spoznala, da si želi z menoj priložnostnega seksa.

Iskreno, tudi jaz sem si tega želela. Vendar sem prav tako želela, da se ta trenutek zgodi pozneje, in ne takoj, da bi seksualna napetost še bolj narasla. Nisem si želela, da se vse skupaj zaključi tako nenadoma."

Prvi pogled – ON

"Kot sem že povedal, vanjo sem se zaljubil takoj, ko sem jo povabil k sebi, da skupaj preživiva noč. Postal sem zasvojen, ko sem jo zagledal med tisto dolgočasno predstavitvijo knjige. Ampak po tem, ko sva bila skupaj, sem preprosto vedel, da si želim z njo preživeti preostanek življenja," pove David.

Trik, kako odkriješ prevaro: 6 znakov, da je tvoj partner PRAVKAR imel spolni odnos (in to ne s tabo)

Prvi seks – ONA

"Prepričal me je, da greva k njemu. Bila sem nervozna in prestrašena. Čutila sem rastoče pričakovanje tega, karkoli se bo pač zgodilo. Držala sem knjigo, medtem ko sem sedela v Davidovem avtu. Ko je ustavil, me je začel božati po bedrih, odzvala pa sem se tako, da sem njegov penis vzela v roke.

Zvok njegovega bitja srca me je še bolj vzburil. Bila sva tako vzburjena, da sva šla naravnost v njegovo sobo. Postala sva pošasti, ki sta ju vodila instinkt in užitek. Včasih je celo bolelo, ampak daleč od tega, da bi me to vznemirilo, to me je le bolj podžgalo.

Bilo me je strah, saj nikoli prej nisem izkusila takšnih čustev. Čutila sem, da se z vsakim potiskom zaljubljam vanj. Ne šalim se."

Prvi seks – ON

"Tole mi je zelo nerodno priznati, ampak od trenutka, ko sem jo videl, pa do naslednjega dne, sem bil vzburjen. Celo vmes, med posameznimi epizodami, sva se ustavila in se na kratko spočila. Vem, kako neresnično se to sliši, ampak je res. Celo prestrašil sem se.

Ampak mislim, da seks in ljubezen prideta skupaj. Če je imela takšno moč nad menoj, je to pomenilo, da je oseba, s katero moram biti. In z vsakim orgazmom sem lahko čutil, da se najini življenji vse bolj združujeta.

Odkar sva prvič seksala, se pogosto spomnim prav določene situacije. Ko sva začenjala tretjo rundo, mi je v uho nežno zašepetala: 'Ljubim te'. Bil sem razdvojen. Nikoli v življenju mi te besede niso segle tako globoko. Preprosto sem ji odgovoril: 'Tudi jaz tebe.'

Tisto prvo srečanje je bilo spoj veliko različnih elementov: divjaštva, strasti, umazanosti in mokrote. Če bi mi nekdo vnaprej povedal, da se bom tako nemočno zaljubil v to žensko, mu ne bi verjel."

To je skandinavska metoda spanja, ki naj bi reševala zakone (s partnerjem jo morata preizkusiti!)

Ključni trenutek – ONA

"Mislim, da je bil ključni trenutek (op. a.) vse, kar se je zgodilo v galeriji, nato v njegovem avtu in nato tisto noč. Moje prejšnje zveze so bile seksualno ali čustveno brezvezne. On me je obravnaval drugače. Bil je takšen džentelmen, kot je bil drzen v postelji. Rad je preizkušal nove položaje. To mi je bilo všeč," pove ona.

"Ne glede na to, da je bil popolni neznanec, sem se zaradi njegove galantnosti v trenutku zaljubila vanj. Vsakdo, ki me to sliši govoriti, bo najverjetneje rekel: 'Kako se lahko zaljubiš v nekoga, ki si ga pravkar spoznala? Ta moški te želi le položiti in nato pustiti, si nora?'"

Ključni trenutek – ON

"Bil sem v zvezah z drugimi ženskami. Vendar je večino zanimal le seks. Constanza je bila drugačna," pove in nadaljuje: "Bila je poredna, a prikupna. Mislim, da sem bil enak: bil sem grob, a hkrati sem želel zanjo lepo poskrbeti.

Seveda nisem pozabil nanjo. Naslednji dan sem jo odpeljal domov, kjer sva  ponovno seksala. Po tem sva se čez dva dni ponovno videla, prepričana, da sva par, in ne samo ljubimca. Vem, kako noro se sliši. A ne želim verjeti, da sva edina, ki se jima je kaj takšnega zgodilo.

Seks je lahko magičen, ko oseba, s katero si, vzbudi v tebi najbolj goreče hrepenenje, hkrati pa kup čustev že samo s tem, ko jo pogledaš … Mislim, da je to tisto, čemur rečemo erotika," zaključi on.

Morda pa smo se ves čas spraševali popolnoma napačno (zastavljeno) vprašanje?

Morda ne gre za to, kolikokrat moraš seksati, preden se zaljubiš. Morda je resnično vprašanje, v katerem trenutku seksualne igre spoznaš, da si resnično zaljubljena …

Prirejeno po: How Many Times Do You Need ...

Ti je ob/po spolnem odnosu nelagodno? Gre za pogosto težavo, o kateri nihče ne govori (Cosmo BO!)