'Face shaving' ali 'dermaplaning': Vse, kar moraš vedeti, če ga želiš preizkusiti

23. 5. 2024
'Face shaving' ali 'dermaplaning': Vse, kar moraš vedeti, če ga želiš preizkusiti (foto: Instagram/Isha Sutaria)
Instagram/Isha Sutaria

V svetu nege kože se britje obraza pri ženskah pogosto zdi kot nenavadna praksa, ki je običajno povezana z moškimi.

Ampak zdaj je že nekaj let ta metoda glavna med lepotnimi trendi, čeprav se še vedno srečuje s predsodki in kritikami. 'Dermaplaning' ali britje obraza ima kljub vsemu svoje mesto v rutini nege kože mnogih ljubiteljic lepote in kozmetike, zato smo tukaj, da odpravimo vse predsodke in ti pokažemo, kako to tehniko pravilno izvajati doma.

Ne spreglej:

Katere so prednosti britja obraza?

Eden izmed najpogostejših mitov o britju obraza je, da se dlake po britju vračajo gostejše in močnejše. Ta trditev je bila že večkrat ovrgnjena, zato naj te to ne skrbi. Med prednostmi britja obraza je cel seznam koristi, ki izboljšajo učinkovitost tvoje rutine nege kože. Britje odstrani odmrle kožne celice in umazanijo z obraza, kar da koži učinek pilinga. Razkriva novo plast kože, zaradi česar je obraz videti bolj sijoč in svež. Poleg tega, da odstranjuje odmrlo kožo in dlačice, omogoča lažje prodiranje izdelkov za nego kože v globlje plasti in tako izboljša njihovo učinkovitost. Za ljubiteljice ličenja pa je še posebej privlačna prednost, da se po britju ličila nanesejo izjemno gladko in brezhibno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dani Cole (@danicolexx)

 

Kako britje pravilno izvajati kar doma?

Kot pri vsaki praksi nege kože je tudi tukaj pomembno, da postopek izvedemo pravilno, da bi videli prave koristi. Napačno izvajanje lahko privede do nezaželene iritacije kože, zato ravnaj previdno in upoštevaj naše nasvete. Najprej je pomembno, da imaš dobro britvico, namenjeno izključno za obraz, ki jo redno menjaš, da ne postane topa. Pred britjem priporočamo, da obraz navlažiš s toplo vodo ali držiš toplo, vlažno krpo na koži približno tri minute, saj bo hidracija kože pomagala omehčati dlačice za lažje odstranjevanje. Nekateri kožo namažejo tudi z oljem. Zelo pomembno je, da britvico držiš pod kotom 45 stopinj in s kratkimi potegi navzdol dlačice odstraniš. Za razliko od britja drugih delov telesa, kjer gre britvica v nasprotni smeri rasti dlak, tu sledimo smeri rasti. 

Preberi tudi:

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave