Kaj je za vas debela ženska?

Za dušo in telo.
Odgovori
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

sekhmet...hm...greva po reglcih:

Tiste, ki mislijo, da imajo vse, samo za to, ker so postavne nimajo veze s to temo,

Misliš?meni se zdi drugače, take imajo šele največ za povedat :)

Tudi o tem, kako količina hrane, alkohola, drog vpliva na koga, ne govorimo.

si že slišala kdaj za primere?čist komot lahko te stvari primerjamo s hrano kako vpliva na določeno telo.Samo, najlažje je narest ovink in rečt da ni res in da o tem ne govorimo :)

Posmehovanja pri meni ni bilo, če si ga ti zasledila, se ti opravičujem. Vem, kako stojijo stvari, ampak tudi o tem ni govora tule. Da pa rečem o Špeli, da je bajska, ali pa bigmama ali pa knedlčk, je že stvar slenga.

jst sm ga ogromno zaznala.sicer pa kar si ti intrepetiraš kot sleng, je za nekoga lahko največja žaljitev.mislim da ti ne moreš podat zadnje besede kako bo kdo užaljen.Potemtakem lahko jst rečem da po mojem mennju je beseda pejt v pi*do zame slengovska in pošljem tja vsazha ki ga srečam.malokdo s epomojem nebi počutil užaljenega, recimo. :)

nisem rekla da se ne sme govort o slavnih osebnostih...tu bi pa ti lahko še enkrat prebrala.

smetka...jst jem, jst ne žrem :D
drgač pa glede celulita.saeveda je pogojen s tem kaj ješ.Će boš jedla sam masno hrano, se ti bo seveda kopičil.drgač me pa veseli, da vsaj dve priznata da zadeva ki sm jo povedala drži in da vsi niso za v isti koš, tako iz ene kot iz druge strani.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Jst čez purple ne bi rekla nobene, če ne bi kr dostkrat ob preletu določenih tem, zasledila nekih pic, burekou in hrane, ki je zame pač junk food, lih tko bi bla tih, če bi se dotična oglasla kdaj tut u kšni od športnih tem. Sodim (če loh temu tko rečem) zgolj (!) po tem, kar ti, purple, sama o seb poveš, ne bom ti pa naprej metala, da ješ burek desetkrat dneuno, kr tega nism nikjer zasledila. In kot sm rekla, so stvari, ki so genetsko pogojene in proti kerim ne moreš uplivat, lahko pa usen poskrbiš, da ne gre use skupi čez mejo. U redu, če si zadovoljna in srečna u svojem telesu, super zate, usen pa dvomm, da si ne bi želela bit mal bl fit. Se motm?

Smetka, ja, ne boš se zredila, kr poješ mnj kt porabš (pouprečna ženska, k se ne ukvraja z nobenim športom nej bi zaužila dneuno okol 1400 kcal), kaj, kako in kolkrat ješ pr teb očitno nima veze, dokler ne greš čez prej omenjeno cifro. Js potrebne kalorije raj črpam iz bl zdrave hrane, številka bo ista (oz primerna mojim potrebam), ampak ne na račun maščob in cukra. Potrebe ljudi se pač razlikujejo, lih tko metabolizem in način funkcioniranja. Js se morm preklet pazt, da uzdržujm neko težo, pa še to ne uspeva zmer najbol in seveda ne morem bit najbl srečna, če so mi določene stvari prepovedane. Lahko mam eno al pa drugo, obojga ne. In odločla sm se za šport in postavo. Srečo najdem drugje.

Če pa teža ni pogojena s tem, kaj in kako ješ, pol pa resnično ne vem s čim je in zakaj miljon različnih diet. Ni use samo u številu kalorij, bi blo presimpl, da bi laufal.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

aloha, roko na srce, ampak o mojem življenju si imela na forumu velik za povedat, veš pa le toliko kot tukej na pišem, kar pa nikakor ne pomeni da veš vse in da lahko presojaš.in če napišem enkrat na 14 dni (kolikor tudi jem junk food) da grem na burek, mislim d av tem res ni nč narobe.sicer pa tud če bi šla vsak dan, mislim da mi nihče nima za govort, sploh zaradi tega ker ne jambram, da sem taka kot sem.Povedala sem, jst sem si všeč, pa če se še tako težko sliši.Če bi bla pa mal bolj fit, pa res nebi mela nič proti, nikakor pa se ne bom na glavo postavljala da bom taka.Ko bo šlo, bo šlo samo od sebe ali v izrednem primeru.Nisem človek ki bi se sikirala in matrala zarad takih stvari, res ne.

če predpostavlamo da pojemo manj.Ne vpliva kar na vsakmu isto.smo že ugotovil, nekaterim gre takoj, drugi se pa lohk razpočjo pa bodo eno kilo zgubil.Ni vse tok simpl.Aja, pa velik lažje je shujšat če si že suh, kot pa če si debelejši.že zarad tega, ker ti rabiš shujšat eno kilo, jst pa deset.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Glej, sm ti povedala, na podlagi česa sklepam. To je use. Če u resnic živiš zdravo, usak dan telovadš in tečeš, se opravičujem za napačne predpostauke. In še enkrat, pouzemam samo tisto, kar sama poveš o seb. Sicer pa, pssst, sej veš, kok rada se ti utikaš u druge (kamor spadam tut jst), njihova življenja u krogu družine ipd., zato se mi tvoj prvi stavek ne zdi na mestu :!: .

Pa sam za info, normalno postaunim ljudem je načeloma (najbrš so tut izjeme) teži snet par kil dol, k (pre)debelim deset (in več), to je dejstvo.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

vtikovala se nikoli ne bom v nekoga osebno, dokler se ta ne bo vtaknil vame :wink: prva si začela z izpadi, sori, jaz pa tudi ne bom tiho :)
seveda če boš živel popolnoma zdravo boš zdrav (če nouš kšnga raka kr od nekje pokasiru), ampak kot sm že rekla, takih je malo, lajnajo pa vsi.
in ja res je debelejšim težje zgubit kilograme ja. :D to je dejstvo ja.sam mignemo pa jih že ni več :lol: (verjetno je moj odgovor jasen).
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

pomoje nobenmu ni lahko shujšat. ne vem zdj a je laži shujšat debelim al suhim. zdj odvisno tut kaj s tem mislš. shujšat eno kilo je pomoje prbližn enak težko debelim in suhim, shujšat do "popolne" postave pa je logično laži tistim, k so suhe kot pa tistim, ki so debele, ker morjo debele shujšat za več kil.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Poglej, nekdo k je debeu, je načeloma debeu zato, kr se nepravilno prehranjuje in premal giblje (bolezenska stanja tle niso uključena). In če ta nekdo samo zmanjša količino obrokou in lift zamenja za štenge, nardi kšn kilometer, dva peš, se mu bo to poznal. Tistim, k pa že tko pazjo pr hrani in se ukvarjajo s športom, je pa težko obroke še bolj omejit in športne dejavnosti še bolj povečat. Do zdej je blo še vedno tko, usi debeluščki okol mene so z isto dieto snel po deset kil, js če sm mela srečo, sm ostala na istem.

Sploh pa, js loh u dveh dneh snamem dve kili dol, pa zato še nism shujšala, zgubla sm sam na vodi (al pa mišicah, če gre za hitre diete), tko da sm na slabšem k prej.

Ah.
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

Aloha napisal/-a:Do zdej je blo še vedno tko, usi debeluščki okol mene so z isto dieto snel po deset kil, js če sm mela srečo, sm ostala na istem.

ja ampak si ti bližje idealni postavi kot oni, ker če si že suha, valda ne moreš shujšat za 10 al pa 20 kil.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ne, seveda ne morem in tut nism mela namena, ampak js nism mogla snet dveh kil, medtem k so jih oni deset. Hočm povedat sam to, da tisti, k se ne pazjo, lahko z spremembo načina žiulenja dosežejo dobre rezultate, medtem k taki, k use to prakticirajo denuno, nimajo kej dost za spreminjat :wink: .
KittyKiss
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a KittyKiss »

Stvar je, da debelejši človek dnevno več kaloij porabi za funkcioniranje(samo kalorije bazalnega metabolizma zdj štejemo, torej nasploh da dihaš, se mičkn premikaš, da organi delujejo itd) kot pa suh človek. Recimo da sta dekleti obe stari 20 let, obe visoki 170 in ena ma 80kg druga 55 , lažja porabi z bazalnim metabolizmom nevno 1400kcal, težja pa mal čez 1600. In če bi te2 ženski šle na popolnoma isto dieto(pustmo šport) in jedle iste količine hrane, bi debelejša mičkn bolj napredovala od suhe, ker bi vseen mela viška frej kalorij dnevno.
Niso sicr nevemkok grozne razlike, ampak razlike so..
Hujšat se da tud na ta način, da izračunaš svoj bazalni sistem in kalorije dnevno omejiš pod številko, ki ti jo izračuna..torej manj poješ kot porabiš.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Aloha napisal/-a:Ne, seveda ne morem in tut nism mela namena, ampak js nism mogla snet dveh kil, medtem k so jih oni deset. Hočm povedat sam to, da tisti, k se ne pazjo, lahko z spremembo načina žiulenja dosežejo dobre rezultate, medtem k taki, k use to prakticirajo denuno, nimajo kej dost za spreminjat :wink: .

prvič slišm za kej tazga.sam je razlika v tem da daš ti dve, jst jih morm deset in potem še živet skos na način da neb nazaj dobila, kar je težko.
ampak dobr, to je spet raletivno, enim je lahko težko, drugim ne.odvisno od človeka, volje in organizma.
bouhica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a bouhica »

Aloha napisal/-a:Ne, seveda ne morem in tut nism mela namena, ampak js nism mogla snet dveh kil, medtem k so jih oni deset. Hočm povedat sam to, da tisti, k se ne pazjo, lahko z spremembo načina žiulenja dosežejo dobre rezultate, medtem k taki, k use to prakticirajo denuno, nimajo kej dost za spreminjat :wink:

Itak. Mogoce bom mal grdo rekla, sam tist k je debel, je definitivno debel iz nekega razloga, torej neki dela narobe pri prehrani al pa pri gibanju. In valda se sprememba pr debelemu cloveku potem bolj pozna kot pa pri nekomu, ki ves cas pazi pri prehrani in sporta :wink:

So mi pa recimo debele Beyonce, J.Lo, Shakira v tistem zacetnem obdobju (zdej mi ma krasno postavo :) ), Alicia Keys, Spela iz Atomikov ipd.
You can think Im wrong, but thats no reason to quit thinking
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a Sekhmet »

Pa matr, zdej pa že nehi zapenjat no, sej ni noben zate reku, da spadaš med debele, ker tudi če, nam to, iskreno povedano, prou dol visi.

Predvsem se pa nehi razburjat, no! Stres je tudi dejavnik metabolizma. (to je vključevalo sarkazem)

Pa kaj če imajo nekatere idelane postave. To leti na Aloho ne. Tud zanjo drži svoboda govora. Tko kt si je zbrala, tko žvi. Sploh pa ne jamri, da ma vse. Ko boš ti tolk nardila zase, se tolk odrekala in vse to, boš mogoče tud na istem. In ravn tko, kt gre teb na živce, da ti gre kaka kila gor, gre njej tud. Pa čeprou bi kdo, ki bi se takrat znašel v njeni koži, salte delal od veselja. Je drugače navajena. Pa verjem, da se na takem telesu kt ga ma ona, kila gor dost bol pozna, kt na 70 podlage. Po vrhu tega, pri njenem načinu življenja ne vem kaj naj bi še uvedla, če bi si dala v glavo nov cilj in ga skušala doseč. Pa še vedno ima lahko ona svoje cilje na drugem nivoju, ki so pa zate že n-časa prekoračeni. Tiste pa, ki klofate/mo pice, bureke, kokakole, sadne sokove pa , ki vedno rabite enga da vas dobesedno prisili, da se mal športno udejstvujete pa bi lahko že s samim spremenjenim načinom življenja veliko nardile. (Alohi se opravičujem, ker tule govorim o njej, kot o tretji osebi, sam me je zmotlo tole pa nisem vedla kako drgač napisat)

Torej, tudi suhe imajo lahko predstave o tem kaj je suha ženska in to ponavadi ne bodo takšne, kot so same, ampak kakšni ideali, ki imajo mogoče še malo manj. In takrat bodo močnejše spet vpile, kakšna krivica se jih/nam godi.

Drogo, alkohol, lahko primerjamo, vendar tu ni tema o tem. Pišuka.

Pa še to, nisem dala zadnje besede, kdo naj kaj vzame za žaljitev ali ne, to ti krasno počneš že zadnjih 10 postov, celo opravičla sem se ti, če si dobila tak vtis. Ponavljam, če se ti najdeš v vsakem postu, kjer kdo napiše da je Špela buhteljčk, je to tvoj problem ne naš. Zdej mi pa prosim povej, če je tako suha, zakaj že cel čas, k je na scen jamra kako hujša kot nora in ji ne gre dol in se prijavlja na akcijo shujšajmo pa kaj jst vem kaj še vse.

Drgač pa men le reč pejt u p****, sem s koncev, kjer se tete na tržnic zjutraj tako pozdravljajo :P

A bi zdej nehale? To bi blo tok faaaajn :D
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Težje je dat dol mal kil, kot več.

Tudi v priročniku o ločevalni dieti je pisal, da tistim, ki so predebeli bodo hitreje shujšali, kot tisti, ki bi radi malo shujšali.

Drugac pa se glih včeri ko sem mela promocijo uvrščala ljudi v tisto kategorijo ki jo je par strani prej napisala nutella. :D (na nesramna sem :D) Drugace mi je pa vseeno ce je clovek debel, predebel, suh itd. ce mu je "kul"
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a razmazena_maca »

malo prej je blo govoa o genetiki. genetično pogojena debelost je prisotna pri samo 1% ljudi!!! in to je dokazano.
recimo v mojem primeru mam po fotrovi in mamini strani debele sorodnike(in ZELO redke izjeme=3 suhe bratrance), prav tako imajo vse ženske v naši familiji velika prsa. jaz sem bila včasih ista, debela z velikimi prsmi, zdaj sem pa suha. jaz na primeru sebe(shujšala sem več kot 20 kil in sem tako kot moji 3je bratranci športnica) VEM, da lahko shujša skoraj vsak, če le hoče, tako da s sranjem o genetski debelosti in težkih kosteh se samo tolažijo debeluhi, ki se jim ne da shujšat. razen seveda v primeru, da mi tale debeluh pokaže zdravniško spričevalo, da spada med tisti 1%.
Odgovori