Dokler pri moškem ne boš razumela TEGA, je vajina zveza obsojena na propad

Če obstaja ENA stvar, ki bi jo morala nujno vedeti o moškem, potem je to ...

Dokler pri moškem ne boš razumela TEGA, je vajina zveza obsojena na propad (foto: Profimedia) Profimedia
28. 5. 2020

Sicer nisem velika ljubiteljica ideje, da smo si moški in ženske bistveno različni v tem, kaj cenimo in kako pristopamo k razmerjem. Zame je miselna naravnanost v smislu "moški so z Marsa, ženske smo z Venere" preprosto zastarela in nerelevantna.

A vendar določena pravila obstajajo. In mnogi moški v razmerjih v resnici delujejo popolnoma drugače kot ženske. Četudi si to še tako želim zanikati, pri moških obstajajo določene stvari, ki so očitno resnične. Če si tega ne boš priznala, boš skoraj gotovo kmalu vsa zafrustrirana ugotovila, da imaš za seboj kopico propadlih razmerij.

Seveda ne pravim, da moraš verjeti vsaki teoriji o tem, kako smo si ženske in moški različni, da bi jih (moške, namreč) lahko razumela. A če obstaja ena stvar, ki bi jo morala vedeti, je to 👇 ...

Vse je v prioritetah.

Ena izmed najtežjih stvari, s katero sem se morala sprijazniti, je da si vsi ne želijo istih stvari kot jaz. Če je meni nekaj pomembno, ali ne bi moralo biti pomembno tudi vsem ostalim?

In vem, da nisem edina, ki tako čuti. Videti svet skozi oči drugih ljudi je velik izziv. Seveda navzven morda dajemo vtis, da razumemo, ko imajo ljudje okoli nas drugačne prioritete kot mi, a vendar globoko v sebi tega pravzaprav ne razumemo.

Zato; medtem ko je ustvarjanje in ohranjanje globokega, zadovoljivega razmerja morda najbolj pomembna stvar v tvojem življenju – in za mnoge ženske tudi je tako – moraš razumeti, da so pri moških na prvem mestu kariera in dosežki.

Moški morajo imeti občutek, da zmagujejo v tej igri življenja, sicer ne bodo dovolj samozavestni, da bi sploh bili v razmerju. To je tudi razlog, zakaj bo moški, ki ima težave s svojo kariero, pogosto od sebe odrinil žensko, ki ga ljubi in ji je zanj mar. Četudi mu želi biti v podporo in ji je vseeno, ali domov prinese največjo vrečo denarja ali pa se v službi uspešno povzpenja proti vrhu.

Na primer: med študijem sva imela z enim tipom zvezo na daljavo (vroča poletna romanca, ki sva jo skušala vzdrževati). Vsega je bilo konec, ko so ga v službi odpustili. V načrtu me je imel obiskati in kar naenkrat si več ni mogel privoščiti letalske karte.

Postal je depresiven in čeprav sem se ga trudila spraviti v boljšo voljo in mu obljubila, da se bova že znašla, je naposled končal najino zvezo. To me je bolelo in nikakor nisem razumela, zakaj izguba službe zanj pomeni, da več ne želi biti z mano.

A zdaj to razumem – počutil se je kot zguba in moški, ki se tako počuti, nikomur ne bo dober partner.

Nič presenetljivega ni, da ko gre za razmerja, kariero in prioritete, ženske bolje razumemo, kaj je pomembno. Medtem ko se moški bolj obremenjujejo z "zmagovanjem" in občutkom uspeha na kariernem področju, raziskave podpirajo idejo, da bi morali vsi svoja razmerja postavljati na prvo mesto – kot to počnemo mnoge ženske.

Neka raziskava iz leta 2012 je odkrila, da se naša najbolj boleča obžalovanja vrtijo okoli razmerij, ne karier. Medtem ko so sodelujoči obžalovali mnoge stvari, so bila tista obžalovanja, ki so vključevala razmerja – recimo konec zveze ali varanje – veliko bolj intenzivna kot tista, povezana s kariero.

Kaj lahko naredimo?

Okej, ženske smo torej pametnejše kot moški, ko gre za pomembnost razmerij v primerjavi s kariero. A vendar nam to, da se tega zavedamo, prav nič ne pomaga, saj se bodo moški – zavestno ali ne – še zmeraj želeli počutiti kot "veliki moški", preden si bodo dovolili, da njihovo razmerje postane tudi njihova prioriteta.

Seveda smo lahko zelo ponosne nase, da imamo pravilne prioritete, a vendar lahko še zmeraj povzročimo konec številnih razmerij s tem, ko skušamo svoje vrednote vsiliti moškim, ki jih ljubimo. Kaj lahko torej naredimo?

Za začetek lahko nehamo od moških zahtevati, da se nam morajo posvečati, medtem ko se trudijo osredotočiti na delo – en najlažjih načinov za to je, da jim med službo ne pošiljamo sporočil.

Ja, občutek je lep, ko si z nekom ves dan v kontaktu, in nam ženskam (priznajmo si ;)) ni nikakršen problem tu in tam poslati kakšen ljubeč sms. Ne razumemo, kako je lahko moškim tako težko odpisati nazaj. A ko so moški v službi, so njihovi možgani osredotočeni zgolj na delo. Trudijo se namreč nekaj doseči – zapomni si, da se morajo predvsem počutiti uspešne.

Včasih je lahko ključ do soočenja s tem preprosto to, da nekaj (ali nekoga) razumeš. To, da veš, kaj tvoj moški potrebuje, da bi se počutil uspešnega in pomembnega, je edino potrebno, da spremeniš svojo miselno naravnanost. In to ti bo pomagalo, da boš bolj razumevajoča.

Po predlogi Elizabeth Laure Nelson

Preberi še: "Z možem ne želim seksati, in TO je razlog!" (izpoved obupane Slovenke)

Priporočamo tudi: Ta VONJ bo povečal njegovo vzburjenje za 40 %! (+ vonj, ki najbolj vzburi žensko)