Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

alysa napisal/-a:Hey!

Zdj k ste pisale te debate glede št. škatlc plačljivih kontracepcijskih - jst sm dobila recept za yasminelle pa mi je rekla una v lekarni kao kok škatlc mi da, pa sm rekla da dve (ker sva se zmenile z ginekologinjo d nej najprej probam dve, pa bom vidla če bo kj bol k sm menala tabletke) in mi je teta dala štempl na zadno stran recepta tko k ste rekle...a zdj lahko jst dobim na isti recept še eno škatlco al morm po nov recept?
Odvisno za koliko škatlic ti je dala recept. Če ti je recept v lekarni vrnila, je vrjetno za več kot dve škatli. Torej lahko greš po novo škatlo s tem receptom :)
I laugh at gilded butterflies.
Okrogla:)
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Okrogla:) »

novo vprašanje

Torej punce, js mam en problem...odločla sm se da bom začela jemat kontracepcijske tabletke...zj pa čakam na menstruacijo...no dans sm dobila nek rjav izcedek...al karkoli pač je...in zj ne vem...al je to menstruacija al ni:|...torej ne vem če morm začet jemat tabletke al ne...sicer po datumu naj bi prišla prava menstruacija, sam to je zj mal zmešan...ker sem mesec dni nazaj 2x mogla vzet jutranje tabletke...pol sm dobila menstruacijo...dva tedna nazaj pa kr neko vmesno krvavitev... :roll:

mal sm zmedena...sej se lahko začnejo jemat tabletke tko 2. ali 3. dan menstruacije ane? nekje sm prebrala... :eek:

kaj menite ve? ma katera kake izkušnje? k js nočem zj začet jemat..veselo brez kondoma...pol bo se pa izkazal, da te tabletke sploh ne delujejo :?

mal sm obupana :(
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

^^jst bi ti predlagala, da jih začneš jemat, ko boš zihr, da je menstra. sej to bi v kšnem dnevu mogla vedet. po moje ni panike tistih par urc na začetku :)
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Tudi če jih začneš jemat kak drug dan (npr. drugi dan menstruacije) ni panike, vendar (!) moraš v tem primeru obvezno uporabljat še drugo zaščito (kondom) vsaj 7 dni.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

V tej temi ste nanizale ze mnogo tezav in raznih 'zgodbic' vasih znank, o tem, kako nevarne so kt ipd.
Ker sem ravno dobila novo zalogo kt in sem se kar precej casa pogovarjala z med. sestro, ki ze vec kot 10 let dela z zenskami, ki jemljejo kt in spremlja njihove ucinke, vam lahko iz prve roke povem nekaj zadev...

- Zanosis lahko kljub redni uporabi kt.
Ni res, zenska, ki kt jemlje redno (to pomeni vsak dan ob priblizno enaki uri, v mesecu nikoli ne izpusti tablete) v principu ne more zanositi. Je pa res, da lahko ze ena pozabljena kt zmanjsa zascito, saj so novodobne kt zelo nizkohormonske.

- Kt povzrocajo raka na dojkah.
Tudi to ni znanstveno potrjeno, zato je zdravnik, ki ugotovi raka na dojkah in krivdo pripise zgolj in samo kt popolnoma neodgovoren.

Okoli teh dveh stvari smo zadnje case veliko debatirali, zato sem pac vprasala se strokovnjake... In moram reci, da sicer nikjer ni garancije, ki bi nas obvarovala pred takimi in drugacnimi stranskimi ucinki, vseeno pa je glavni namen kt visoka stopnja zascite, zato puncam, ki ste v dvomih polagam na srce, da se najprej dobro pogovorite z ginekologom, vprasate vse, kar vas zanima in dobite odgovore, ki so verjetno bolj resnicni kot nekateri tukaj... Isto velje glede zdravljenja raznih vnetij in glivic... za take stvari so tukaj ginekologi in ne forum, kajti nezdravljena vnetja lahko zmanjsajo plodnost, vemo pa, da je pH tam spodaj izjemno obcutljiv in na lastno pest poskusati neke domace pripravke (na dolgi rok) res ni dobro, ker se zadeva nikoli ne pozdravi do konca, ampak se samo simptomi skrijejo.

Moj namen ni kovanje mnenja zdravnikov in med. sester v zvezde, ampak vseeno mislim, da vejo nekaj vec kot navadni laiki in so tam zato, da nam pomagajo.
Na zivce pa mi grejo razni miti, ki krozijo o uporabi kt, ki se zdalec niso popolnoma nenevarne (katera umetna snov pa je?), a so vsekakor dalec od tistih, ki so jih proizvajali pred leti :wink:
me.geisha
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: daleč stran...

Neprebrana objava Napisal/-a me.geisha »

Novo vprašanje

Mene pa zanima,zakaj se prvo jemanje tabletk mora nujno začeti z prvim dnem mensrtuacije (samo zaradi morebitne nosečnosti?) in ali se lahko začne z jemanjem prej ter s tem prestavi mensruacijo?
borboletta
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a borboletta »

v navodilih (Yasminelle) lepo piše, da ni dokazano da KT povzročajo raka na dojkah...verjetno se ga zato najde bolj pogosto pri uporabnicah KT, ker so bolj redno pregledane. To je pa tud vse o tem da "KT povtročajo raka na dojkah" !?! :roll:
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dead_kid »

Mene pa zanima, če ima kdo kakšne informacije o tabletkah, ki se imenujejo Logest?
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
Neeah
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Neeah »

jz jih uporablam že več kt leto in morm rečt, da je vse ql.. Vsaj pr men ni blo nobenh stranskih učinkov..Teža se ni dvignla..nč.. so se pa sošolki hm..prsi "napele" za eno cifro več :lol:
Zadnjič spremenil Neeah, dne 24. Apr. 2007 18:21, skupaj popravljeno 1 krat.
*ana*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *ana* »

hei girls! :razz:

js mam pa eno vprašanje....
uporabljam logest, enih 8 mescev....
zdele u petek (27.04), naj bi vzela zadnjo tabletko iz škatlce....
ampak se mi je že včeri zvečer na hlačkah pojavil izcedek....temne barve, podobno kot pri menstruaciji, le da je bol tako...hm....kot kakšno lepilo ki se strdi, in se ga da potem tako vlečt( :lol: )....
imam vse znake začetka menstruacije:boleči jajčniki, križ, apetit....
a je kej narobe z izcedkom, oz. da sm ga dobila pred zadnjo tabletko?

hvala za odgovore! :wink:
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

Jst tut uporablam logest(4mesce)..zdej naslednič bom omenila kako se počutm pa upam da bo kej nouga pogruntala..ker me recimo velikat boli trebuh, voda se mi nabira okul trebuha, joške so večje(sam tuki niti ni take panike), em ful spreminjam razpoloženje..učas se prou presenečam k si nism podobna.. ne vem.. bomo vidl..sicr lahk da je še prezgodi da bi lahko kej konkretnga rekla na to..mogoče se telo prvaja..drgač pa ne vem..k sm koga uprašala kako se jim zdi ni meu noben nekih pripomb glede logest in njegovih stranskih učinkou..odposameznice odvisno kako prenaša...
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Tud jst jemlem Logest 10mescov in do zdj je blo še use uredu. Zredila se nism skor nč(pol kile recimo).
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

Jaz mam spet nazaj Logest. Mela sem 2 leti Logest, 2 mesca Yasminelle, zdaj pa Logest. Itak razmišljam o premoru po poletju.
I laugh at gilded butterflies.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Jst sm bla včer po 2 letih pr ginekologu in mi je reku, naj jih kr naprej jemljem, lahko bi isto Cilest kot do zdaj, ali pa Logest oz. Harmonet, ker imajo baje malo manjše "doze" hormonov.
Logesta definitivno ne bom, ker vidim pri sestri, kako so jo napihnile oz. zredila se je pač res ful, odkar jih jemlje. Tko da verjetn Harmonet pol..

Sm pa imela za plačat odvzem brisa, ker je od zadnjega minilo šele 2 leti in sm misnla, kolk bo, je blo pa sam 12 evrov :razz:
Se mi zdi res neumno, da bi čakala 3 leta na unga brezplačnega. :?
alysa
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a alysa »

Ma ja men tut ni škoda dt mensezdi d 20 evrov za redn pregled na ginekološki... če zmečm kup enga dnarja za cunje, make up in tko naprej je to zadnje kar mi je škoda dnarja...
in tako razmišlanje mam tut glede tabletk, tko d sm zdj zamenala logest za plačljive yasminelle in sicer glavni razlog je biu utrujenost pa spremenljivo razpoloženje - drgač pa punce jst se nism zredila niti pol kg, so mi rekl takt d sm še shujšala tko d čist odvisno kako telo reagera na tabletke - to d se je sestrca zredila sploh ni nujno d se boš ti, oz. je čist možno d se boš po enih drugih zredila - ni pravila; drgač pa še vedno zagovarjam mnenje, d ne redijo bistveno tabletke (ok kilca gor al dol) ampak povečan apetit k se mu je pač teško upret prve mesce (čeprov so izjeme, mi je neki cajta ena na forumu napisala d je ona ena izmed teh); logest sm drgač jemala skor dve leti...
Zaklenjeno