Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
br0ken heart
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a br0ken heart »

Vprasanje za tiste, ki ste menjale ali nehale jemati tabletke. In sicer.. Vedno bolj se mi dovzdeva, da sem tecna, natakjena, zoprna in to prav zaradi teh tablet. Jem jih ze leto in pol, opazam pa te znake zadnja 2 meseca.. Pa zdaj so se izpiti in vse skup, pa sem cist adijo. :roll: Torej, tiste ki ste prenehale jemat tabletke.. Kako je bilo potem z M? Jaz sem namrec pred jemanjem imela mocne in ZELO bolece M.. In me je strah da bo spet tak, ce jih neham jemat!
Se pa odlocam tudi za to, da bi sla do G po druge.. Sedaj jemljem LOGEST.. Obstajajo se kere bolj blage? Oz. z manj hormoni?

Kakrsni koli nasvet bi mi prisel prav!
Hvala!
Hello, 911. I''m on fire!
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

^^ evo js sm taprava za tole temo.. Po skor dveh letih KT (Logest in na konc Yarina tri mesece) sm jih ene dva mesca nazaj malo manj, nehala jemat.
Menstruacijo sm dobila v torek. Kako je blo? Boleče k svinjaaaa. Js sm že pozabla da to tko boli, res. Šlo mi je tud na bruhanje. Sm misnla da ne bo isto kot prej, pa je blo.. Tko je pr men no, mogoče bo pr teb malo boljše... Uglaunm js že vidm da bom taprvi dan menstre trpela k ne vem kaj :(
Aja da bi menjala: js sm šla z Logesta na Yarino, pa nism opazla razlike, če kej, je blo kr slabš skor ker sm postala čist zmedena in sm mela kr probleme z jemanjem, pozabljala sm jih vzet in take komplikacije so ble kokr prej nikol.. in sm rekla da pač neki časa ne bom jemala. Šibkejše so pa menda Yarina in Yasminelle, so pa oboje za doplačat nekaj več kot osem €.
Uporabniški avatar
br0ken heart
Komunikatorka
Komunikatorka

Ojoj, tega me je blo strah. Hvala vseeno!
cejlon
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a cejlon »

br0ken heart napisal/-a:Se pa odlocam tudi za to, da bi sla do G po druge.. Sedaj jemljem LOGEST.. Obstajajo se kere bolj blage? Oz. z manj hormoni?

Hvala!

Oj :)

Ja, manj hormonske so Lindynette 20. Meni so kar ok, čeprav sem jih sedaj zamenjala zaradi čisto drugega vzroka (rabim močnejše).
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a *kayka* »

A katera jemlje te ---> http://www.switchyourpill.com/scripts/why.php
Niti ne vem kako se jim reče, nič ne vem, me zanima če je kj za doplačat, ker bi rada spet zamenjala zdajšnje (te so že 3.), nikakor mi nobene ne odgovarjajo... :?
borboletta
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a borboletta »

Br0ken Heart,
zdej jemljem četrto tablico KT (Lindynette 20) in moja "štorija" gre nekako tako: Do tretje tablice je blo vse še OK, zdej zadnje tri tedne pa opažam hude psihične spremembe k me bojo prov izčrpale...ratala sm živčna, sitna, nestrpna do drugih in sebe, razpoloženje menjam v sekundi, v sekundi se zjočem k vidm d sm mal predebela naslednjo sekundo se že prov histerično smejim. Kr se mi to še nikoli ni zgodilo oz. se dogajalo, pripisujem to tabletkam. Res so grozni filingi k vem da to ni normalno in da s tem obremenjujem tudi ljudi okoli sebe. Nekako probam vse skupaj ignorirat in upam na boljše čase, kr da bi zdej nehala jih jemat tud ne bi blo vredu (nism še prpravljena na kšn surprajs :) ).

Zdej pa jst sprašujem punce če je kšna to tud doživljala in če se je pol kej izboljšalo? Za enx me tolaži to, da se mi ni treba trenutno učit, kr če bi se mogla, s temi filingi bi se mi zmešalo. :?
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

^^ pr men je blo to prvi mesec Logesta, mogoče dva.. sam se je pol umirilo. Mogoče se je pr teb pač kasnej tole začel.. upam da bo kmal mimo :wink:
Ronnie
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Ronnie »

moncy napisal/-a:živjo. mene pa zanima kolko cajta prej moraš začet jemat tabletke da lahko prestaviš menstruacijo?
hvala za odgovor

Js sm jedla tablete za prestavljanje menstroacije orgametrila, pa sem jih začela jemat 4 oz. 5 dni pred pričakovano menstroacijo. Jemlješ pa 2 na dan, če se ti pojavi 3. :)
Uporabniški avatar
LaBonita
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a LaBonita »

br0ken heart napisal/-a:Vprasanje za tiste, ki ste menjale ali nehale jemati tabletke. In sicer.. Vedno bolj se mi dovzdeva, da sem tecna, natakjena, zoprna in to prav zaradi teh tablet. Jem jih ze leto in pol, opazam pa te znake zadnja 2 meseca.. Pa zdaj so se izpiti in vse skup, pa sem cist adijo. :roll: Torej, tiste ki ste prenehale jemat tabletke.. Kako je bilo potem z M? Jaz sem namrec pred jemanjem imela mocne in ZELO bolece M.. In me je strah da bo spet tak, ce jih neham jemat!
Se pa odlocam tudi za to, da bi sla do G po druge.. Sedaj jemljem LOGEST.. Obstajajo se kere bolj blage? Oz. z manj hormoni?

Hvala!

jaz se sedaj dobila menstruacijo prvič naravno po 4 letih jemanja KT in je bila srednje močna - brez bolečin samo dosti mi je teklo...drugače sem pa v najstniških letih imela zelo hude menstruacije, ki jih je spremljalo bruhanje in glavoboli...no upam ,da bo vsak mesec brez bolečin, ker baje da ti tabletke uravnajo ta ciklus :wink:
v glavnem jaz se sedaj počutim super edin sexat je boljše brez kondoma :?
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a linnka* »

^Ja, ampak moraš računati na to, da je telo še vedno pod vplivom tabletk (če sem prav razumela, da si ravno prenehala z jemanjem in si prvič po koncu dobila menstruacijo) in morajo miniti kakšni 3-4 meseci, da boš videla kako je brez njihovega učinka :wink:
Uporabniški avatar
LaBonita
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a LaBonita »

linnka* napisal/-a:^Ja, ampak moraš računati na to, da je telo še vedno pod vplivom tabletk (če sem prav razumela, da si ravno prenehala z jemanjem in si prvič po koncu dobila menstruacijo) in morajo miniti kakšni 3-4 meseci, da boš videla kako je brez njihovega učinka :wink:

v bistvu tega se mal bojim...ampak nekatere so pisale da jim je že prva naravna menstruacija delala probleme...tako da UPAM da ne bo panike...
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka

Nočem te strašiti, ampak moja prijateljica je bila vsa vesela, da ni imela problemov ko je prenehala. Potem po pol leta so se pa začele težave (mastni lasje, pridobitev teže, akne, občasne krvavitve, boleči jajčniki...), katerih ni imela pred jemanjem. Vse skupaj je trajalo skoraj dve leti, ker ji je ginekologinja rekla, da se mora telo odvaditi umetnih hormonov. No na koncu pa ji je svetovala naj jih začne ponovno jemat, ampak neke druge. Drugače bi lahko prišlo še do kakšnih hujših zapletov. Tako, da tale kemija ni tako nedolžna in je mene kar strah kaj bo, ko jih bom nehala jemati. Je pa res, da imajo na vsako drugačen vpliv.
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

^^ teže pravgotovo ni pridobila zaradi nehanja jemanja tablet, ker te vežejo vodo in lahko težo kvečemu izgubiš
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
br0ken heart
Komunikatorka
Komunikatorka

Se eno vprasanje, ce katera ve. Kako pa je z zanositvijo po jemanju tabletk? Recimo da neham jesti tabletke, in se odlocim za otroka.. Bo zaradi jemanja tabletk potem kaj "narobe"? So kaksni stranski ucinki prisotni po jemanju KT v nosecnosti?
No ce ima katera s tem izkusnje, lepo prosim za kak odgovor ;)
Hvala!
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka

@Ally... potem je bilo pa naključje da se je zredila istočasno, ko so se začele tudi ostale težave! Res pa je, kakor sem že napisala, na vsako imajo različen učinek. Npr. jaz sem pred jemanjem imela šibke, neboleče menstruacije, odkar jih jemljem pa imam močne in zelo boleče. Pa sem zamenjala že ene par vrst tabletk, ampak je vedno enako. Učinek tabletk pa naj bi bil ravno nasproten, imam prav? Torej, splošne trditve niso vedno pravilne :wink:
Zaklenjeno