Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

srčica* napisal/-a:mene pa zanima če te tabletke, ki so samo za prestavit menstruacijo pomenijo tudi zaščito?...

Ne.
Rory
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Rory »

A ni tako, da si lahko tudi z Logestom prestaviš menstro? A so prav posebi kake tabletke?
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Seveda lahko. Tablete za prestavljanje menstruacije dobiš lahko v primeru, da ne jemlješ kontracepcijskih.

Imam pa eno vprašanje: V navodilih piše, da si prestaviš menstruacijo tako, da takoj začneš jemati novo tablico, dan začetka menstruacije pa tako da skrajšaš 7-dnevni premor. Pri meni je situacija taka, da grem na morje v soboto, menstruacijo bom predvidoma dobila pa v nedeljo. Se vam zdi bolj smiselno da takoj začnem z novo tablico ali da spustim tiste 3 dneve (ko čakaš M) in tabletke začnem spet jemati v soboto ali nedeljo?
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Zoey
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Zoey »

Maychy napisal/-a:Seveda lahko. Tablete za prestavljanje menstruacije dobiš lahko v primeru, da ne jemlješ kontracepcijskih.

Imam pa eno vprašanje: V navodilih piše, da si prestaviš menstruacijo tako, da takoj začneš jemati novo tablico, dan začetka menstruacije pa tako da skrajšaš 7-dnevni premor. Pri meni je situacija taka, da grem na morje v soboto, menstruacijo bom predvidoma dobila pa v nedeljo. Se vam zdi bolj smiselno da takoj začnem z novo tablico ali da spustim tiste 3 dneve (ko čakaš M) in tabletke začnem spet jemati v soboto ali nedeljo?

Takoj nadaljuj z naslednjo škatlo.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

kr.ena napisal/-a:
LoveLy* napisal/-a:no mene pa zanima če tablete Nalgesin S kaj zmanjšajo zaščito tabletk?
te tablete uporablam proti glavobolu
pa tudi lekadol uporablam

Nikjer še nisem zasledila kaj takega. Kolikor vem, vplivajo samo nekateri antibiotiki, pa tako simple zdravilo kot Rupurut - tega moraš vzeti vsaj par ur pred ali po kontracepcijski. Analgetiki pa po moje ne vplivajo.

zakaj bi pa ruporut vplival na delovanje kontr. tablet?
kaj če sem pojedla enega...je to kaka panika? trenutno se pa ne spominjam kdaj sem ga vzela...mislim koliko ur po kontr, tableti... jooj zaj sem čist prestrašena....ker sem mela pol spolne odnose,,,ahjej...spet neko novo sekiranje,... :cry:
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Lekadol ali druga taka zdravila ne vplivajo na učinek kontracepcijskih tabletk. V priloženih navodilih ti piše, katera zdravila vplivajo nanje.
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a densy »

a misite, da je ful narobe, ker sem vzela tabletko od prijateljice, ker sem svojo pozabla doma.. jest mam yarino, ona pa pomoje da harmonet :?
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Mislim, da ni kar vseeno katero vzameš. Raje pokliči ginekologa in ga vprašaj, da ne bo kaj narobe.
*FaLLeN*AnGeL*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *FaLLeN*AnGeL* »

Mene pa zanima, če se je treba naročit na pregled u primeru, da hočeš zamenjat tabletke al se lahko s sestro zmeniš? :)
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a buffy-ann »

*FaLLeN*AnGeL* napisal/-a:Mene pa zanima, če se je treba naročit na pregled u primeru, da hočeš zamenjat tabletke al se lahko s sestro zmeniš? :)

Meni je ginekologinja svetovala zamenjavo, najboljše da se z njo zmeniš pa poveš kake težave maš (če jih maš), pa ti ve najbolj povedat pa svetovat kere druge tabletke bi ble primerne za tebe. Lahko pa kr pokličeš v ordinacijo pa vprašaš kak je s tem, če se morš naročit al kako.

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas

Toše R. I. P.

Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

LoveLy* napisal/-a:
kr.ena napisal/-a:
LoveLy* napisal/-a:no mene pa zanima če tablete Nalgesin S kaj zmanjšajo zaščito tabletk?
te tablete uporablam proti glavobolu
pa tudi lekadol uporablam

Nikjer še nisem zasledila kaj takega. Kolikor vem, vplivajo samo nekateri antibiotiki, pa tako simple zdravilo kot Rupurut - tega moraš vzeti vsaj par ur pred ali po kontracepcijski. Analgetiki pa po moje ne vplivajo.

zakaj bi pa ruporut vplival na delovanje kontr. tablet?
kaj če sem pojedla enega...je to kaka panika? trenutno se pa ne spominjam kdaj sem ga vzela...mislim koliko ur po kontr, tableti... jooj zaj sem čist prestrašena....ker sem mela pol spolne odnose,,,ahjej...spet neko novo sekiranje,... :cry:

Rupurut vpliva na želodčno sluznico in spremeni vsrkavanje učinkovin iz kontracepcijske tabletke. Ej, ne sekiraj se zdaj, itak je majhna verjetnost, da je šlo kaj narobe. Za drugič pa veš. :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: BLTNC

Neprebrana objava Napisal/-a Bulma »

10000% sem da je to vprašanje že kdo postavil. Vendar bom še jaz enkrat :oops: Nujno si moram prestaviti menstruacijo in me zanima če lahko to škatlico ki jo trenutno jem neham mogoče jesti kakšen teden prej, ali moram nujno pojesti to in takoj nadaljevati z drugo?

Upam da nisem preveč zakomplicirala :D
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a amital »

naj bi se nadaljevalo z naslednjo škatlico
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lejla86 »

*FaLLeN*AnGeL* napisal/-a:Mene pa zanima, če se je treba naročit na pregled u primeru, da hočeš zamenjat tabletke al se lahko s sestro zmeniš? :)

Z ginekologinjo se moraš zmenit, ker ti sestra ne more napisat recepta.
*|pikica|*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *|pikica|* »

Mene pa zanima zopet neki z antibiotiki :?
Zanima me kako dolgo imajo antibiotiki učinek na delovanje kt - samo med jemanjem, ali tudi nekaj časa po jemanju antibiotika? In glede na to, da antibiotik lahko osalbi delvanje kt - to pomeni da lahko pirde tudi do krvavitve?(se telo na to odzove kot, da ne jemljem kt?)

Hvala vam za odgovore :)
Zaklenjeno