Kontracepcijske tabletke
- razmazena_maca
- Debatorica
ja,jst jih jem zarad problemou s kožo.. sm bla ubistvu zarad tega clo na endokrinološki v ljubljani,pa so mi jih tisti tm "svetval", predpisala mi jih je pa ginekologinja (brez pregleda, mau sva se pogovorle, pa v roku 4 mescev mam spet pregled, da pogleda kuko sm
) Zej sm pojedla eno škatlco (aja,mam Diane 35), pa mam občutk da se je že kr mau izbolšal 

Vprašanje: kaj sploh pomeni pozabljena tabletka?? to da jo en dan pozabiš vzet al da jo vzameš par ur kasenje (namesto ob 14ih jo vzameš ob 22ih - sej maš 12 ur časa ane?)
In ne razumem, zadnč sm brala v eni reviji kaj vse se lahko zgodi če pozabiš eno tabletko, sploh pa če pozabiš dve, tri... ja pa sej to ti že ginekolog pove da če pozabiš vzet v 12ih urah da zaščita ni več 100% in da moreš uporabljat še kondom do konca ciklusa..
zdej razn če je pod 'pozabljeno tabletko' mišljeno to da parkrat na mesec vzameš tabletko kasneje kot običajno - ampak saj tud to ginekolog pove da maš 12 ur časa???
In ne razumem, zadnč sm brala v eni reviji kaj vse se lahko zgodi če pozabiš eno tabletko, sploh pa če pozabiš dve, tri... ja pa sej to ti že ginekolog pove da če pozabiš vzet v 12ih urah da zaščita ni več 100% in da moreš uporabljat še kondom do konca ciklusa..
zdej razn če je pod 'pozabljeno tabletko' mišljeno to da parkrat na mesec vzameš tabletko kasneje kot običajno - ampak saj tud to ginekolog pove da maš 12 ur časa???
Vprašanje: kaj sploh pomeni pozabljena tabletka?? to da jo en dan pozabiš vzet al da jo vzameš par ur kasenje (namesto ob 14ih jo vzameš ob 22ih - sej maš 12 ur časa ane?)
~NIA~ napisal/-a:Vprašanje: kaj sploh pomeni pozabljena tabletka?? to da jo en dan pozabiš vzet al da jo vzameš par ur kasenje (namesto ob 14ih jo vzameš ob 22ih - sej maš 12 ur časa ane?)
definitivno če jo pozabiš vzeti 12 + več ur...
No,jaz mam pa sledeč problem: z jemanjem novega zavojčka tabletk bi morala začeti v soboto,ampak sem bila v tujini in (pametna jaz) pozabila tabletke doma. Tabletke sem vzela včeraj, dve. Potrebujem dodatno zaščito glede na to, da sem imela namesto 7-dnevne 8-dnevno pavzo, 8. dan pa vzela tabletko za nedeljo in soboto?
Hvala
Hvala
Mene zanima,če je bilo kateri po Logestu slabo???
Recimo vsak dan al pa vsak drugi. Meni je blo slabo če sem bla sita ali lačna. Prvo sem mislila, da je zato,ker na novo jemljem, potem sem pa mislila da je zaradi izpitov. Izpitov in živčnosti je blo konc, meni pa še vedno slabo.
Pa še na psiho ti vdari, da slučajno nisi noseč...pol pa še čuješ, da so nekatere kljub menstruacije noseče...mam občutek, da bi ugotovila da sem noseča že ko bi mela konkretni trebušček.
Danes sem bila pri ginekologinji in mi reče za ene tabletke (plačljive) no in ja dam predlog, da kakšne pa bi bile Yarina in mi je pol kr te predpisala. Upam da bojo dobre. (so kr dosta za plačat
)
Zna katera razložit zakaj sem dobila logesta 3 škatlice, zdaj mi je pa dala recept sicer za 3 mesce, ampak vsako škatlico moram it posebaj iskat.
Pa še za pregled sem se naročila k bom stara 20 let. (ne dela prej pregledov, razen če nimaš želje.)
Recimo vsak dan al pa vsak drugi. Meni je blo slabo če sem bla sita ali lačna. Prvo sem mislila, da je zato,ker na novo jemljem, potem sem pa mislila da je zaradi izpitov. Izpitov in živčnosti je blo konc, meni pa še vedno slabo.
Pa še na psiho ti vdari, da slučajno nisi noseč...pol pa še čuješ, da so nekatere kljub menstruacije noseče...mam občutek, da bi ugotovila da sem noseča že ko bi mela konkretni trebušček.

Danes sem bila pri ginekologinji in mi reče za ene tabletke (plačljive) no in ja dam predlog, da kakšne pa bi bile Yarina in mi je pol kr te predpisala. Upam da bojo dobre. (so kr dosta za plačat

Zna katera razložit zakaj sem dobila logesta 3 škatlice, zdaj mi je pa dala recept sicer za 3 mesce, ampak vsako škatlico moram it posebaj iskat.

Pa še za pregled sem se naročila k bom stara 20 let. (ne dela prej pregledov, razen če nimaš želje.)
Marilena, če si imela pavzo daljšo kot 7 dni se šteje, da je bila prva tabletka pozabljena, zato moraš upoštevati navodila glede tega kaj narediti, če tabletko pozabiš v 1. tednu (uporabljaj dodatno zaščito).
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---