Mene neki zanima, sicer verjamem da je blo že kej govora o tem, ampak 200 strani ...

densy napisal/-a:a misite, da je ful narobe, ker sem vzela tabletko od prijateljice, ker sem svojo pozabla doma.. jest mam yarino, ona pa pomoje da harmonet
no angel napisal/-a:NOVO:
Mene neki zanima, sicer verjamem da je blo že kej govora o tem, ampak 200 strani ...V glavnem, vem da če vzameš tabletko 1.dan menstruacije, začne delovat zaščita takoj, kaj pa če začneš jemat kr tak, ko se ti zlubi? Kak je pa potem, po kolkem času deluje? Če sploh deluje, al je treba nujno začet jemat 1.dan??
no angel napisal/-a:NOVO:
Mene neki zanima, sicer verjamem da je blo že kej govora o tem, ampak 200 strani ...V glavnem, vem da če vzameš tabletko 1.dan menstruacije, začne delovat zaščita takoj, kaj pa če začneš jemat kr tak, ko se ti zlubi? Kak je pa potem, po kolkem času deluje? Če sploh deluje, al je treba nujno začet jemat 1.dan??
maligizmo napisal/-a:Živjo
Imam eno vprašanje. Danes sem sicer že bila pri ginekologinji, pa je očitno nisem dovolj razumela. Torej, problem je takle: včeraj zvečer sem pozabila vzeti tabletko, s fantom sva potem seksala, na tabletko sem se spomnila danes dopoldne, ko sem bila ravno v zdravstvenem domu, tako da sem skočila še h ginekologinji po nasvet. Rekla je, naj vzamem takoj, ko pridem domov, tri tabletke, torej tor., sre. in čet., potem pa zvečer ob običajni uri še petkovo. in jutri sobotno in v petek nedeljsko. Ta pa je tudi zadnja od tabletk tega ciklusa, jaz pa zdaj ne vem, kako naprej, a bi morala do nedelje jemat še iz naslednje škatlice... Sestra v ordinaciji je nekaj govorila o tem, ampak kako potem začnem??? v naslednji škatlici vzamem kar ponedeljkovo v soboto ali preskočim vse in vzamem sobotno in potem tako naprej, da pravzaprav vržem stran pet tabletk in jemljem naprej pač tako da končam vedno tako, da mi ostane še sedem tabletk v škatlici za naslednji ciklus? Ima katera kaj izkušenj s tem?
lufa napisal/-a:Cau punce, upam, da mi boste znale odgovorit na moje vprašanje..
V ponedeljek bi morala vzeti zadnjo tabletko prvega tedna.Ker je bila zgodnja ura, mi je ponesreči tabletka padla v odtok umivalnika. Potem se vzela tabletko naslednjega dne ( tisto, ki bi jo mogla v torek ). In sedaj jem tabletko, ki je namenjena naslednjemu dnevu. In me zanima, ali sedaj lahko en dan eno tabletko spustim? Samo ne vem, v katerem tednu ( drugem ali tretjem?)... Potem moram verjetno tisti teden, ko spustim tisto tabletko imeti zaščitene spolne odnose ali kako?!
Upam,da ste razumele vprašanje, malo sem se na dolgo in široko razpisala![]()
Lep pozdrav.
L