Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

ja mam dneve napisane ja....pač zjutraj v tisti naglici sem samo vzela nasledno tabletko...pač..zdaj ni važno zakaj sem vzela..al kak...
pač vzela sem 2 pa bomo vidli kak bo...ja boljše dve kot nobene...hehe..prav si povedla
Uporabniški avatar
B@bsy
Debatorica
Debatorica
Kraj: KK

Neprebrana objava Napisal/-a B@bsy »

po moje ne bo nič narobe ne skrbi :wink:
Uporabniški avatar
*tinčk*
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a *tinčk* »

Oi
Ali mogoče katera je kontracepcijske tablete zaradi problemov s kožo?
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a razmazena_maca »

ena moja kolegica jih je začela zato jemat in se ji je koža znatno izboljšala.ne vem sicer, katere jemlje, ampak to ti bo itak predlagal ginekolog(ona je šla kar k njemu, ne k dermatologu, baje se ful predolgo čaka), pa če te je strah, da te bo pregledal, te potolažim, da te ne bo :)
Anja89
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Anja89 »

ja,jst jih jem zarad problemou s kožo.. sm bla ubistvu zarad tega clo na endokrinološki v ljubljani,pa so mi jih tisti tm "svetval", predpisala mi jih je pa ginekologinja (brez pregleda, mau sva se pogovorle, pa v roku 4 mescev mam spet pregled, da pogleda kuko sm :) ) Zej sm pojedla eno škatlco (aja,mam Diane 35), pa mam občutk da se je že kr mau izbolšal :)
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

Vprašanje: kaj sploh pomeni pozabljena tabletka?? to da jo en dan pozabiš vzet al da jo vzameš par ur kasenje (namesto ob 14ih jo vzameš ob 22ih - sej maš 12 ur časa ane?)
In ne razumem, zadnč sm brala v eni reviji kaj vse se lahko zgodi če pozabiš eno tabletko, sploh pa če pozabiš dve, tri... ja pa sej to ti že ginekolog pove da če pozabiš vzet v 12ih urah da zaščita ni več 100% in da moreš uporabljat še kondom do konca ciklusa..
zdej razn če je pod 'pozabljeno tabletko' mišljeno to da parkrat na mesec vzameš tabletko kasneje kot običajno - ampak saj tud to ginekolog pove da maš 12 ur časa???
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

Vprašanje: kaj sploh pomeni pozabljena tabletka?? to da jo en dan pozabiš vzet al da jo vzameš par ur kasenje (namesto ob 14ih jo vzameš ob 22ih - sej maš 12 ur časa ane?)
In ne razumem, zadnč sm brala v eni reviji kaj vse se lahko zgodi če pozabiš eno tabletko, sploh pa če pozabiš dve, tri... ja pa sej to ti že ginekolog pove da če pozabiš vzet v 12ih urah da zaščita ni več 100% in da moreš uporabljat še kondom do konca ciklusa..
zdej razn če je pod 'pozabljeno tabletko' mišljeno to da parkrat na mesec vzameš tabletko kasneje kot običajno - ampak saj tud to ginekolog pove da maš 12 ur časa???
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Js si razlagam, da pozabljena tabletka pomeni, da jo pozabiš za več kot 12 ur.

Če jo kdaj pa kdaj vzameš kako uro kasneje pa naj nebi bilo nič narobe.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
B@bsy
Debatorica
Debatorica

~NIA~ napisal/-a:Vprašanje: kaj sploh pomeni pozabljena tabletka?? to da jo en dan pozabiš vzet al da jo vzameš par ur kasenje (namesto ob 14ih jo vzameš ob 22ih - sej maš 12 ur časa ane?)

definitivno če jo pozabiš vzeti 12 + več ur...
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

tudi jaz pojem "pozablena tabletka" razumem tako da tabletko pozabiš vzet po tistih pretečenih 12 urah..
jaz recimo med tednom vzamem tabletko vedno ob 6, čez vikend pa tam neki ob 10,...ker se mi ne da zjutraj vstat in pol nazaj spat...
Uporabniški avatar
B@bsy
Debatorica
Debatorica

LoveLy* napisal/-a:tudi jaz pojem "pozablena tabletka" razumem tako da tabletko pozabiš vzet po tistih pretečenih 12 urah..
jaz recimo med tednom vzamem tabletko vedno ob 6, čez vikend pa tam neki ob 10,...ker se mi ne da zjutraj vstat in pol nazaj spat...

ti zjutraj jemleš tabletke?
Uporabniški avatar
Marilena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Marilena »

No,jaz mam pa sledeč problem: z jemanjem novega zavojčka tabletk bi morala začeti v soboto,ampak sem bila v tujini in (pametna jaz) pozabila tabletke doma. Tabletke sem vzela včeraj, dve. Potrebujem dodatno zaščito glede na to, da sem imela namesto 7-dnevne 8-dnevno pavzo, 8. dan pa vzela tabletko za nedeljo in soboto?

Hvala
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Bi bilo lahko kaj narobe, če neham jemati tabletke, ko jih imam še 5 do konca? Spolnih odnosov nisem imela zadnjih pet dni.
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objava Napisal/-a mimikad »

Mene zanima,če je bilo kateri po Logestu slabo???
Recimo vsak dan al pa vsak drugi. Meni je blo slabo če sem bla sita ali lačna. Prvo sem mislila, da je zato,ker na novo jemljem, potem sem pa mislila da je zaradi izpitov. Izpitov in živčnosti je blo konc, meni pa še vedno slabo.

Pa še na psiho ti vdari, da slučajno nisi noseč...pol pa še čuješ, da so nekatere kljub menstruacije noseče...mam občutek, da bi ugotovila da sem noseča že ko bi mela konkretni trebušček. :cry:

Danes sem bila pri ginekologinji in mi reče za ene tabletke (plačljive) no in ja dam predlog, da kakšne pa bi bile Yarina in mi je pol kr te predpisala. Upam da bojo dobre. (so kr dosta za plačat :eek: )

Zna katera razložit zakaj sem dobila logesta 3 škatlice, zdaj mi je pa dala recept sicer za 3 mesce, ampak vsako škatlico moram it posebaj iskat. :?:

Pa še za pregled sem se naročila k bom stara 20 let. (ne dela prej pregledov, razen če nimaš želje.)
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Marilena, če si imela pavzo daljšo kot 7 dni se šteje, da je bila prva tabletka pozabljena, zato moraš upoštevati navodila glede tega kaj narediti, če tabletko pozabiš v 1. tednu (uporabljaj dodatno zaščito).
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Zaklenjeno