To je vrhunski TRIK, s katerim bodo tvoji lasje hitreje rastli (narediti moraš samo to preprosto stvar)

20. 4. 2024
To je vrhunski TRIK, s katerim bodo tvoji lasje hitreje rastli (narediti moraš samo to preprosto stvar) (foto: Profimedia)
Profimedia

Če boš upoštevala ta nasvet, bodo tvoji lasje dolgi in zdravi. 😍

Čeprav so trenutno v trendu kratke frizure, ki trenutno vladajo družbenim omrežjem in jih nosijo tudi številne vplivnice, dolgi lasje ostajajo popolna izbira za vsako lepotno navdušenko. Vse si želimo, da bi naši lasje čim hitreje rastli, a včasih stvar ni tako enostavna. Drogerije so polne posebnih serumov in krem, ki naj bi spodbujali rast las, a obstaja elegantnejša (in cenejša) rešitev.

Ne spreglej:

Si vedela, da sta rast las in umivanje las povezana? Kako pogosto si moramo umivati ​​lase, je ena od tem, o katerih se vedno razpravlja. Medtem ko nekatere ženske zavračajo umivanje las več kot enkrat na teden (v prepričanju, da šamponiranje škoduje njihovim lasem), si druge (predvsem tiste s tankimi lasmi) ne morejo predstavljati, da si las ne bi umivale vsak dan, saj lasje postanejo hitro umazani in brez volumna.

Profimedia

Vendar, ali lahko umivanje las vpliva na njihovo dolžino in zdravje? Lahko! Čisto lasišče pomeni zdravo lasišče, ki je glavni temelj za rast las. Lasišče je koža in ga je treba redno umivati, saj je koren las znotraj lasišča, pod površino kože, kar pomeni, da čisto, uravnoteženo okolje lasišča daje mešičkom najboljše možnosti za rast in razvoj. Iz tega lahko sklepamo, da je redno umivanje eden od načinov za spodbujanje rasti las.

Ko si las ne umijemo, se na lasišču naberejo olje, znoj, umazanija in odmrle celice, ki ustvarijo primerno mesto za rast bakterij in zamašitev foliklov. Ko so folikli blokirani, ne more priti do rasti novih las in lahko se pojavijo težave, kot sta prhljaj in srbeče lasišče. In ... ali šamponi s prepogosto uporabo uničujejo lase in lasišče?

Profimedia

Ne, če uporabljaš šampone, ki se osredotočajo na nego in zdravje lasišča. Tudi z rednejšim umivanjem las ne boš takoj opazila večje rasti las – to je še daleč. Vendar pa lahko z uporabo šamponov in balzamov z rastnimi učinkovinami, kot sta biotin in kofein, pospešimo rast las.

Te morda zanima še: "En mesec sem si umivala lase brez šampona in to je rezultat" (vse, kar moraš vedeti)

Preberi še: Slovenke so navdušene nad RECEPTOM za botoks, ki ga lahko narediš doma - preveri, kako

Novo na Metroplay: "Če ni iskric, zazveni alarm!" | Tjaša Perko