“Prijatelj mi je povedal, da njegovi punci pri orgazmu špricne tekočina. Se šali?”

Če si imela kdaj goreče vprašanje o seksu, pa ni bilo primernega trenutka ali osebe, da bi lahko o njem spregovorila, nisi edina. Dobivamo številna anonimna elektronska pisma, ki se sprašujejo o teh in onih telesnih dejavnostih. Zbrali smo nekaj najbolj zanimivih in nanje odgovorili po svojih najboljših močeh ...

“Prijatelj mi je povedal, da njegovi punci pri orgazmu špricne tekočina. Se šali?” (foto: Profimedia) Profimedia
22. 11. 2020

Veliko žensk je namreč prepričanih, da je treba kar instinktivno vedeti vse o seksu, zato je na tem področju tudi toliko skrivnosti, saj jih ženske ne upajo zaupati niti svojim najboljšim prijateljicam.

A prej ko boš poiskala odgovore, prej boš lahko še bolj uživala v spalničnih igricah.

Da bi kar največ izvedela o ključnih tematikah, smo na Cosmu izbrali nekaj najpogostejših vprašanj in s strokovnjaki sestavili primerne odgovore. Upamo, da ti bomo razkrili nekaj ključnih podatkov.

1. Včasih med seksom moja vagina spusti čuden zvok, kot da bi izpustila zrak. Pri tem mi je zelo nerodno. Kaj je vzrok in kako to preprečiti?

Ta glasni zvok je preprosto le odvečen zrak, ki uide iz nožnice. Ko si vzburjena, se tvoja vagina razširi in ustvari dodaten prostor, da lahko sprejme penis tvojega partnerja.

Med občeva­njem pa s premiki on v vagino potisne tudi nekaj zraka. Ta napolni prazen prostor, ko pa spremeniš položaj ali on močneje potisne, zrak uide iz nožnice. Rezultat je prdcu podoben zvok. To se lahko zgodi tudi po orgazmu, ko se vagina prične vračati v normalno velikost.

Čeprav je ta nadloga lahko zelo neprijetna, pa je pravzaprav popolnoma vsakdanja. Če ti je zelo v napoto, preizkusi nekaj trikov. Ko ležiš na hrbtu, rahlo pritisni na svoj trebušni del, preden ga on vstavi.

To bo izpihnilo zrak, ki se je že nabral v nožnici. Med seksom naj on vstavlja penis bolj plitvo, izogibaj pa se položajem, pri katerih imaš dvignjeno medenico.

Predvsem v položaju po pasje se pogosto zgodi, da ti v vagino lahko uide prekomerna količina zraka.

Vsekakor pa je neumno, da bi ti takšna malenkost pokvarila užitek. Če se že zgodi, preženi napet položaj s smeja­njem. Vsak normalen fant, s katerim se bo splačalo spati še enkrat, se ti bo pri smejanju pridružil.

2. Moj izbranec si želi analnega seksa, jaz pa o tem ne vem ničesar. Je to varno? Kaj moram vedeti?

Te dni se zdi poizvedovanje o analnem seksu zelo pogosto. Masiven dostop do internetne pornografije in podiranje seksualnih tabujev sta verjetno glavna vzroka za aktualnost vstopanja od zadaj.

Še več, po zadnjih študijah Državnega centra za zdravstvo je kar vsaka tretja ženska v starosti do 24 let že preizkusila analni seks. A vseeno ta različica seksa še ni popolnoma vsakdanja, zato je lahko raziskovanje tega področja zelo zabavno.

Analni seks postaja zelo priljubljen tudi zato, ker je analna odprtina prežeta z živčnimi končiči in je zato cona užitka tako zanjo kot tudi zanj. Če te torej zanima, vsekakor preizkusi. Vendar pozor.

V nasprotju z vagino analna odprtina ne izloča lastnega lubrikanta in ni elastična. Mišice okoli odprtine se samodejno stisnejo ob dotiku, kar lahko povzroči bolečo penetracijo, če nisi sproščena.

Da bosta lahko popolnoma uživala, se morata s partnerjem zadeve lotiti lahkotno; on naj vstavlja svoj penis počasi in postopoma. Uporabita veliko na vodi osnovanega lubrikanta.

Tudi če si s fantom v resni zvezi že več let, vedno upo­rabi kondom (ta naj bo brez nonoksinola 9, ki lahko poškoduje rektalna tkiva), da preprečita širjenje bakterij. Kondom obvezno tudi zamenjajta, če bosta po analnem nadaljevala z vaginalnim seksom.

Več o tem izveš v članku: "Počutila sem se, kot da bi znova izgubila nedolžnost" (iskreno o prvem analnem seksu)

3. Je kakšna skrivnost, kako biti odlična v oralnem seksu? Ne vem, ali delam vse pravilno, tehnike pa tudi ne želim razlagati prijateljica.

Izmenjava strategij dobrega oralnega seksa ni tako preprosta kot izmenjava lepotilnih napotkov, ključ do odličnosti pa se skriva le v tvojem navdušenju do akcije.

Magična sestavina je torej tvoja želja po zadovoljitvi njegovih želja. Ko boš torej naslednjič z glavo med njegovimi nogami, mu daj vedeti, kako zelo si želiš, da mu ga že končno vzameš v usta.

Samozavestno poklekni in močno zagrabi njegov penis. Nato ga vzemi v usta in pri tem sinhrono vodi dlan gor in dol po korenu uda.

Občasno ga poglej v oči in pri tem zastokaj od užitka. Da ga boš še dodatno razgrela, upo­rabi prosto roko za rahlo masažo mod, nato pa le vse skupaj zmešaj v edinstveno izkušnjo.

Najprej malce sesaj, potem ga počasi liži po celi dolžini, nato ga le s konico jezika draži po občutljivi glavici. Ves čas spremljaj njegove odzive. Če pri ka­terem od dejanj prične trzati in stokati, to samo ponavljaj in ponavljaj.

4. Ko imam menstruacijo, si močno želim seksa. Je to sprejemljivo ali pa bo že zamisel mojega partnerja popolnoma odvrnila od seksa?

Odgovor boš najlažje izvedela ta­ko, da ga boš vprašala. Če bo za akcijo, vama svetujemo položaje, pri katerih je on na tebi. Tvoje krvavenje bo z ležanjem manj intenzivno.

Če bosta menjala položaje, lahko uporabiš menstrualno kapico, nekakšno alternativo tamponu, ki jo lahko kupiš v le­karnah. Vstavi jo pred seksom.

A zapomni si: čeprav ima seks med menstruacijo svoje dobre strani, saj nekatere ženske občutijo v tem času povečan libido in manj krčev, lahko še vedno zanosiš.

Povečana je tudi možnost infekcij in prenosa spolnih bolezni zaradi prisotnosti mrtvega tkiva. V prevodu to pomeni le eno: uporabita kondom.

5. Skrbi me, kakšen imam okus in vonj, ko se moj partner spravi name oralno. Lahko kar koli storim, da me ne bo skrbelo?

Ženske se pogosto sprašujejo, ka­kšen okus in vonj imajo, kar je prav­zaprav ironično, saj večino moških močno vzburja naravna aroma ženske vagine.

A četudi je izbranec prepričan, da tvoja diši kot vrtnica, si ne boš delala usluge, če te bo skrbelo, da ga lahko neprijetno presenetiš.

Namesto da posledično potem posegaš po vaginalnih deodorantih, ki lahko razdražijo tkivo, je najboljša rešitev le umivanje.

Pred seksom se z milom umij ali pa še bolje, skupaj se oprhajta in začnita predigro kar v kopalni kadi.

Če to ni mogoče, se med oralnim seksom nikar ne obremenjuj s temi stvarmi, raje se posveti norim občutkom njegovih ust in jezika na vagini.

Če je šel prostovoljno tja dol in tam tudi ostal, je verjetno zadovoljen s tem, kar je našel. Zelo verjetno je, da poleg vsega tudi zelo uživa.

6. Ko se premakneva iz misijonarskega položaja v jahalnega, ne ohraniva penisa v nožnici. Je tu kakšen trik?

Vsi smo navdušeni nad holivud­skimi ljubezenskimi scenami, v katerih parček v popolni usklajenosti menja položaj za položajem. V realnosti seks ni tako tekoč. Ljudje se udarjajo z glavami, se zapletajo v rjuhe in ja, občasno tudi prekinejo, da lahko zamenjajo položaj.

Položaje je namreč težko menjati brez prekinitve, zato se veliko parov ustavi in ponovno združi, ko je telo v novem položaju.

Vseeno pa lahko poskusiš manjši trik za neprekinjen seks v menjavi iz misijonarskega v jahalni položaj. Začnita na levi strani postelje. Desno nogo imej iztegnjeno, levo pa ovij okoli njegovega pasu. Z levo roko se nato ujemi pod njegovo ramo. Uporabi desno roko za odriv.

Pri vrtenju se močno drži svojega partnerja, medtem ko ga obr­neš na hrbet z rotacijo na desno v enem, tekočem premiku. Če mu vseeno zdrsne ven, ga samo vstavi nazaj in nadaljuj akcijo.

7. Slišala sem, da imajo tudi moški točko g. Kje je in kaj naj z njo počnem?

Moška točka g je pravzaprav njihova prostata, za lešnik velika žleza, ki se nahaja nekaj centimetrov znotraj analnega kanala.

Ta nabrekne, ko je moški vzburjen in izloči del tekočine, ki sestavlja spermo. Če je stimulirana, lahko prostata moškemu prinese neverjetne užitke.

Način, kako se lotiš te specifične točke, je s stimulacijo živčnega predela med njegovim anusom in modi. Prostatna žleza namreč leži pod kožo in z rahlim pritiskom lahko celo stimuliraš njegovo točko g.

Uporabi palec ali prstni členek in nežno masiraj predel, medtem ko opravljaš oralni seks. Ko bo tik pred orgazmom, pritisni malce močneje, da mu pospešiš utrip. In izstrelitev.

8. Nisem zadovoljna z videzom svoje vagine in se med seksom zato tudi ne sprostim, ker predvidevam, da tudi njemu ni všeč.

Vzemi v roke ogledalo in si natančno oglej svoj spodnji zaklad. Razišči tebi lastne vaginalne značilnosti in nato sprejmi, da si to ti. Vsaka ženska ima svojevrsten spolni organ, saj so vagi­ne različnih oblik in barv, in dokler pri penetraciji ne boli in lahko normalno masturbiraš, se ne obremenjuj z videzom.

Tudi on se ne bo, ker so moški nad vulvami zelo navdušeni. Sicer pa sama veš, da tudi penisi niso vsi isti.

Kaj želijo vedeti moški?

Tudi moške zanimajo stvari o seksu. Tu je nekaj vročih tematik, ki mu ne pustijo spati.

“Prijatelj mi je povedal, da njegovi punci pri orgazmu špricne tekočina. Se šali?” – Samo, 25

Ker se pri orgazmu iz sečevoda izloči tekočina, veliko strokovnjakov verjame, da gre pri takšnem ženskem orgazmu pravzaprav za curek urina. Drugi so prepričani, da gre za tekočino, ki jo proizvedejo žleze znotraj ženskega sečevoda, kar povzroči ejakulacijo, podobno moški – brez sperme, seveda.

“Kaj je pri penisu bolj pomembno – dolžina ali obseg? Kako lahko kompenziram?” – Tadej, 27

Ker prvi dve tretjini vagine nista tako občutljivi kot notranji deli, bo daljši penis zagotovo pripomogel k boljšemu užitku.

Pri obsegu pa je tako, da nekatere ženske pač želijo debelejše penise. Če si tam prikrajšan, poskusi ležeči pasji položaj ali pa naj ona med misijonarskim stisne noge skupaj.

“Je ženski ogabno, če jo poljubim, potem ko sem izvedel oralni seks?” – Marko, 28

Nekatere ženske to vzburja, drugim je neprijetno. Da boš izvedel, kaj o tem meni tvoja izbranka, preberi njene telesne gibe. Po oralnem seksu se počasi prebijaj do njenih ust, poljubljaj njen trebuh, prsi in se počasi približuj obrazu.

Če bo obrnila glavo, ko boš skoraj pri njenih ustnicah, pozabi na poljub. Sicer pa lahko brez težav iztržiš francoskega.

Pripravila: Zara Železnik