Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Litija
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MiSsY¤ »

Menetud zanima kaksne so nove moznosti kontracepcije ker naju bojo KT pokopale. Moj libido je grozn :? :? No sej ne recem, kdaj pa kdaj sm čist kul, polovico casa se mi pa prov ne da, sej ce bi se vsaj normalno ovlažila bi ze se slo, tko pa npr. nemorva met nobenga hitrga al pa sexa na kkem nenavadnem mestu ker jz rabm 45minut predigre. Ko sem začela tabletke jemat je blo nazačetk še vse kul, zdej pa katastrofa. Če ma kera kakšno pametno rešitev kar prosim z besedo na dan..... :D
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Mayflower* »

Jz jemljem Logest pa do zdej nisem opazila nobega pomanjkanja libida, je pa res, da mava vedno presigro ... tko da brez predigre mi ni ravno ql ... pomoje je vse odvisno od tabletk, je pa res da odkar jemljem tabletke jokam za vsako malenkost ...
*FaLLeN*AnGeL*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *FaLLeN*AnGeL* »

linkica napisal/-a:jaz pa sedaj ne jemljem 1 mesec KT in sem imela grozno menstruacijo... dolgo, z veliko krvavitve... kar prej nisem imela.

sedaj bom pocakala, ce se bo spremenilo, ce ne bom spet zacela nazaj jesti KT.

Jz sm tud nehala jemat pa je blo isto kot pri tebi. Morm pa tud oment, da so ble bolečine neznosne :( . No in zdej sm se odločila, da grem nazaj na KT in jih jemljem že en tedn. Žou mi je, da sm prekinla za en mesec, ker sm spet na začetku, moje razpoloženje se menja v minuti. Skos sm živčna, ne vem kaj bi rada uglaunem polom :roll: .
Lilah
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Lilah »

Mene pa nekaj zanima. Na neki strani sem brala vse o tabletkah Diane-35, pa piše (verjetno tako piše tudi pri drugih KT), da ne smeš kaditi, če jemlješ tabletke. Torej, koliko vas jemlje tabletke (po možnosti točno te), pa obenem tudi kadite?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

¤MiSsY¤ napisal/-a:Menetud zanima kaksne so nove moznosti kontracepcije ker naju bojo KT pokopale. Moj libido je grozn :? :? No sej ne recem, kdaj pa kdaj sm čist kul, polovico casa se mi pa prov ne da, sej ce bi se vsaj normalno ovlažila bi ze se slo, tko pa npr. nemorva met nobenga hitrga al pa sexa na kkem nenavadnem mestu ker jz rabm 45minut predigre. Ko sem začela tabletke jemat je blo nazačetk še vse kul, zdej pa katastrofa. Če ma kera kakšno pametno rešitev kar prosim z besedo na dan..... :D

evo rešitev: zamenjaj tabletke. (isto velja tudi za Mayflower, samo se mi ni dalo obeh citirat)

lej, če ti tabletke vplivajo na libido ali na psiho, to pomeni, da ti hormnoska sestava ne ustreza. pa nimajo vse KT enake, tako da pojdi do ginekologinje in ji povej o svojih problemih, pa ti bo predpisala druge.
jst sem imela najprej logest in sem skoraj znorela. cmerava, nonstop utrujena, brez libida sploh, pa zoprna kot sto hudičev. pri harmonetu pa teh problemov recimo ni. ok še vedno sem kdaj zoprna, ampak niso krive tabletke :)
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Lilah napisal/-a:Mene pa nekaj zanima. Na neki strani sem brala vse o tabletkah Diane-35, pa piše (verjetno tako piše tudi pri drugih KT), da ne smeš kaditi, če jemlješ tabletke. Torej, koliko vas jemlje tabletke (po možnosti točno te), pa obenem tudi kadite?

Ja itak ne smeš kadit zaradi milijon stvari, ne samo zaradi tabletk :wink: Fora je v tem, da tabletke povečajo možnost krvnih strdkov oziroma tromboze. Prav tako kajenje. In oboje skupaj je pač potencirano. Nevarnost pa narašča tudi z leti, zato nekako velja, da ženskam po 30. ali 35. letu ne predpisujejo KT, če kadijo.

Jaz sem jemala Diane 10 let in ves čas kadila, pa še vedno živim :) . Sem jih pa (tudi, ampak ne samo zato) nehala jemati pri 30.
Vsak se pa pač odloči sam zase ... če imaš primere tromboze v družini, je tudi bolj za razmislit ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
BIBI21
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BIBI21 »

Sama sem imela Femoden KT, vendar jih že 1 leto ne jemljem več. Ka se stranskih učinkov prenehanja tiče, nimam težav, še M je šibkejša kot takrat ko sem še jemala KT, edina slabost je, da mam mal več težav s kožo in mozoljčki.

A je katera že nehala in jih ponovno začela jemat? Sicer se ne nagibam v tej smeri, sam mi je še vseen boljš kot pa kondomi, mam filing da sm najbolj zaščitena s KT kot čimerkol drucga?
Uporabniški avatar
B@bsy
Debatorica
Debatorica
Kraj: KK

Neprebrana objava Napisal/-a B@bsy »

**SiMoN@** napisal/-a:Jst bi potrebovala eno mnenje. in sicer, menjal bom KT, ko bom končala to tablico tablet. do zdej jemljem Logest, in sem zarad enih razlogov pač šaltala na Cilest, in zdravnica je rekla, da nej mam pavzo, v navodilih pa piše, da nimam 7-dnevne pavze. Je mela katera tak problem, in kaj je nardila? Razmišljam da se ravnam po navodilih ginekologinje, ampak vseen me daje, da bi poklicala v zd.

ko sem jaz zamenjala tabletke sem pač pojedla celo tablico in potem sem imela M in ko je bilo7 dni mimo sem začela z novimi KT... meni je rekel ginekolog, da ne rabim kake daljše pavze ali pa kaj posebnega
mary_t
Sramežljivka
Sramežljivka

Novo vprašanje

Neprebrana objava Napisal/-a mary_t »

Zdravo punce :) mislim, da je blo že kakšno podobno vprašanje, ampak vseeno nisem zasledila istega...:/ Tabletke logest jemlem že 2 meseca in zdaj se mi je pri 2. premoru zgodilo, da nisem dobila menstruacije..:S Vzela sem vse tabletke, se pravi, da nisem nobene pozabla, pa tudi ob isti uri sem jih jemala...Sej v navodilih piše, da če si jih jemal redno, ni verjetno, da bi bla noseča... Je mela kera podobn problem? :/
Uporabniški avatar
B@bsy
Debatorica
Debatorica

Re: Novo vprašanje

mary_t napisal/-a:Zdravo punce :) mislim, da je blo že kakšno podobno vprašanje, ampak vseeno nisem zasledila istega...:/ Tabletke logest jemlem že 2 meseca in zdaj se mi je pri 2. premoru zgodilo, da nisem dobila menstruacije..:S Vzela sem vse tabletke, se pravi, da nisem nobene pozabla, pa tudi ob isti uri sem jih jemala...Sej v navodilih piše, da če si jih jemal redno, ni verjetno, da bi bla noseča... Je mela kera podobn problem? :/

moji kolegici se je to zgodilo... pač je "zgubila" menst. in je šla k ginekologu in dobila tabletke, da jo je "dobila" nazaj... tako da predlagam, da greš ginekologu
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a Vermilion »

ojla, še jst mam eno vprašanje :)

tabletke logest jemljem že približno 1,5 leta samo mam pa od takrat stalno vnetja nožnice oz. glivice... zdj pa nevem, a je možno, da je to zaradi KT?

a bi bla kakšna razlika, če zamenjam?!?

katere pa pol še obstajajo, samo nočem nobenih k majo večjo vsebnost hormonov itd... pa tud če se da da jih nebi plačevala...

ma katera že kakšne izkušnje s tem?
Shannon
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Shannon »

Glivice najbrž nimajo veze s KT. Vprašaj raje gin., bo on najbolje vedu. Verjetno ti bo dal Canesten kremo in/ali svečke, da se ti bodo pozdravile glivice. Verjamem, da zna bit tole že leto in pol hudo nadležno.

Od nizkodoznih in brezplačnih imaš še Cilest in Femoden. Zadnje ti priporočam iz osebnih izkušenj, ker so tudi narejene tako, da preprečujejo zadrževanje vode in delanje celulita.
Uporabniški avatar
B@bsy
Debatorica
Debatorica

Shannon napisal/-a:Glivice najbrž nimajo veze s KT. Vprašaj raje gin., bo on najbolje vedu. Verjetno ti bo dal Canesten kremo in/ali svečke, da se ti bodo pozdravile glivice. Verjamem, da zna bit tole že leto in pol hudo nadležno.

Od nizkodoznih in brezplačnih imaš še Cilest in Femoden. Zadnje ti priporočam iz osebnih izkušenj, ker so tudi narejene tako, da preprečujejo zadrževanje vode in delanje celulita.

katere femoden? jaz se normalno gibljem in se ne nažiram sploh zvečer ne pa so se mi vseeno malo boki razširl pa noge... po moje je to odvisno od človeka kako jih telo sprejme glede nalaganja celulita...
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a muffin »

Spet js :D
Učer sm uzela zadno tabletko- sm 90% prepričana, da jih bom nehala jemat. Zdej mam pa problem, k fant noče seksat s kondomi (oz. se bova še pogovorilao tem), res ma odpor do kodmov, prav da nč ne čut, da niti slučajn ni isto. Cela leta sva seksala sam z zaščito tabletk, 1x za foro probala s kondomom, pa ga je še takrt povleku dol, k ni zrdžu met gume gor. :(

Aja, pa zanima me do kdaj sm zdej zaščitena - a ta 7-dnevni premor sm še, čeprou naprej ne bom jemala več tabletk, al je bol, da uporablam že dodatno zaščito?
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Ajej...no tega se tudi jaz bojim ker kondoma tudi sama nebom prenesla...

Kako to, da si se odločila prenehati jemati tabletke? Koliko časa si jih jemala?
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Zaklenjeno