Ali se bojite smrti?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori

Ali vas je strah smrti?

DA
164
53%
NE
144
47%

Skupaj glasov: 308

Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kajira »

odvisno, kaj se smatra, da "se bojiš smrti". eni se s tem ne obremenjujejo, medtem ko se nekateri tega dejansko bojijo (ter o tem veliko razmišljajo), jih ob smrti drugih zagrabi tesnoba itd. jst strahu pred staranjem ne bi tako striktno povezovala s strahom pred smrtjo. starejši in bolni ljudje se verjetno manj bojijo smrti, ker so življenja na nek način že naveličani. depresivni ljudje se večinoma tudi ne bojijo smrti (bolj verjetno si je želijo). tako da imo folk, ki pravi, da se ne boji smrti, ni poln sranja.
osebno se tudi bolj bojim smrti bližnjih. pri sebi se ne bojim toliko smrti kot take, ampak bolj morebitnega trpljenja in posledic za bližnje, ki so od mene odvisni na tak ali drugačen način.
barbi
Debatorica
Debatorica
Kraj: ptuj

Neprebrana objava Napisal/-a barbi »

verjetno se vsak boji smrti...svoje se najmanj bojim. včasih se mi sanja, da kdo umre, ki ga poznam in se kar v spanju jokam... in potem ugotovim, da so ble le sanje... drgač pa normalno da je smrt nekaj strahotnega, še posebaj če zgubiš osebo, ki si jo imel rad. tega me je najbolj strah. sam upam, da če mi je usojeno, kdaj bom umrla, upam, da ne bom trpela.
*ClaUdYka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Fikšinci :)
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a *ClaUdYka* »

Ne, lastne smrti se ne bojim. Bolj se bojim smrti meni najbližjih, ker si nekako ne morem predstavljat, da bom 1x mogla živeti brez njih ob moji strani, in tega me je strah.
Pri sebi se bojim le staranja. Ko bom recimo 40, pa nebom mogla v diskoteko, ker bom mogla naslednji dan skuhat kosilo za vso familijo, ko bom 50 in bom prekrita z gubicami.. Bolj me je strah starosti, kot smrti.
Uporabniški avatar
britney20
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a britney20 »

O tem še ne razmišljam. Me pa vrjetn bo ja :(
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a Sekhmet »

Panično :oops:
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Shannon napisal/-a:
g00fy_qa napisal/-a:^^ Ne posplošuj lastne teorije na celotno populacijo kot edino pravilno.

Ne maraš fizike, kaj :D
Vsakemu svoje ...

Ne da ne maram fizike. Fizika je čist kul, ampak se tudi velikokrat moti oz. nekaterih stvari še ni 'odkrila' in jih zato ne priznava.
Pa ta o Cezarju je za lase privlečena.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
*Kitten*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *Kitten* »

*ClaUdYka* napisal/-a:Ne, lastne smrti se ne bojim. Bolj se bojim smrti meni najbližjih, ker si nekako ne morem predstavljat, da bom 1x mogla živeti brez njih ob moji strani, in tega me je strah.
Pri sebi se bojim le staranja. Ko bom recimo 40, pa nebom mogla v diskoteko, ker bom mogla naslednji dan skuhat kosilo za vso familijo, ko bom 50 in bom prekrita z gubicami.. Bolj me je strah starosti, kot smrti.

Podpis.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

:rofl: Obstaja velika verjetnost, da se ti pri 40ih itak ne bo dalo v diskoteko in boš čisto zadovoljna, da lahko doma kuhaš kosilo ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
*ClaUdYka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Fikšinci :)
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a *ClaUdYka* »

kr.ena ja mogoče pa tudi to ja.. Ampak, če sedaj pri teh letih gledam, da se bo moglo moje nočno druženje z prijatelji & prijateljicami končat me stisne pri srcu.
Pa ne sedaj to tako vzet, kot da nočem družine in da sploh nisem družinski tip. Najbolj na svetu si želim družine in družinskih nedeljskih kosil, ampak če sedaj, ta trenutek razmišljam o tem in se začnem zavedat da bom 1x stara, bi najrajši ustavila čas in ostala pri mojih 17. :)

P.S: Pa če recimo mi nebi trebalo naslednji dan skuhat kosila za družino in bi pri 40 šla v diskoteko, verjami, da bi me vsi čudno gledali, češ "kaj pa ta stara baba dela tu?" :D Razen, če bom pri 40 izgledala bolj super kot sedaj :D
*urškica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *urškica* »

mene tud ni tolk strah svoje smrti kot smrti mojih bližnjih,kr brez njih ne bi mogla funkcionirat oz. mogoč bi se navadla sam težk...
...drgač me je bol strah da bi se mi kej nrdil in bi mogla z neko "hibo" živet kot pa da bi umrla...
Uporabniški avatar
habibi7
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a habibi7 »

Najbolj se bojim smrti tistih, ki mi nekaj pomenijo!
O svoji pa niti nikol ne razmišljam, malo se je verjetno že, upam le da ne bom trpela (kakor ne želim nobenemu)!
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

kajira napisal/-a:odvisno, kaj se smatra, da "se bojiš smrti". eni se s tem ne obremenjujejo, medtem ko se nekateri tega dejansko bojijo (ter o tem veliko razmišljajo), jih ob smrti drugih zagrabi tesnoba itd. jst strahu pred staranjem ne bi tako striktno povezovala s strahom pred smrtjo. starejši in bolni ljudje se verjetno manj bojijo smrti, ker so življenja na nek način že naveličani. depresivni ljudje se večinoma tudi ne bojijo smrti (bolj verjetno si je želijo). tako da imo folk, ki pravi, da se ne boji smrti, ni poln sranja.
osebno se tudi bolj bojim smrti bližnjih. pri sebi se ne bojim toliko smrti kot take, ampak bolj morebitnega trpljenja in posledic za bližnje, ki so od mene odvisni na tak ali drugačen način.

se čist strinjam
Uporabniški avatar
urshaster
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ma ene rovte bogu za hrbtm:D

Neprebrana objava Napisal/-a urshaster »

svoje smrti me ni strah, sam od kakšnga od bližih me je pa strah, bi rada raj pred nimi umrla :) :D
Uporabniški avatar
powerpuff
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: lj

Neprebrana objava Napisal/-a powerpuff »

urshaster napisal/-a:svoje smrti me ni strah, sam od kakšnga od bližih me je pa strah, bi rada raj pred nimi umrla :) :D

enako! sama bi pa rada umrla na cim hitrejsi in nebolec nacin :)
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Roberta R. »

uf.. enako.. me je tut bolj strah za bližnje.. zanč me je kr stisnlo, ko nama je z bratom mami povedala, da smo zavarovani če se ji krkol zgodi..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Odgovori