Kontracepcijske tabletke
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Izbrisana land
- Kontakt:
any_any napisal/-a:Kaj pa Lekadol, Ketonal, Aspirin in podobne protibolecinske tablete ve katera ce tudi kej zmanjsajo zascito
Ne, analgetiki sigurno nč ne vplivajo na peroralne kontraceptive. Paziti je treba le pri antibiotikih (predvsem rifampin in rifabutin) in antikonvulzivih (fenobarbital, fenitoin in primidon) - ti se uporabljajo predvsem za zdravljenje epilepsije. Ti dve skupini zdravil vstopata v interakcije s kontraceptivi in tako zmanjšujeta njihovo učinkovitost. Pozorne pa bodite tudi pri pripravkih iz ŠENTJANŽEVKE (npr. čaji), ker naj bi tudi ta rastlina zmanjševala delovanje kontraceptivov.
uf, šentjanžev čaj
nisem vedla, ga pa doma kr pogosto pijemo..
sicer s kontracepcijo ni bilo kaj narobe, vsaj do zdaj.
nameravam pa pustit logest za ene 3 mesece, danes sem vzela zadnjo v paketku.
potrebujem pa nasvet: ne bo kaj narobe, če naslednji ponedeljek, po odmoru med tabletkami, ne vzamem naslednje, če sem imela danes spolne odnose?
nisem čisto ziher

sicer s kontracepcijo ni bilo kaj narobe, vsaj do zdaj.
nameravam pa pustit logest za ene 3 mesece, danes sem vzela zadnjo v paketku.
potrebujem pa nasvet: ne bo kaj narobe, če naslednji ponedeljek, po odmoru med tabletkami, ne vzamem naslednje, če sem imela danes spolne odnose?
nisem čisto ziher

vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
problemček
spet jaz
no zdej mam pa čist drugačen problem..Namreč zgodilo se mi je, da so miukradl vse dokumente, med njimi tudi zdravstveno...Moja škatlica tabletk se pa bliža koncu...imam jih še 6+pač tistih osem dni pavze...Jutr grem preklicat dokumente in delat noo zdravstveno, ampak mam pač filing da ne bom dobila zdravstvene v tem času...zanima me če je ožnost, da bi dobila kje kakšen pildek al pa kej, al pa da mi ginekolog da brez kartice?se je kteri že kej tazga zgodilo??
Sej mogoče res kompiciram, ampak res se mi ne da pol še vse enkrat od začetka
spet jaz

no zdej mam pa čist drugačen problem..Namreč zgodilo se mi je, da so miukradl vse dokumente, med njimi tudi zdravstveno...Moja škatlica tabletk se pa bliža koncu...imam jih še 6+pač tistih osem dni pavze...Jutr grem preklicat dokumente in delat noo zdravstveno, ampak mam pač filing da ne bom dobila zdravstvene v tem času...zanima me če je ožnost, da bi dobila kje kakšen pildek al pa kej, al pa da mi ginekolog da brez kartice?se je kteri že kej tazga zgodilo??
Sej mogoče res kompiciram, ampak res se mi ne da pol še vse enkrat od začetka

-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Izbrisana land
- Kontakt: