'Kako fantu povem, da raje masturbiram kot seksam z njim?'

+ Odgovari na ostala vprašanja, ki ti jih je preprosto preveč neprijetno postaviti na glas. Pa ni za kaj!

'Kako fantu povem, da raje masturbiram kot seksam z njim?' (foto: Profimedia) Profimedia
12. 6. 2022

Samozadovoljevanje, masturbacija, onaniranje, igranje s seboj, ... Toliko različnih izrazov in tooooliko vprašanj, ki se nanašajo na dobro staro solo akcijo.

Odgovarjamo na nekaj najbolj žgečkljivih:

Je vsakodnevno samozadovoljevanje zdravo ali je to preveč?

Samozadovoljevanje vsak dan je popolnoma normalno in zdravo, mnogi to počnejo, zato v kolikor ti odgovarja, se pri tem ne zadržuj. Seveda pa to ne pomeni, da se moraš samozadovoljevati vsak dan. Vse je odvisno od posameznikove spolne sle.

Kdaj je preveč? Ko temu začneš posvečati več ur dnevno, in to dalj časa, ter pri tem zanemarjaš druga področja svojega življenja oziroma samozadovoljevanje uporabljaš kot neke vrste pobeg pred vsakdanjim življenjem.

Ali lahko uporaba vibratorja zmanjša občutljivost mojega klitorisa?

Odgovor je ne. Vibratorji, četudi jih redno uporabljaš, ne pustijo nobene dolgotrajne škode in ne zmanjšajo občutljivosti živčnih končičev v klitorisu.

Samozadovoljevanje MED menstruacijo? Strokovnjaki pravijo JA (in TO je razlog)

V kolikor med samozadovoljevanjem uporabljaš zgolj vibrator, se tvoj klitoris na nek način navadi na visoko intenzivno in hitro vibriranje, zato ti morda druge oblike stimulacije ne bodo dovolj.

To seveda ni nobena težava, če rada vsakič uporabiš vibrator. No, v kolikor pa želiš raziskati kakšne druge načine samozadovoljevanja, potem je najbolje, da menjuješ oblike stimulacije.

Kako naj fantu povem, da se raje samozadovoljujem kot seksam z njim?

Najbolje, da se tega lotiš s pozitivnim pristopom. Povej mu, kako rada se samozadovoljuješ in kako v tem uživaš. Razmislita, kako bi lahko to vključila v vajin skupni seks.

Morda poskusita skupno samozadovoljevanje v istem prostoru? Lahko poskusita tudi tako, da sta vsak v svoji sobi in se pogovarjata preko video klica. Ali pa drug drugemu dajeta navodila in se usmerjata. Vročeee!

Na TO se ženske najraje samozadovoljujejo! (resnične izjave žensk)

Ali zaradi samozadovoljevanja lahko imam težavo pri doseganju orgazma med penetracijskim seksom?

Nikakor ne. Pravzaprav ti lahko samozadovoljevanje pomaga, da bolje spoznaš svoje telo, kaj ti odgovarja, kako doseči orgazem, kar ti lahko potem pride prav pri penetracijskem seksu.

Večina žensk namreč zelo težko doživi orgazem zgolj z golo penetracijo penisa v vagino. Potrebujejo tudi neke vrste zunanjo stimulacijo klitorisa in samozadovoljevanje ti vsekakor pomaga razumeti, kakšna stimulacija ti odgovarja.

“Prijatelj mi je povedal, da njegovi punci pri orgazmu špricne tekočina. Se šali?”

Je "squirtanje" orgazem?

Squirtanje ali ženska ejakulacija samo po sebi ni orgazem. V bistvu gre dobesedno za fizično izločanje tekočine iz genitalno-urinarnega trakta vseh, ki imajo vagino.

Kar torej pomeni, da če squirtaš, ni nujno, da doživljaš orgazem. Pravzaprav se lahko zgodi celo, da v tem ne uživaš oziroma ti ni ugodno. No, večino časa, ko ženske ejakulirajo, hkrati tudi doživljajo orgazem, zato ti dve zadevi gresta z roko v roki. A, kot rečeno, ne vedno.

Povzeto po dr. Zhani Vrangalovi

Preberi še: 'Med enim SEKSOM sem doživela 7 orgazmov, in TO je razlog, zakaj' (resnična zgodba Celjanke)

Priporočamo tudi: O, ne! Tik pred dopustom si dobila menstruacijo 🩸 – kaj pa zdaj?