Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a muffin »

Jao.... :lach: kje je pol fora prestavlanja? :gruebel:
No ja, men se gre za to, da jo kasnej dobim čez en mesec, ne zdej.
Ok, zdej bom pa nehala težit. :wink:
alysa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a alysa »

Tr|n|ty napisal/-a:
muffin napisal/-a:^^Noben me ne razume :D
Nimam vmesne krvavitve. Zdele bi js mogla met normalno menstro, ampak ker po prvi škatlci Yasminelle nism nrdila premora (jih jem naprej-prestaulam m za 2tedna), je ne bi smela dobit, pa jo kr mam. :evil:
Zato mi je sumliv. K drgač štekam uno z navajanjem na nove KT, sam tole me je pa kr mau zmedl :? Ah ja.... :roll:

Ej to je čist možno veš. Sem brala v navodilih pa tudi ginekologinja mi je rekla, da tudi, če prestaviš, lahko dobiš umes "vmesno krvavitev". Tko da brez panike, čeprou verjamem, da je bedno, glede na to, da si prestaviš ravno zato, da ne bi mel :)

Jst sm prestavlala menstruacijo zaradi maturanskega izleta pa se mi je zgodilo isto - kljub temu se je pojavila krvavitev (jemala sm logest); pač to se lahko zgodi če prestavlaš menstruacijo...men je blo tut ful bedno k se nism mogla kopat :cry:
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lejla86 »

Ojoj, jst sm si tud mela namen prestavt zarad morja, ampak glede na to da mate tok slabe izkušnje...se pomoje sploh nam ubadala s tem. :?
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

bolj zanesljivo je, če si jih prestavte z enimi tabletkami, ki so namenjene izključno prestavljanju menstre. ne vem kere so, sam vem d obstajajo. prašite ginekologe
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a @smrketka@ »

drugač menstro lahko prestavljaš z čist vsakimi tabletkami, sam res se pa lahko zgodi da maš isto vmesne krvavitve.jst vem, sm enkrat prestavila menstro za en tedn, pa je blo čist kul.sm pa nek brala, da pa ni fajn da to delaš ful pogosto, ok čez poletje za na morje že, da bi pa večkrat pa menda ni prov fajn
S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: kjerkoli kadarkoli

Neprebrana objava Napisal/-a S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L »

ŽuŽa napisal/-a:
S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L napisal/-a:hey!
mene pa zanima...če zadne tablete nisem pojedla...recimo v sredo...pol v soboto bi mogla dobit menstruacijo..kaj če sem zadno tableto pozabla pol dobim menstruacijo normalno?...kaj pa če mam odnose tisti dan(sobota)?
..
no zanima me pač...ker piše da kao zadne pa prve tablete ne smeš zamudit

Pr men u navodilih pa piše,da če pač pozabiš zadnjo je ne uzameš in nardiš premor,potem jih pa naprej jemleš kot ponavadi.

aja...am torej ni neke hude panike?...no sej bom vidla če bom normalno menstruacijo dobila..torej ju3...sicer pa jem logest....,
am če pa sexam med menst. pa ni panike da zanosim?
Ko se rodiš,so vsi veseli,
Ko umreš,so vsi žalostni,
Ko živiš,jim je VSEENO!
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lejla86 »

Ne, zaščitena si tud med premorom (se prav med menstro). S seksom med menstro je pa baje tko, da lahko hitrej pride do kkšnih vnetij al pa okužb...ampak to sm samo slišala. Zato jst med menstro raj prakticiram seks pod tušom...
S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: kjerkoli kadarkoli

Neprebrana objava Napisal/-a S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L »

Lejla86 napisal/-a:Ne, zaščitena si tud med premorom (se prav med menstro). S seksom med menstro je pa baje tko, da lahko hitrej pride do kkšnih vnetij al pa okužb...ampak to sm samo slišala. Zato jst med menstro raj prakticiram seks pod tušom...

ja sej vem da sem zaščitena tudi med premorom...sam če si prav prebrala sem jaz pozabila vzet zadno tableto...
no sej nea vedno sexam med menstro..sam včasih....no sem pa jaz tudi že čula o tem da si bolj dovzeten za okužbe...
Ko se rodiš,so vsi veseli,
Ko umreš,so vsi žalostni,
Ko živiš,jim je VSEENO!
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

alysa napisal/-a:
Jst sm prestavlala menstruacijo zaradi maturanskega izleta pa se mi je zgodilo isto - kljub temu se je pojavila krvavitev (jemala sm logest); pač to se lahko zgodi če prestavlaš menstruacijo...men je blo tut ful bedno k se nism mogla kopat :cry:

ZAKAJ se pa ne bi smela kopat? sej če maš tampon greš v vodo pa pridš vn pa zamenaš..no big deal!

umm..mene pa zanima, kaj se zgodi, če ne veš TOČNO gdaj si prenehu z jemanjem tabletk.. a je kej narobe če nardiš namest 7 dnevne pavze 6 dnevno? čist tko prašam :)
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

chiqqa napisal/-a:
alysa napisal/-a:

ZAKAJ se pa ne bi smela kopat? sej če maš tampon greš v vodo pa pridš vn pa zamenaš..no big deal!

umm..mene pa zanima, kaj se zgodi, če ne veš TOČNO gdaj si prenehu z jemanjem tabletk.. a je kej narobe če nardiš namest 7 dnevne pavze 6 dnevno? čist tko prašam :)

Mensezdi da smo o tem pisale neki postov nazaj :wink: oziroma na prejšnji strani. Drgač pa ni nč narobe (vsaj tko piše v mojih navodilih za logest).
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

chiqqa napisal/-a:

Ne, nič ni narobe. Pavzo lahko skrajšaš, ne smeš pa je podaljšati.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

metuljčica* napisal/-a:
chiqqa napisal/-a:

Ne, nič ni narobe. Pavzo lahko skrajšaš, ne smeš pa je podaljšati.

kaj pa če podalšaš za 1 dan, pač pozabš uzet al pa mislš da si kasnej prenehu jemat kt in pol premor.. a pol morš met zaščito (dodatno) v tistm tednu al kako?
alysa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a alysa »

quote]

kaj pa če podalšaš za 1 dan, pač pozabš uzet al pa mislš da si kasnej prenehu jemat kt in pol premor.. a pol morš met zaščito (dodatno) v tistm tednu al kako?[/quote]

V tem primeru moraš uporabljat dodatno zaščito ceu mesec - premor NE sme bit daljši od 7 dni; torej 8 dan morš uzet tabletko, drugače te telo lahko prehiti in spusti jajčece v jajcevod....
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

alysa napisal/-a:

kaj pa če podalšaš za 1 dan, pač pozabš uzet al pa mislš da si kasnej prenehu jemat kt in pol premor.. a pol morš met zaščito (dodatno) v tistm tednu al kako?

V tem primeru moraš uporabljat dodatno zaščito ceu mesec - premor NE sme bit daljši od 7 dni; torej 8 dan morš uzet tabletko, drugače te telo lahko prehiti in spusti jajčece v jajcevod....

jz res sam upam, da sm vzela taprav čas.. sej če nism 7 dni premorna anrdila sm pa 6..neki od tega =)
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a **SiMoN@** »

Mene zanima glede prestavljanja, in sicer jemljem tabletke Logest, ampak kolkor berem, se lahko vseen pojavljajo krvavitve, čeprou nadaljuješ z jemanjem novemtabletke, in me zanima, če bi hotela prestavit menstruacijo s tabletkami Primulut-Nor(za prestavljanje), kako pol jemljem KT?
Zaklenjeno