Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Aphrodite napisal/-a:Mene pa zanima, če je res, da so Logest kt najbolj nabite s hormoni od vseh?

Ne, niso. Spadajo med nizkohormonske tablete, vec hormonov v primerjavi z logestom imajo npr. diane 35 in stediril-d...
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a amyZ »

Ne da se mi gledat po vseh 188-ih straneh. Jaz sem bla ta mesec ful pozabliva, najprej sm pozabla vzet prvo tabletko v škatlici, potem še enkrat in včeri sm pozabla vzet predzadnjo tabletko. Jemljem pa Yasminelle. Mela sm pa skoz še dodatno zaščito. Kaj naj zdej nardim? A kr zdej nardim premor? Kolk cajta pa? K piše manj kot 7dni premora brez tablet. A bom mela potem pri naslednji škatlici že zaščito al kako? In če zdej neham, pa mi ostaneta ti dve tabletki,kaj naj z njima, jih vržem stran al kako?

Hvala
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

če maš ŠE dodatno zaščito (pa nevem zakaj), se nimaš nč za bat..
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

Em evo jst sm šaltala na druge tabletke..dans sm jih dubila..mela sm prej logest..pa sm bla čist drgačna, ful sm menala razpoloženje,izsušeno sluznico..in pol k sm sexala k sm šla lulat je peklo..jst mam pa tko in tko že probleme z mehurjem..tko da se s tem ni za igrat.. ;) no pa sm dubila zdej FEMODEN ...ginekologinja je rekla da so to nizkohormonske..pač da ni velke razlike sam mal drgačna vsebina..A ma kira izkušnje z njimi? kaka informacija bi prou pršla ;)lp
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

jaz sem bila v bistvu z femodenom od vseh tablet kar sem jih jemala..najbolj zadovoljna..sicer je od tega že kar nekaj časa...vem da so sicer imele nekaj stranskih učinkov..ampak veliko manj kot yarina in diane...to sem tud jemala...če bi že morala spet jemat...pa sem skoraj sigurna, da ne bom nikoli več..bi se ponovno odločila za femodene...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
rebel*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: :)

Neprebrana objava Napisal/-a rebel* »

metuljčica* napisal/-a:No,jaz sem nekaj mesecev nazaj sestro v sprejemni pisarni (kjer dobim recept) vprašala, če so moje KT po novem plačljive ali ne. Je rekla, da ne ve, dala mi je recept in svetovala, da če bom morala zanje plačati, naj vprašam za alternativo -se mi zdi, da je uporabila izraz generik ali nekaj podobnega (?) - v glavnem gre se za KT z isto sestavo, enako količino hormonov, le da se drugače imenujejo (ker so od drugega proizvajalca), pa da mi jih pač ne bi bilo treba plačati. Pa da imajo skoraj vsake KT generik - torej alternativo.
(če sem uporabila napačno besedo, se opravičujem)

ja, to so generična zdravila - ko uporabjo mal drugačno sestavo, delujejo pa kao isto in so ponavad cenejše... sej to ej bla tista afera, ko so lekarne na recepte za original zdravila izdajale generična in pobrale razliko :roll:

drgač je pa nam medicinska sestra na unem sistematskem rekla, da nizkohormonske tablete delujejo tko, da včasih ne preprečjo oploditve, ampak jo pol prekinejo ( v čist začetnih stadijih, pa vseen) in u bistvu nevede kdaj kao splav nardiš...mene je kap... sam raj ne študiram na to.... :?
...ljubiti...
......biti....
........iti...
.........ti...
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

astra_mb kake stranske učinke pa? jst drgač nobene ne poznam da bi to jemala, sploh prvič slišm za tole.. :?
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

v bistvu sem imela glavobole...pa malo z živci težav...ampak ni bilo tako hudo, da bi nehala jemat...ta hujši problemi so se pojavili takrat, ko mi je ginekolog predpisal diane 35..zaradi težav z jajčnikom...jemala sem jih lahko samo dva meseca...več nisem vzdržala...potem sem šla še na yarino..pa po dveh letih..oziroma skupno štirih letih čisto nehala jemat..ker sem imela preveč težav...
saj pravim...v bistvu so mi bile femodene najbolj simpatične...najmanj težav sem imela z njimi...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Sp3lca »

Eno vprašanje.. meni je ginekolog predpisal tablete Harmonet (al neki takega), prej sem jemala Cilest. Pa me zanima al se tudi te Harmonet jemlje pred spanjem al se jih more jemat ob točno določeni uri?
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Kje si pa prebrala, da se katerekoli tabletke jemlje samo pred spanjem :?:
Ni važen čas v dnevu, kdaj jih vzameš, važno je, da jih jemlješ dokaj redno ob ISTEM času.
Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Sp3lca »

Mimi_M napisal/-a:Kje si pa prebrala, da se katerekoli tabletke jemlje samo pred spanjem :?:
Ni važen čas v dnevu, kdaj jih vzameš, važno je, da jih jemlješ dokaj redno ob ISTEM času.

Ja ne vem.. Kdr sem jemala Cilest mi je reku ginekolog naj jih jemljem predn grem spat. Očitno oba živiva v zmoti :wink:
No zdej vem.. Hvala
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
*|pikica|*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *|pikica|* »

Ne, jemlat jih je normalno treba vsak dan ob istem času. Ampak nektaeri priporočajo, da zvečer pred spanjem, zaradi slabosti, ki se lahko pojavi.
Uporabniški avatar
little bee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a little bee »

njegova*mala napisal/-a:
Aphrodite napisal/-a:Mene pa zanima, če je res, da so Logest kt najbolj nabite s hormoni od vseh?

ufff..a niso najman nabite harmonelle al neki tazga..za njimi pa logest..torej ene izmed najmn ? upam.

mislm da majo po ta'novem harmonet pa logest isto količino hormonov. jst jemlem harmonet k majo 0,075 mg gestodena in 0,020 mg etinilestradiola...
wantyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a wantyka »

Harmonet pa Logest so v bistvu iste, sm druga firma... men so v lekarni enkrat namest Logest kar Harmonet dal, ker so ble Logest takrat za doplačat
Harmonel so pa neke druge kokr vem? (al sm zamešala?:oops: )

so pa najmanj nabite s hormoni kolkr vem, ker vem da mi je dal sedaj močnejše tabletke Femoden, ker mi je menstruacija prihajala neredno tudi med jemanjem tabletk

mimogrede, pozna kera te tabletke Femoden? (se mi ne da bret vseh postov za nazaj)
Uporabniški avatar
Aphrodite
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Aphrodite »

je katera uporabljala Logest? me zanima če so stranski učinki ful očitni...
LP
Zaklenjeno