Prhljaj

Za dušo in telo.
Odgovori
Deepsea Princess
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Deepsea Princess »

bubbles napisal/-a:em, glede na to, da so za prhljaj krive glive (malasezia furfur) priporočam tistim, k mate z njim težave, da greste v lekarno po šampon z antimikotikom in pač opravite tisto kuro.

kako se imenuje ta sampon?
Uporabniški avatar
Aphrodite
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Aphrodite »

jaz sem najprej uporbljala H&S pa sem imela lase kot-nevem kak bi se izrazila-naelektrene, kot da bi jih 'natopirala' :) in zdaj si predstavljajte, imam namreč skodrane lase...potem sem probala fructisovega, pa je lepo dišal pa vse...glede prhljaja pa nič boljše...potem sem šla kupit Subrinin Recept ki mi je nekaj časa pomagal le v kombinaciji z nekim losjonom, zdaj pa mi sploh ne pomaga več! prhljaja imam vedno več! in zdaj bom poslušala vaš nasvet in šla v lekarno po Vichy! :D upam da bo pomagal, ker drugače res ne vem...je pa res da si jaz na lase dam kr precej balzama, ki mi pol naredi take lepe svilnate lase in je možno da si ga ne sperem dovolj...zato je tudi možno da mi prhljaj ne izgine...
no bomo videli...
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

Pepelka.19 napisal/-a:jst sm tudi s head&shouldersom probala, v bistvu ga še zdej uporabljam in upam da bo izginu prhljaj.... sam pomojm mors redn uporabljat en šampon, ker menjavanje šamponom povzroča prhljaj. jst sm se zdej odločila, d bom s fruktisom probala, ko bom do konca porabla head&shoulers...
bom še poročala o dogodkih :)

nekaterim pomaga h&s nekterim pa fruktis. recimo mojmu fotri je pomagu h&s, sam morm povedt, d je mel on cele grinte prhljaja, zdej pa ga nima več, ker redno uporablja h&s.
Prhljaja ne dobiš zaradi menjavanja šamponov. Priporočljivo je tudi kdaj pa kdaj zamenjat šampon, ker se lasje in lasišče na šampon "navadijo". Res je, da je od človeka odvisno kakšen šampon mu bo najbolj ugajal, tako da se splača preizkusit različne šampone. Jaz še vedno prisegam na Vichy. :wink:
I laugh at gilded butterflies.
???
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ??? »

Hey, jst mam tudi veliko prhlaja :roll: . :cry: Sem si sedaj enega kupila od znamke recept, pa upam da bbo pomagal. A je že kera imela istega? od H&S mi je stanje le še poslabšal ! :evil: Frizer mi je priporočil, da naj uporablam kisel šampon z visokim Hp jem. Pa nevem če pozna mogoče kdo kakšnega?
Help...

LP, NP :wink:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

Kk časa si si pa prala lase s H&S?meni se je tud ko sm si začela prat s H&S začel ful prhljaj delat in zmeri ga je blo več.Čez kakšne dva/tri mesce, pa konec vsega.Nevem, verjetno lasišče rabi da doi vase vse sestavine ki so proti prhljaju in šele potem začne delovat.No, zdej si skos perem s H&S pa ga nimam čist nč več.recept šampon pa meni ni pomagal, kot tudi oronazol ne.sploh po receptu em je tko glava srbela, za znort.

choco.cat, sicer je od tega tvojga posta že dolgo, ampak vseeno...menjava šamponov zlo hitro lahko povzroči prhljaj, ker enostavno nekatera lasišča so ful občutljiva in zarad menjave sestavin in vsega, potem tud prhljaj nastane.odvisno kakšno lasišče imaš.če maš tako da lohk pereš z vsemimogočimi različnimi šamponi skos, potem alativera, nimaš težav.nekateri pa sam kapljico narobenga šampona damo na glavo, pa mamo celo glavo zasneženo.jst recimo, morm preklet pazt kaj dam na glavo in poleg tega ne menjat šamponov.
???
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ??? »

Z H&S sm si prala ene pol meseca...je pa zelo tak močen in me je lasišče dostikrat peklo in potem ko se praskaš še bolj... :( No bom se sedaj do konca umivala s receptom pa če nebo pomagal si bom pa nabavila H&S.

Ok, thx za odgovore :D
Uporabniški avatar
B@bsy
Debatorica
Debatorica
Kraj: KK

Neprebrana objava Napisal/-a B@bsy »

imam en domač recept... da si v šampon namešaš pšenični zdrob in si fino masiraš lasišče in potem tudi fino spereš... zdrob deluje kot piling in odstrani odmrle dele lasišča... meni je pomagalo... :D
ma|ick4
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ma|ick4 »

Meni se je zaj ful pojavil prhljaj.Sumim da od tega,ker sem si lase bolj poredko prala in sem jih pač mela vedno v čop ko so postali mastni(potem me je pa vse že začelo srbet).Saj prve 3 dni po pranju še gre skozi,pol se pa začne...Uporabljam pa niveo,ki mi je bla do zaj vredu.Po h&s sem pa mela ful naelektrene lase.Zaj sem si še enega pri avonu naročla(ker ne testira na živalih) in upam da mi bo odgovarjal
Uporabniški avatar
Ledenaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Sverige.

Neprebrana objava Napisal/-a Ledenaa »

Jst sm mela dost prhljaja, pa sm šla v lekarno pa kupila Vichy Dercos šampon proti prhljaju za mastne lase. Bil je grde oranžne barve, dišal tut ni kej preveč lepo ampak.. Po 1 mescu (al pa še celo prej) mi je zginu prhljaj in ga tut zdj nimam več že ene 3 leta. :D
Uporabniški avatar
dida85
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: CeLjE

Neprebrana objava Napisal/-a dida85 »

ja jst ga mam tud od avona -advance techniqes- je proti prhljaju in mi zelo pomaga. Ce pa uporabim kdaj kakega 'navadnega', si dam pa pol, ko si lase umijem in obrisem z brisaco, se gor tud od avona -tretma s kisikom. In tud to ucinkuje.
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a gregalina »

??? napisal/-a:Hey, jst mam tudi veliko prhlaja :roll: . :cry: Sem si sedaj enega kupila od znamke recept, pa upam da bbo pomagal. A je že kera imela istega? od H&S mi je stanje le še poslabšal !

Tut js sm si dolg časa prala s H&S, pa sm mela čez čas še več prhljaja. Šampon Recept sem pa tudi že uporabljala, in je vredu. Sedaj sem že zlo dolgo na Fructis proti prhljaju in zelo pomaga. Sam sem se ga že kr mal naveličala in si bom zj spet kupla Recept.
Drugače si pa kupi v lekarni Oronazol - ta pa resnično pomaga! Ni ga treba non stop uporabljat (npr. enkrat na teden je dovolj), med tem si pa pereš s šamponom, katerega pač uporabljaš.
Uporabniški avatar
KittyCat
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a KittyCat »

Ledenaa napisal/-a:Jst sm mela dost prhljaja, pa sm šla v lekarno pa kupila Vichy Dercos šampon proti prhljaju za mastne lase. Bil je grde oranžne barve, dišal tut ni kej preveč lepo ampak.. Po 1 mescu (al pa še celo prej) mi je zginu prhljaj in ga tut zdj nimam več že ene 3 leta. :D

Js tud priporočam ta šampon! S fantom sva oba imela grozen prhljaj in edino ta šampon je pomagal, mislim da že v 2-3 tednih ampak na začetku ga moraš res uporabljat vsak drug dan, potem parkrat na mesec.
Uporabniški avatar
Tinki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Tinki »

Vichy dercos rules! Kupi se ga v lekarni, ni ravno poceni, se pa splača in resnično pomaga! Preverjeno :D
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

men se je tud enkrat od fructisa naredil prhljaj
sedaj uporabljam Guhlov šampon z rožmarinom,ki mi pomaga tudi pri srbečem lasišču.Drugače se mi pa dokaj v redu zdijo tudi Head&shoulders šamponi
Picaboo
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Picaboo »

Probajte brezovo vodo. Kupi se jo v drogeriji, stane mislim, da tam okol 3 eure. Daš jo na lasišče in neki časa masiraš. Pomaga pa pri prhljaju in srbečem lasišču.
Drugač pa pri sebi opažam, da je prhljaj ful psihičnega izvora. Kadar mam kak izpit mi ga ful rata!
Odgovori