To so razlogi, da bi morala začeti z masažo obraza (in način, kako jo izvesti)

20. 2. 2024
To so razlogi, da bi morala začeti z masažo obraza (in način, kako jo izvesti) (foto: Profimedia)
Profimedia

Bi morala zjutraj namesto brskanja po Instagramu delati masažo obraza? 

Vaje, ki obljubljajo bolj definirane podpazhude ali večja prsa, ponavadi ne delujejo. Vse, kar dosežejo, je le to, da se gledaš v ogledalo in mrščiš, medtem ko delaš vajo, ki ne bo naredila prav nič. Masaža obraza naj bi bila ena redkih vsakodnevnih rutin, s katero lahko prav zares dobiš visoke ličnice ali pa se znebiš podbradka. 

Z masažo obraza ali fascialno masažo namreč aktiviraš delovanje fascije, ki naj bi pomagala pri oblikovanju bolj definiranih obraznih potez. Dvig oči, poseg, ki se načeloma izvaja na povešenih vekah, za katerega pri dermatologu odšteješ malo premoženje, naj bi lahko dosegla tudi z masažo. Pomembna je le masaža lasišča, ramenskega obroča in vratu. Brez tega namreč učinki masaže ne bodo vidni. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anastasia (@anastasiabeautyfascia)

Zdravstvena stroka se ne strinja, da lahko dosežeš učinke face-lifta s fascialno masažo. Ne glede na to, da masaža pomaga pri limfni drenaži, ne bo spremenila strukture tvojega obraza, saj je ta odvisna od kosti in ne fascije. Fascia je tanko in elastično vezivno tkivo, ki je nameščeno pod tremi plastmi kože, ki se ovija okoli vseh organov, mišic in kosti v telesu. Polno je z vodo, s pravilno masažo pa lahko bolje opravlja svojo vlogo zaščite tkiv in prenašanja informacij. 

Ne glede na dvome stroke, pa je trend, podobno kot žadovi rolerji za obraz in Gou Sha kamni, postal precej priljubljen na Instagramu, kjer je brskalnik preplavilo morje posnetkov, kako doseči izoblikovane ličnice. Anastasiabeautyfascia je na svojem profilu podrobno opisala masažo, ki bi jo potrebovala, če bi želela dvigniti svoje povešene veke. Meni, da lahko z masažo, ki spodbudi krvni pretok in limfno drenažo dobiš kožo, ki bo izgledala mlajša in sijoča.

Ne spreglej še: 

Masažo začneš pri lasišču, kjer napreduješ od vratu vse do čela. Potrebno je, da zmasiraš prav vsak del lasišča in tako omogočiš krvni pretok, predvsem pa omogočiš cirkulacijo. Nadaljuješ na masažo čeljusti ter očesnih mišic ter končaš z masiranjem ličnic. Pomembno je tudi, da med masažo ne sključiš svojega vratu ali usločiš ramenskega obroča. Masaža pomaga pri sprostitvi “zategnjenih” obraznih mišic zaradi česar naj bi koža izgledala mlajša.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anastasia (@anastasiabeautyfascia)

Četudi bi se za eye-lift raje zanesla na dermatologa, je masaža obraza v vsakem primeru dobra za tvojo kožo. S pravilno limfno drenažo lahko tvoja koža izgleda še bolj sijoča, pomaga pa ti lahko tudi pri jutranji zabuhlosti. 

Te morda zanima še: Tako boš najlažje prekrila svoje sive lase brez barvanja (izvoli popolno hitro rešitev)

Preberi še: Sploh veš, kako pravilno skrbeti za svoje lasišče? Izvoli nekaj trikov, s katerimi se boš poslovila od težav