Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a anoyel »

odvisn katere jemles oz. kako tvoje telo reagira. js sm npr. mela diane35 in mi je blo tok slabo, da sm komi hodla pa še bruhala sm ornk... poznam pa spet primere, ki jim po teh tabletkah nic ni blo pa še ful lepo polt so mele.

so se pa men stranski ucinki pokazal ze po enem dnevu. ko sem jih pa nehala jemat so pa tud takoj zginal tak, da so ble pr men 100% krive tablete in ne kaksn prehlad.

tako, da je vse odvisno od posameznice. :wink:
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
TiGy
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a TiGy »

js sem po teh tabletkah dost bolj čustvena oz. občutljiva. Pa kožo na obrazu mam mal lepšo po 2 mescih. Med 7- dnevnim premorom pa sem včasih bolj depresivna.
BrIng OuT tHe BeAst
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

Danes sem začela z Yasminelle. Veliko deklet je reklo, da nima skoraj nobenih učinkov, seveda pa je vse odvisno od posameznice, česar se zavedam tudi sama.

Zanima me pa še to, kaj ko npr. porabiš pač škatlico z 21 tabletkami in da se takrat ko bi se mogla, menstruacija ne pojavi? Kaj storiti v takem primeru, ne jemati tabletke? in potlej 8 dan zopet jemati?

Oprostite ker kompliciram :D a me zanima, ker sem pozabila ginekologijo prašat.
Lp
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

po 21. tabletki narediš 7-dnevni premor, takrat naj bi se pojavila menstruacija, ponavadi kakšen 2., 3. dan po koncu škatle. ti jih potem normalno začneš jemati spet 8. dan iz nove škatle, tudi če menstruacija še traja oz. če je 1x ni, še ni panike, normalno začneš z novo škatlo.

če se ti pa naredi to 2x zapovrstjo, se pravi po 2 škatlah, in ne dobiš menstruacije, je možno, da si noseča in je obvezen pogovor in pregled pri ginekologinji, tabletk v tem primeru ne smeš več jemati. tako vsaj piše v navodilih.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

jaz bi pa najraje šla na Jasminelle(sej nevem če sem prav napisala)..ker mam logesta že vrh glave.... :?
sleepyheadgirl
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a sleepyheadgirl »

pejt h ginekologinji in prosi da ti jih zamenja. Uprašala te bo zakaj. Pa ji povej. Js sm rekla sam sestri pa je glih ginekologinja vn pršla pa ji je sestra omenla pa je rekla da lahko tko da naslednič k boš šla po tabletke omeni pa bi ti mogla zamenjat!
Gymnastics tells you no. All day long. It mocks you over and over again. Telling you- you're an idiot.
Uporabniški avatar
missT*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a missT* »

Jaz sem začela jemati tabletke Yarina. Prvo tabletko na prvi dan ciklusa. Vse v bi bilo vredu, če ne bi imela že deseti dan mentruacijo. Ni močna, ampak je. In nevem kaj naj? Je imela katera podobne izkušnje? :cry:
Hočm te .. brez odvečnih besed!!
Uporabniški avatar
Heilie
Debatorica
Debatorica
Kraj: Za gorami

Neprebrana objava Napisal/-a Heilie »

missT* napisal/-a:Jaz sem začela jemati tabletke Yarina. Prvo tabletko na prvi dan ciklusa. Vse v bi bilo vredu, če ne bi imela že deseti dan mentruacijo. Ni močna, ampak je. In nevem kaj naj? Je imela katera podobne izkušnje? :cry:

Ni panike, imaš vmesno krvavitev, ki je prve tri mesece pogosta pri jemalkah teh tablet, ker imajo tako malo hormona. Zaščitena si vseeno. Če se ti bo po 3 mesecih vmesna krvavitev še pojavljala pa pojdi nazaj.
Uporabniški avatar
missT*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a missT* »

Ja in koliko časa predvidoma traja? Ker 10 dni se mi zdi že zelo veliko in res upam, da ne bo še zeloo dolgo :?
Hočm te .. brez odvečnih besed!!
Uporabniški avatar
diablo_girl
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a diablo_girl »

missT* napisal/-a:Jaz sem začela jemati tabletke Yarina. Prvo tabletko na prvi dan ciklusa. Vse v bi bilo vredu, če ne bi imela že deseti dan mentruacijo. Ni močna, ampak je. In nevem kaj naj? Je imela katera podobne izkušnje? :cry:

Ja, meni se to ravno dogaja. Ravno 3 tabletke še mam do konca, da izpraznim prvo tablico Yarin (in sploh prvič jemljem kontracepcijo), in sem tudi po nekje 8 dnevu dobila ponovno menstruacijo, ki pa jo imam zdaj že 14 dni, od takrat pa vse do zdaj.. Popizdavam že, ampak pravijo, da je baje normalno. Bomo vidli kak bo zdaj ko bo premor in pa ob začetku ponovne tablice.. :roll:
Ni mi pa cool, ker praktično že cel mesec skoraj krvavim.. :cry: In me isto skrbi kot tebe. Ampak hkrati malo pomirja, ker nisem edina, ki se ji to dogaja..
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

evo, spet se oglašam. Zdej jemlem ( 2. dan ) KT in že me je začela srbet koža in na obrazu so se pojavili mozoljčki. Zdej pa me zanima, a so teli mozoljlčki zgolj začasno, dokler se telo pač navaja na hormone, al bo zmer tko oz. še huje? ker s kožo in mozolji prej nisem imela takšnih problemov-pubertetniški mozolji ke pa sm kakšen :/
^cherry^
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ^cherry^ »

Js sm tud na začetku jemanja dobila mozolje in se mi je zdelo full čudno, kako to, ker ponavadi vsem zginejo. No ampak sčasoma se je izboljšal in jih ni več, tko da je tud pri teb pomoje to le prehodna faza oz. en izmed stranskih učinkov.
sleepyheadgirl
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a sleepyheadgirl »

*ka!a* napisal/-a:evo, spet se oglašam. Zdej jemlem ( 2. dan ) KT in že me je začela srbet koža in na obrazu so se pojavili mozoljčki. Zdej pa me zanima, a so teli mozoljlčki zgolj začasno, dokler se telo pač navaja na hormone, al bo zmer tko oz. še huje? ker s kožo in mozolji prej nisem imela takšnih problemov-pubertetniški mozolji ke pa sm kakšen :/

kere pa jemleš če smem prašat sam
Gymnastics tells you no. All day long. It mocks you over and over again. Telling you- you're an idiot.
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a anoyel »

Mislim, da je ze omenila, da jemle yasminelle. :wink:
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Peterca18 »

Ko sem jaz začela jemat tabletke sem imela isti problem kot ti, mislim da je blo celo več kot 10 dni. Ampak samo pri prvi škatlici, pri drugi je že bilo vse normalno. Tako da brez panike :D
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Zaklenjeno