Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Izbrisana land
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Angel girl »

Mislim da ne. Najbrž pa vseen glih neb blo fajn, če bi naenkrat vzela kt pa npr Lekadol ipd.
barby8
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a barby8 »

any_any napisal/-a:Kaj pa Lekadol, Ketonal, Aspirin in podobne protibolecinske tablete ve katera ce tudi kej zmanjsajo zascito :?:

Ne, analgetiki sigurno nč ne vplivajo na peroralne kontraceptive. Paziti je treba le pri antibiotikih (predvsem rifampin in rifabutin) in antikonvulzivih (fenobarbital, fenitoin in primidon) - ti se uporabljajo predvsem za zdravljenje epilepsije. Ti dve skupini zdravil vstopata v interakcije s kontraceptivi in tako zmanjšujeta njihovo učinkovitost. Pozorne pa bodite tudi pri pripravkih iz ŠENTJANŽEVKE (npr. čaji), ker naj bi tudi ta rastlina zmanjševala delovanje kontraceptivov.
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a amital »

uf, šentjanžev čaj :oops: nisem vedla, ga pa doma kr pogosto pijemo..
sicer s kontracepcijo ni bilo kaj narobe, vsaj do zdaj.
nameravam pa pustit logest za ene 3 mesece, danes sem vzela zadnjo v paketku.
potrebujem pa nasvet: ne bo kaj narobe, če naslednji ponedeljek, po odmoru med tabletkami, ne vzamem naslednje, če sem imela danes spolne odnose?
nisem čisto ziher :oops: :)
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
jullia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jullia »

a naslednji ponedeljek je že jutri, a šele potem naslednji? če govoriš o tistem, ki bo šele čez 8 dni, potem po moje ne bi smelo bit panike. sploh ker boš imela itak menstruacijo vmes.
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a amital »

jap, naslednjega mislim. sem raje vprašala, kot pa bi blo potem kaj narobe :)
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

problemček

spet jaz :D

no zdej mam pa čist drugačen problem..Namreč zgodilo se mi je, da so miukradl vse dokumente, med njimi tudi zdravstveno...Moja škatlica tabletk se pa bliža koncu...imam jih še 6+pač tistih osem dni pavze...Jutr grem preklicat dokumente in delat noo zdravstveno, ampak mam pač filing da ne bom dobila zdravstvene v tem času...zanima me če je ožnost, da bi dobila kje kakšen pildek al pa kej, al pa da mi ginekolog da brez kartice?se je kteri že kej tazga zgodilo??
Sej mogoče res kompiciram, ampak res se mi ne da pol še vse enkrat od začetka :?
Ancica
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Ancica »

To moraš pa poklicat ali pa it na tvojo zavarovalnico, kjer imaš sklenjeno zdravstveno zavarovanje, potem ti pa izdajo eno potrdilo, da imaš jamstvo zavarovanja. In to mora veljat pri zdravniku in lekarnah kot kartica.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

Ja ko greš na zavarovalnico rihtat kartico itak poveš zakaj rabiš novo in prosiš da ti izdajo potrdilo. Pomoje ne bi smelo biti problema.
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

purpl, jz sm včasih lahko brez recepta dobla tabletke, samo sm mogla plačat neko varščino, da prnesem recept in sm pol tist denar nazaj dobla..
drgač pa pomoje ti dajo kkšno potrdilo na zavarovalnici :ja:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

aha, ok hvala ladyz :) :bussi:

sem se že ustrašla, da bom mogla vse tabletke jovo na novo...Res hvala :bussi:
jullia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jullia »

mah pomoje če ne rabiš še za kakšno drugo stvar tega potrdila, je še najbolj enostavno, da greš pač v lekarno in plačaš tabletke, potem boš pa naknadno recept prinesla, tako kot je jagodka rekla. še najmanj je komplikacij pa izgubljenega časa.
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Izbrisana land
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Angel girl »

Uaaaaaa angeo to je pa lepa novica. Upam da bo vse ok ;) Ene bomo pa kr pridno najbrž še nekaj let jemale te male okrogle tabletke :D
matejakra
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a matejakra »

A ima kdo seznam, kako vse vrste KT uporabljat kot PKK? Npr. koliko tablet Cilesta moraš vzet, da dobiš mestruacijo, če poči kondom?
Zanima me še za Logest. Pa za vse ostale tudi. :D
spellca
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a spellca »

Meni je nazadnje ginekologinja dala Rigevidon. Mogla sem vzet 4 pa pol se 4. Drugace pa to ne mores vzet kar tiste, za katere se sama odlocis. O tem odloca ginekolog, ker on najbolj ve, katere so primerne. Pa Logest se po mojem sploh ne uporablja kot PKK, ker nima tok velike doze hormonov.
matejakra
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a matejakra »

Kaj pa, če nimaš it časa k zdravniku ali ginekologu? Ne živimo vsi v Ljubljani ali Mariboru. 72 ur ni veliko. Moj zdravnik dela 2-krat na teden in to samo dopoldne!
Sprašujem zato, ker ima veliko žensk doma kako škatlico KT.
Zaklenjeno