Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Novo vprašanje

Mene neki zanima, sicer verjamem da je blo že kej govora o tem, ampak 200 strani ... :D V glavnem, vem da če vzameš tabletko 1.dan menstruacije, začne delovat zaščita takoj, kaj pa če začneš jemat kr tak, ko se ti zlubi? Kak je pa potem, po kolkem času deluje? Če sploh deluje, al je treba nujno začet jemat 1.dan??
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
marilyn
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a marilyn »

To pač ni u redu. Vse natančno piše v navodilih in jih pač ne morš začet jemat "kr tko". Fora je v tem, da začneš jest 1.dan menstruacije, da se pravilno nadaljuje ciklus (ki je pol itak umeten)
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a @smrketka@ »

densy napisal/-a:a misite, da je ful narobe, ker sem vzela tabletko od prijateljice, ker sem svojo pozabla doma.. jest mam yarino, ona pa pomoje da harmonet :?

ja vseen če sploh nebi nič vzela. itak so vsake tabletke drugačne, majo drugo sestavo in če si ti navajena enih tabletk, drugih ne moreš jemat.
pomoje si s tem naredila več škode kot koristi
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ANGELgirl »

no angel napisal/-a:NOVO:

Mene neki zanima, sicer verjamem da je blo že kej govora o tem, ampak 200 strani ... :D V glavnem, vem da če vzameš tabletko 1.dan menstruacije, začne delovat zaščita takoj, kaj pa če začneš jemat kr tak, ko se ti zlubi? Kak je pa potem, po kolkem času deluje? Če sploh deluje, al je treba nujno začet jemat 1.dan??

Zdaj je že nekaj časa odkar ne jemljem tabletk, ampak mislim, da naj bi prvi teden, ko začneš jemat kt, imel še dodatno zaščito (kondom..). Drugače naj bi praviloma začela jemat prvi dan mestruacije. Ne vem tečno zakaj :D Razen v primeru, če ti ginekolog reče drugače. Meni je moja ginekologinja dovolila, da začnem kar vmes nekje jemat, ker bi drugače lahko čakala tudi par mesecev do naslednje menstruacije.
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
maligizmo
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Domžale

Neprebrana objava Napisal/-a maligizmo »

Živjo
Imam eno vprašanje. Danes sem sicer že bila pri ginekologinji, pa je očitno nisem dovolj razumela. Torej, problem je takle: včeraj zvečer sem pozabila vzeti tabletko, s fantom sva potem seksala, na tabletko sem se spomnila danes dopoldne, ko sem bila ravno v zdravstvenem domu, tako da sem skočila še h ginekologinji po nasvet. Rekla je, naj vzamem takoj, ko pridem domov, tri tabletke, torej tor., sre. in čet., potem pa zvečer ob običajni uri še petkovo. in jutri sobotno in v petek nedeljsko. Ta pa je tudi zadnja od tabletk tega ciklusa, jaz pa zdaj ne vem, kako naprej, a bi morala do nedelje jemat še iz naslednje škatlice... Sestra v ordinaciji je nekaj govorila o tem, ampak kako potem začnem??? v naslednji škatlici vzamem kar ponedeljkovo v soboto ali preskočim vse in vzamem sobotno in potem tako naprej, da pravzaprav vržem stran pet tabletk in jemljem naprej pač tako da končam vedno tako, da mi ostane še sedem tabletk v škatlici za naslednji ciklus? Ima katera kaj izkušenj s tem?
srčica*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: v njegovem srčku

Neprebrana objava Napisal/-a srčica* »

no angel napisal/-a:NOVO:

od moje menstre je minilo en teden.. od začetka seveda, ampak mi je ginekolog rekel, da naj začnem kar zdaj jemat vsak dan eno, če pa bi prišlo do kakega izcedka, ap po dve na dan... želim si pa seveda prestavit menstro. Ampak v navodilih piše pač kako je z zaščito pa tem, če začneš jemat prvi dan menstruacije, ampak tako kot no angel tudi mene zanima kdaj sem pravzaprav zaščitena dovolj, da ne rabima uporabit kondoma?
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica

maligizmo napisal/-a:Živjo
Imam eno vprašanje. Danes sem sicer že bila pri ginekologinji, pa je očitno nisem dovolj razumela. Torej, problem je takle: včeraj zvečer sem pozabila vzeti tabletko, s fantom sva potem seksala, na tabletko sem se spomnila danes dopoldne, ko sem bila ravno v zdravstvenem domu, tako da sem skočila še h ginekologinji po nasvet. Rekla je, naj vzamem takoj, ko pridem domov, tri tabletke, torej tor., sre. in čet., potem pa zvečer ob običajni uri še petkovo. in jutri sobotno in v petek nedeljsko. Ta pa je tudi zadnja od tabletk tega ciklusa, jaz pa zdaj ne vem, kako naprej, a bi morala do nedelje jemat še iz naslednje škatlice... Sestra v ordinaciji je nekaj govorila o tem, ampak kako potem začnem??? v naslednji škatlici vzamem kar ponedeljkovo v soboto ali preskočim vse in vzamem sobotno in potem tako naprej, da pravzaprav vržem stran pet tabletk in jemljem naprej pač tako da končam vedno tako, da mi ostane še sedem tabletk v škatlici za naslednji ciklus? Ima katera kaj izkušenj s tem?

Malo mi je čuden, da bi ti svetovala, da vzameš 3 tabletke na enkrat! Jaz sem ponavadi, če sem kakšno pozabila (vsaj proti koncu škatlice), kar prenehala jemat in počakala na mentruacijo. Potem pa dokončala najprej nedokončano škatlico in potem prešla k novi. :D
maligizmo
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Domžale

Neprebrana objava Napisal/-a maligizmo »

No, jaz imam zdaj še sobotno in nedeljsko, tako da verjetno tega ne morem narediti? Damn...
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica

Potem pa najbolje, da to do konca porabiš... Potem čez en teden pa spet začneš jemat iz nove škatlice!
lufa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a lufa »

Cau punce, upam, da mi boste znale odgovorit na moje vprašanje..
V ponedeljek bi morala vzeti zadnjo tabletko prvega tedna.Ker je bila zgodnja ura, mi je ponesreči tabletka padla v odtok umivalnika :? . Potem se vzela tabletko naslednjega dne ( tisto, ki bi jo mogla v torek ). In sedaj jem tabletko, ki je namenjena naslednjemu dnevu. In me zanima, ali sedaj lahko en dan eno tabletko spustim? Samo ne vem, v katerem tednu ( drugem ali tretjem?)... Potem moram verjetno tisti teden, ko spustim tisto tabletko imeti zaščitene spolne odnose ali kako?!
Upam,da ste razumele vprašanje, malo sem se na dolgo in široko razpisala :D

Lep pozdrav.
L
Uporabniški avatar
Tinki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Tinki »

lufa napisal/-a:Cau punce, upam, da mi boste znale odgovorit na moje vprašanje..
V ponedeljek bi morala vzeti zadnjo tabletko prvega tedna.Ker je bila zgodnja ura, mi je ponesreči tabletka padla v odtok umivalnika :? . Potem se vzela tabletko naslednjega dne ( tisto, ki bi jo mogla v torek ). In sedaj jem tabletko, ki je namenjena naslednjemu dnevu. In me zanima, ali sedaj lahko en dan eno tabletko spustim? Samo ne vem, v katerem tednu ( drugem ali tretjem?)... Potem moram verjetno tisti teden, ko spustim tisto tabletko imeti zaščitene spolne odnose ali kako?!
Upam,da ste razumele vprašanje, malo sem se na dolgo in široko razpisala :D

Lep pozdrav.
L

Men se je enkrat isto zgodil. Nisem mela pojma kaj nardit, potem pa sem vzela tabletko iz nove škatlice (tiste, ki bi jo mogla uporabljati šele naslednji mesec). Tako so se mi dnevi zglihal. Potem je nastal problem kaj bom naslednji mesec, ko bom spet brez tabletke. Pa sem zabrisala uno škatlico stran (uno v kateri je blo zdaj 20 tablet) in šla h ginekologu po novo, sveže zapakirano in rekla, da sem eno škatlico zgubila, pa sploh ne vem kje :D Od zdej naprej tabletk ne jemlem več pred umivalnikom :D
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tani24 »

js mam tud ogromn problemov s tabletkam zadne čase, zamenala sm že tri vrste ker sm mela skoz vmesne krvavitve in tud pr harmonet ki jih imam zdele ni nič bolše..ginekologinja mi je rekla naj jemlem po dve tableti naenkrat in edino to ustavi krvavitve drgače jih imam skoraj cel mesec. pol sm pa še prejšn mesc šla nahitrco na eno planino in pozabla tabletke doma..dva dni jih pol nism vzela (spolnih odnosov seveda nisem imela) in sm dobila menstruacijo tretji dan k sm prišla domov..preprost sm začela novo tablico prvi dan menstruacije. menstruacija je pa bla bol šibka pa sam dva dni..
skor dva tedna nisem imela spolnih odnosov pol pa normalno..tabletke sm pojedla cel zavojšek v soboto zadno in do danes-četrtek še ni menstruacije..samo neki blagi temni tok..sej vem da se je vse zdej mal premaknl samo po 5 dneh pa še nič?? za vsak slučaj in zarad panike sm nardila test nosečnosti pa je negativen..sej če tko pogledam res nisem mela nobenih odnosov takrt k sm zeznla s tabletkami, šele po dveh tednih rednega jemanja..
a je bla kkšna v podobni situaciji s tabletkami..ker ginekologinje trenutno ni js pa nevem kaj nej, a bo spet šibka menstra al bi mogla bit normalna??
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

Novo vprašanje

Po kolkem času začne zaščita delovati? Vrjetno ni še vatno če jo prvič vzameš zjutraj zveče pa imaš že spolni odnos???
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
nexus
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a nexus »

Novo vprašanje

Dekle začne jemati tabletke in ji zaradi tega v roku 2-eh mesecev libido upade, do te mere, da se odloči za prenehanje jemanja.

Po kolikem času lahko pričakuje, da se bo libido vrnil?
Uporabniški avatar
Tinki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Tinki »

schpeltza napisal/-a:Vprašanje:

Po kolkem času začne zaščita delovati? Vrjetno ni še vatno če jo prvič vzameš zjutraj zveče pa imaš že spolni odnos???

Če jo vzameš prvi dan menstruacije imaš lahko spolni odnos čez en teden, pa imaš zaščito.
Zaklenjeno