Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

densy napisal/-a:Ja sj to, midva se tut zdej sam še kregava...

Pa mislm, da če bom zamenala, da nau bol.. ma sj morm ginekologa prašat..
kva pa če mi jih ne bo hotu zamenat ? a mi jih more? ka pa nej rečem? :?

Jaz ne vem zakaj eni ginekologi tako težko menjajo tabletke :roll: Jaz sem jemala Minulet pa sem bla skoz napihnjena oziroma nisem mogla shujšat (pa sem se res trudila). Ko sem omenila ginekologu to pa je začel nekaj mutit, da so vse tabletke enake, da to ko nekaj reklamirajo samo hočejo povečat prodajo...pa mi ni menjal. Potem pa sem šla naslednjič samo k sestri po recept pa sem rekla če se da menjat na Logest in je rekla lahko. Napihnjenost je vsaj delno izginila, pa nekaj sem shujšala...želje po sexu nimam kaj več, samo ne vem če je to pri meni odvisno od tabletk.
Na vsako žensko delujejo različno in treba je pač tako dolgo sprobavat dokler ne najdemo tapravih. Ginekologi tak pišejo ponavadi samo eno vrsto, moja prejšnja je dajala samo Diane in Minulet, ta nov vsem napiše Logest, tam ko hodi kolegica pa vse dobijo Yasminelle.
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a densy »

^ ja to je tut res.. jest vse k poznam, k hodjo ke k jest , majo logest.. to so res neizvirni ti ginekologi :D . Ma če jih men nau hotu zamenat, si jih bom sama! zdej jih mam še 4 tabletke, pa sploh nam nove škatlce naročila.. bom kr nardila pavzo, pa pol sm čez en mesec naročena pr ginekologu, da mi da nove, pa bom takrat začela pol une jest.

A to lohka nardiš pavzo kr takrat ko ti paše?
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objava Napisal/-a jokica »

pavzo je bols če nardiš po posvetovanju z ginekologom, sam drugač pa mislm da lahko...
jej, jest jih pa spet mam, ni kej preveč komplicirala, k sm začela jamrat okrog bolečih menstruacij, nerednih menstruacij, mozoljev, prekomernega potenja... bla bla bla... pa sm lepu dobla recept in sm spet na kemiji... sploh pa k sm ji začela jamrat da mi menstra zaostaja in da je možnost, da sm noseča... pa jih je takoj napisala... :) jeeee
:D :D :D :D

Edit:
Ne pretiravaj s smeški, tokrat sem jih jst brisala, naslednjič se ukrepa drugače
Tamala`
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
la rožica
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: wonderland

Neprebrana objava Napisal/-a la rožica »

jst jemljem pa femoden.. ampak se mi je zgodilo da že dvakrat vsake druge menstruacije tako rekoč ni bilo... a ima še katera druga podobne probleme?
..grešiti je človeško, občutek pa je božanski..
tinchy18
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Zasavje

Neprebrana objava Napisal/-a tinchy18 »

jst sem pa ta mesec, še preden sem sploh porabila en zavitek tablet (kak teden prej) kar en izcedek dobila, kot da bi bila menstruacija, sam bolj nagraužne črno-rajve barve... sploh ne vem zakaj :? ...a je možno da je na to vplival ker sem v zadnjih dveh tednih izgubila 5kg?
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

tinchy18 napisal/-a:jst sem pa ta mesec, še preden sem sploh porabila en zavitek tablet (kak teden prej) kar en izcedek dobila, kot da bi bila menstruacija, sam bolj nagraužne črno-rajve barve... sploh ne vem zakaj :? ...a je možno da je na to vplival ker sem v zadnjih dveh tednih izgubila 5kg?

Jaaaa, jaz tudi :? Zelo neprijetno. A misliš, da ima teža kaj pri tem? Jaz sem sicer izgubila 2-3 kg v zadnjem mesecu, samo nisem pomislila, da bi bila tu kakšna povezava.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

kere KT pa maš?
jz mam diane35 pa v 4ih mescih nism mela še nobenih problemov.. razn da sm se mičken ogojila v stegna,rit..za 2 kg šla gor..
tinchy18
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Zasavje

Neprebrana objava Napisal/-a tinchy18 »

Logest imam že okrog eno leto...pa sem se zaradi njih zredila za cca 10kg, zdaj se pa malo bolj zdravo prehranjujem, da bi te kilograme izgubila, pa sem zaenkrat 5kg izgubila, pa sem pomislila da je mogoče to kej zmedlo hormone pa sem zato ta izcedek dobila...
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

Jaz pa imam Femoden, pa sem se v prvem mesecu jemanja tudi zredila, zdaj pa skušam to spraviti dol. :?
Izcedka pa do zdaj v takšni obliki nisem imela. :?
Uporabniški avatar
Annette
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: povsod po malo ;)

Neprebrana objava Napisal/-a Annette »

mene pa sam zanima, če se da v lekarni kupit KT tud brez recepta, ker sm se mal zajebala in sm mislna da mam še par tabletk stare tablice, pa še eno celo... no, pa cele nimam, moja ginekologinje pa ta tedn ni. mam pa diane35. torej, se da?
sunkiss
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a sunkiss »

KT se ne da dobit brez recepta - sm 99% prepričana, ne pa 100%. :)

Jest mam s temi tabletkami tud polno težav. Najprej sm jedla kr nekaj let Femoden, pa sm jih mogla nehat, k sm mela ful problemov, skoz vnetja, menjava razpoloženja, nism mela več želje do seksa...

Poj sm te sama nehala jest in so se mi pojavl ful mozolji, k jih prej nism nikol mela, tko, da mi je napisala Diane35, ki jih jemljem zdej že leto in pol.
Mam pa še ene ginekološke težave, tko, da morm jest tabletke, čeprov bi jih nehala.

Ali mislite, če bi jih nehala jest, al pa začela druge, ki imajo manj hormonov, da bi se mi spet pojavili mozolji?
jullia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jullia »

ene punce so tukaj že pisale, da se jih da. proti plačilu seveda :) samo če se prav spomnim, ti denar kasneje povrnejo, če prineseš recept. sicer je pa itak vredno tistih par evrov reskirat, da ne delaš nepotrebnih pavz in s tem medeš organizma.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

vprašanje:
tabletka prime po baje 3-4ih urah ane?
zanima me če lahko uzamem še eno tabletko če v teh 4ih urah bruham alpa kj podobnga, da nebi bla sigurna al je prjela al ne?
a lahk uzamem novo in a je kaj narobe če obe primeta?
Uporabniški avatar
Annette
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: povsod po malo ;)

Neprebrana objava Napisal/-a Annette »

jullia napisal/-a:ene punce so tukaj že pisale, da se jih da. proti plačilu seveda :) samo če se prav spomnim, ti denar kasneje povrnejo, če prineseš recept. sicer je pa itak vredno tistih par evrov reskirat, da ne delaš nepotrebnih pavz in s tem medeš organizma.

ja, sej glih zarad tega me zanima... nočm spet premora delat. se bom šla jutri pozanimat... hvala :)
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a densy »

pomoje da se jih ne da.. sj pejt k svoji splošni zdravnici, pa ti bo ona napisala recept za eno škatlco...
Zaklenjeno