'Med orgazmom me vedno pritisne lulat' (ZAKAJ se to dogaja + 4 top rešitve)

Zdi se, da so nekatere stvari med rjuhami res izven našega nadzora, a ni treba, da je tako.

'Med orgazmom me vedno pritisne lulat' (ZAKAJ se to dogaja + 4 top rešitve) (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo splet) Profimedia, Obdelava: Cosmo splet
27. 5. 2021

Mnoge ženske se soočajo s to težavo in ne vedo, kako se je lotiti, zato se raje prikrajšajo za užitek, ki jim ga nudi orgazem. Je na tem svetu sploh kaj bolj neprijetnega od uriniranja po tipu, ki si ga pravkar spoznala? 😅 Rezultat je pomanjkanje samozavesti in posledično tudi užitka.

Kako se spopasti s to težavo, ne da bi partnerju dala občutek, da te ne zna zadovoljiti?

Kot smo že omenili, to ni nenavadna težava, zato je edino, za kar moraš najprej poskrbeti, to, da o tem poveš svojemu partnerju. Naj ti ne bo nerodno – njemu bo zagotovo veliko ljubše slišati, kaj te v resnici teži, glede na to, da zanj v tistem trenutku ne obstaja nič hujšega od dejstva, da te preprosto ne more zadovoljiti.

Pozabi vse, kar veš o svoji vagini! TAKO boš našla ključ do nepozabnega UŽITKA

Ko z njim razčistiš, pa glede tega poskusi kaj ukreniti tudi sama.

Obstaja namreč nekaj rešitev.

👉 Najbolj učinkovito je prav praznjenje mehurja (po domače: lulanje) tik pred samim seksom.

👉 Neprijetni situaciji se lahko izogneš tudi tako, da izbereš položaj, pri katerem kar se da najmanj pritiskata na tvoj mehur.

👉 Včasih pa se je vendarle najbolje po nasvet obrniti na zdravnika, in to iz preprostega razloga – v večini primerov gre za (ne)moč mišic medeničnega dna.

Dobra novica pri tem je, da jih lahko enostavno učvrstiš s pomočjo vaj.

"Na pomoč, med seksom imam suho nožnico!"

👉 Tukaj so top 3, ki ti bodo v veliko pomoč:

1. Krepitev počasnih mišičnih vlaken 

Ulezi se na hrbet, noge iztegni v širini bokov. Roke ležijo ob telesu, dlani so obrnjene navzgor. Ob izdihu stisni mišice v nožnici, ob vdihu popusti in jih sprosti. Nekajkrat ponovi. Med izdihom in stiskanjem mišic nato hkrati postopoma dviguj ledveni predel ter ga pri naslednjem izdihu spet spusti.

Nato na enak način dvigni drugo, tretje, četrto ... najnižje vretence. Vadi tako dolgo, dokler lahko dihaš in obenem držiš medenično dno napeto.

2. Krepitev hitrih mišičnih vlaken

Prižgi glasbo in kot trebušna plesalka pleši tako, da v gibu izoliraš medenico. Trup in noge naj ostanejo nepremični. Vztrajaj nekaj minut. Še enkrat zavrti komad in nato pleši le z medeničnim dnom.

Samozadovoljevanje MED menstruacijo? Strokovnjaki pravijo JA (in TO je razlog)

3. Za sprostitev mišic

Pojdi na kolena, spredaj se opri na komolce. Koleni počivata na blazini v širini bokov, trebuh in hrbet naj visita, glava počiva na rokah. Tako se sproščaj nekaj minut.

Za učvrstitev pa lahko poskrbiš tudi s pomočjo telesne aktivnosti.

Vsekakor idealna za utrjevanje medeničnega dna sta plavanje in pilates! Če se odločiš za jogo, pa moraš paziti, da izbereš ustrezno obliko. Bikram joga, ki se izvaja v toplem prostoru, dela mišice elastične in sprošča napetost. Na splošno je dobro, da se mišice medeničnega dna in mišice okoli njega ne le krepijo, temveč tudi raztezajo in sproščajo.

'Ima vagina po uživanju ananasa boljši okus?' (+ odgovori na ostala nekoliko čudna vprašanja o seksu)

Fotografija: Profimedia