5 razlogov, zakaj bi morala (oba!) REDNO masturbirati, četudi sta že poročena

Ko bosta prebrala tole, bosta masturbacijo brez obotavljanja uvedla na redni program vajine spolne rutine.

5 razlogov, zakaj bi morala (oba!) REDNO masturbirati, četudi sta že poročena (foto: Profimedia) Profimedia
11. 7. 2022

Si vedela, da bi morala biti redna masturbacija del vsakega zdravega zakonskega življenja?

In ne samo to – celo izboljša lahko vajin seks! Poglej, kako:

1. Poveča občutek samozavedanja.

Tvoje telo je in če se želiš z njim igrati, to počni. Maturbacija je zdravo izražanje nadzora nad svojim lastnim telesom. Prav tako ti pomaga razumeti svoje potrebe, ki jih lahko nato deliš s partnerjem.

Skozi masturbacijo prakticiraš tudi ljubezen do sebe na splošno in svoje telo neguješ na način, po katerem hrepeniš in ga potrebuješ. Orgazem je eden najlepših darov, kar jih lahko daš sama sebi.

2. Daje ti več seksualnih izkušenj.

Maturbacija je neke vrste vaja in vaja dela mojstra! 😉 V kolikor pred vajino zvezo oziroma poroko nisi imela veliko spolnih izkušenj z drugo osebo, imaš lahko težave pri izražanju tega, kar ti je všeč. Maturbacija se ti pomaga naučiti.

Prav tako pa te na nek način'prisili', da poskusiš nekaj novega. Z njeno pomočjo boš odkrila svoje želje, hrepenenja, fantazije

Preberi tudi: 'Točka G NE obstaja, ker za nekatere ženske TAM ni ničesar' (ženske in znanost razkrivajo)

3. Omogoči ti tvoj prostor in čas zase, hkrati pa sprošča stres.

V kolikor sta preveč utrujena, da bi se povezala med seksom, je to popolnoma okej. Kar pa ne pomeni, da se ne moreš poigrati sama s saboj in se sprostiti pred spanjem.

Ko si pod stresom ali utrujena, je masturbacija odličen način za sprostitev brez pretiranega napora. Med doživljanjem orgazma se sproščajo hormoni, kot sta dopamin (hormon sreče) in oksitocin (hormon ljubezni). Slednja dva poskrbita za lajšanje bolečin, stresa in tesnobe.

Priporočamo še: 5 seksi stvari, ki mu bodo spodnesle tla pod nogami (in na katere 100 % ne bo pripravljen)

Prav tako je masturbacija odlična rešitev, ko eden izmed vaju ni pri volji. Tvoje spolno življenje je tvoja odgovornost – če si nečesa zaželiš, poskrbi za to. Vsi smo odgovorni za svoje orgazme. 😉

4. Izboljša tudi tvoje spolno življenje.

Saj veš – več boš seksala, pa četudi gre 'zgolj' za solo akcijo – bolj seksi se boš počutila in lažje se boš vzburila. Z masturbacijo se lahko osredotočiš na stimulacijo, kakršno bi želela od svojega partnerja in s pomočjo katere lahko povečaš užitek med seksom v dvoje.

Te morda zanima tudi: Uou! Ne boš verjela, kaj se zgodi s tvojim telesom, če SEKSAŠ 3x tedensko (zaželela si ga boš TAKOJ zdaj!)

In če si mislila, da je masturbacija rezervirana samo za solo akcijo, razmisli še enkrat. Lahko je namreč tudi vroča in koristna predigra, v kolikor jo izvajata skupaj oziroma en pred drugim. Ne samo, da bo izboljšala vajino spolno življenje, ampak se bosta počutila tudi bolj povezana.

5. Pomaga ti bolje spati.

To, da masturbacija zmanjša stres, zdaj že veš. In posledično boš ponoči tudi bolje spala. Razlog za to pa se skriva v tem, da se ti med masturbacijo zniža krvni pritisk in zviša raven endorfinov – kemikalij, ki so odgovorne za sproščanje in zmanjšanje stresa.

Preberi še: Strokovnjaki enotno: TA velikost penisa NAJPOGOSTEJE pripelje žensko do orgazma (bi si mislila? 🤯)

Priporočamo tudi: To je EDINA skrivnost do večne ljubezni (sta jo že odkrila?)