Južnjaki

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Kakšni se vam zdijo 'južnjaki'?

So čist v redu ljudje
48
42%
Na živce mi grejo
49
43%
Nimam mnenja
18
16%

Skupaj glasov: 115

*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

2good4u napisal/-a:Nisem še vidla da bi tako ostre besede padale na račun južnjakov. Slučajno sm zasledila, da je nekdo rekel, da če ne maraš hrvate da potem sploh nebi smel iti v Dalmacijo. Se popolnoma ne strinjam. Pravi Dalmatinci ne marajo ostalih hrvatov, še posebej ne zagrebčanov. Oni si želijo, da bi se odcepili. To vam lahko vsak domačin pove.Toliko o tem...

Glede tega kako npr govorijo južnjaki pri nas, gre tudi meni na živce, Ampak še bol na živce mi gre, da slišim kakšnega ljubljančana, ki si misli da je frajer, ko govori svojo popačeno angleško slovenščino :? sramota!!! Sramota za vse nas Slovence, ki se trudimo lepo govoriti. Tudi takšni ljudje bi morali najprej sebe slišati, kako neumno zvenijo predno bi se spravljali na južnjake...

Pač južnjaki so svojevrstn narod s posebno vzkipljivim temperamentom in veliko preveč ponosnim egom in še bolj ogromno samozavestjo in zaupanje v to, da tisto kar so in delajo je najboljše (kar seveda ne drži). Ampak če si že tako mislijo, potem naj umrejo v tej svoji veri.

Meni pač niso všeč, in namesto da bi se ubadala s tem kaj mi bo en čefurček reku, se obrnem in grem in mislim svoje. Škoda mojih živcev. Čeprav bi bil že skrajni čas, da bi slovenski politiki malo na rep stopili tej naši sosedni hrvaški. Ker ta situacija je iz leta v leto bolj grozna in nevzdržna. Hrvati bi se šele potem začeli zavedati, kako zelo smo pomembni za njihov gospodarski razvoj, ko bi mi malo pipe zaprli in prenehali z dopustovanjem na njihovem ozemlju...

:flehan: :gut: nekje sva se pa le ujeli :D

in tole je eden izmed večjih razlogov zakaj imam jst slabo mnenje o naši državi...za državo nebi nardili nič, rešili nebi nič, kar bi pa nato/evropa7amerika rekla bi pa skočili...dokler bo takle parlament v naši državi je jst nebom marala in ne bom mela dobrega mnenja..pa rečte da sem nevemkaj, kar je res je res...
in mislim d asem že omenila, bom pa še enkrat...samo poglejmo hrvate kako se borjo za vsak košček svojega, za vsako ribo, za vsak kamen...Čeprav gre to nam v slabo, oni delajo čisto prav! skrbijo za svoj anrod, za svojo državo..častijo jo, ponosni so nanjo...Isto bosanci, srbi...Kaj pa mi??Samo sram je lahko parlamentarce in vse sodulujoče in vse volujoče današnji parlament!Že tko so državo samo v drek potisnl in vedno bolj rinejo..Čist nič dobrega se nam ne obeta-samo slabo...In če pokukamo k sosedom...Svaka jim čast!
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Ja js sm južnjakinja, ubistvu mam starša Srba.. In pač zdej ne bom komentirala vseh postov v tej temi, ker jih je preveč..

Bi pa sam rekla... ~Nia~, grow up.

Aja pa še neki, moj bratranc je pač iz bosne in ko sm ga učila slovensko, mu ni ratal izrečt ozk E. Sm ga 300x ponovila, pa mu ni ratal. Tko da pač naglas bo ostal VEDNO :wink:

Sicer mam pa rada tko Hrvate, k Srbe in Bošnjake in Makedonce. :) In Slovence.
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Sunshine »

2good4u napisal/-a:Pravi Dalmatinci ne marajo ostalih hrvatov, še posebej ne zagrebčanov. Oni si želijo, da bi se odcepili. To vam lahko vsak domačin pove.Toliko o tem...

Da dalmatinci ne marajo ostalih hrvatov ni res, saj so nenazadnje isti narod. Da se pa področja med sabo ne štekajo je pa vsem znano, a je pri nas kaj drugače????

2good4u napisal/-a:ko bi mi malo pipe zaprli in prenehali z dopustovanjem na njihovem ozemlju...

Se noben nikogar ne sili, da pri njih dopustuje, na razpolago so tudi druge destinacije
2good4u
Debatorica
Debatorica
Kraj: Celje

Neprebrana objava Napisal/-a 2good4u »

Sunshine357 napisal/-a:
2good4u napisal/-a:Pravi Dalmatinci ne marajo ostalih hrvatov, še posebej ne zagrebčanov. Oni si želijo, da bi se odcepili. To vam lahko vsak domačin pove.Toliko o tem...

Da dalmatinci ne marajo ostalih hrvatov ni res, saj so nenazadnje isti narod. Da se pa področja med sabo ne štekajo je pa vsem znano, a je pri nas kaj drugače????

2good4u napisal/-a:ko bi mi malo pipe zaprli in prenehali z dopustovanjem na njihovem ozemlju...

Se noben nikogar ne sili, da pri njih dopustuje, na razpolago so tudi druge destinacije

V Dubrovnik hodim že 8 let. Poznam veliko domačinov. In verjemi mi, da bi najraje šli za sebe, tako kot so že bili. Oni so čisto nasprotje vseh ostalih hrvatov.
Res je nobeden ne sili ljudi, da gredo na morje na hrvaško. Zato pa pravim, da bi biu skrajni čas, da se ljudje končno odločijo za kaj drugega kot samo hrvaško...še prosili bi nas da pridemo nazaj.
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Jst sem malo mešano na žaru :cool:

mamica je pol hrvatica in muslimanka - ati je pa čistokrvni slovenec...

Nimam nič proti južnakom so čisto normalni ljudje kot vsi...
Nekateri mi grejo na živce ker nekateri južnjaki se res nosijo in mislijo kaj da so takrat mi gredo določeni na živce da bi imela pa tk nasplošno proti pa sploh ne...

Meni gre moj stric na živce ker on ma skos neki proti njimi...in govori..čefurji gor čefurji dol :evil:

In mu zmer govorim kaj mu je da so ljudje taki kot je on...mah čudn je moj stric in to me zmer razčefuka pr njem... :roll:

Pač nekateri se pa res nosijo in mislijo, da lahko počnejo kar se jim zljubi...

Drugače pa sploh nič proti...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

*purple bitch* napisal/-a:
rinca napisal/-a:
*purple bitch* napisal/-a:samo tole bom dodala:

JST SM SLOVENKA PA PLJUNEM NA NAŠO DRŽAVO! :!: :wink:

:stupid:

mal poglej okoli sebe pa malo posluši poročila, beri časopis pa boš hitro ugotovila zakaj :wink: sicer pa nevem zakaj bi mogla bit ponosna na slovenijo, glede na vse pizdarije ki se dogajajo v politiki...

ljubica, ne ti men o poročilih in časopisih...sploh pa ne o politiki, ok? tko kot jst teb ne bom nikol dajala nasvetov o friziranju, a ne.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

rinca napisal/-a:
*purple bitch* napisal/-a:
rinca napisal/-a:
*purple bitch* napisal/-a:samo tole bom dodala:

JST SM SLOVENKA PA PLJUNEM NA NAŠO DRŽAVO! :!: :wink:

:stupid:

mal poglej okoli sebe pa malo posluši poročila, beri časopis pa boš hitro ugotovila zakaj :wink: sicer pa nevem zakaj bi mogla bit ponosna na slovenijo, glede na vse pizdarije ki se dogajajo v politiki...

ljubica, ne ti men o poročilih in časopisih...sploh pa ne o politiki, ok? tko kot jst teb ne bom nikol dajala nasvetov o friziranju, a ne.

no potem pa ne ti men o tem kaj si pač jst mislim..si pač mislim to kqar si...zdej pa če nevem študiraš kej o tej smeri, pa še vedno ni nujno da mogoče veš velikoo več kot ja...sm že od nekdaj spremljala vse skupaj, tko da dobro vem d aje naša država en bulšit!
Tamala`
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala` »

*purple bitch*, rinca --> [/Offtopic]
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

potem me pa zelo čudi da si zarad nekaj nesposobnežev v politiki tok razočarana nad našo državo. slovenija je kaj več kot pa samo politika. in ne razumem kako lahko v isti sapi trdiš, da majo na balkanu urejeno politiko. če že od malega spremljaš (rofl) dogajanje po svetu, bi lahko ugotovila da je v vsaki državi tak ali pa drugačen "bulšit". edina možnost, da boš srečna je pomoje ta, da se preseliš k petru panu. al pa, strokovnjakinja kot si, greš v politiko in spremeniš najprej slovenijo, potem pa še cel svet.

pa da ne bom preveč ot: ne vem zakaj je treba ljudi delit na južnjake in nejužnjake, sploh v sloveniji je pomoje to bolj težko. briga me, katere narodnosti, vere itd. je moja prijateljica/prijatelj. če je v redu po srcu in ima dober karakter, se s tem pač ne obremenjuješ.
pa če se nekdo ni naučil slovenščine je to njegov problem. saj bo on imel težave v šoli, pri iskanju zaposlitve, v vsakdanjem komuniciranju, ne vem zakaj bi to zdj mogl mene tok motit.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

rinca napisal/-a:potem me pa zelo čudi da si zarad nekaj nesposobnežev v politiki tok razočarana nad našo državo. slovenija je kaj več kot pa samo politika. in ne razumem kako lahko v isti sapi trdiš, da majo na balkanu urejeno politiko. če že od malega spremljaš (rofl) dogajanje po svetu, bi lahko ugotovila da je v vsaki državi tak ali pa drugačen "bulšit". edina možnost, da boš srečna je pomoje ta, da se preseliš k petru panu. al pa, strokovnjakinja kot si, greš v politiko in spremeniš najprej slovenijo, potem pa še cel svet.

seveda da je slovenija več kot le politika... ampak politika ima tako močan vpliv, da se to lahko pozna v sami državi.
In mislim, da purple ni govorila o urejeni politiki na balkanu, ampak o tem, da se zanjo tam bolj postavit za sebe za razliko od slovenskih politikov (od katerih je v veliki oz največji meri odvisno, kaj bo s tem zalivom in kaj bo s to mejo).
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

točno tako :)
govorila sem o veliki razliki med slovenskimi nesposobnimi politiki in med ostalimi balkanskimi, ki s eznajo za državo precej potegnit...slovenija pa tega ne zna...in ravno zarad tega občudujem druge balkanske narode, predvsem hrvate, ki bi za državo da bi bilo bolje nardili vse!sej sm rekla, nam se to šteje v slabo ker skos nekej drkajo našo državo...ampak lih v tem je fora, d ahočejo kar je njihovo ali pa pač tudi kar ni njihovo..sloveinja pa je že tko celo državo evropi in ameriki podarila..ampak to je spet offtopic...
el bou
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a el bou »

ja hrvatje so glede tega res lahko vzor... ful se borijo za svojo drzavo... oz.skos jo zagovarjajo...

ko je blo sp v fuzbalu in so igral proti braziliji so po vseh televizijskih hisah ( v tujini) kazal kako enoten narod so hrvati in kako vneto navijajo...

me pa se vedno moti in me bo motil ko bom paglavca ki se je rodil v sloveniji vidla na ulci in bo govoril hrvask, srbsk, bosansk... ce si rojen tle, zivis tle in to, govor slovensk...
did i dissapoint u - or leave a bad taste in ur mouth...
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: ...

Neprebrana objava Napisal/-a Dagi »

el bou napisal/-a:me pa se vedno moti in me bo motil ko bom paglavca ki se je rodil v sloveniji vidla na ulci in bo govoril hrvask, srbsk, bosansk... ce si rojen tle, zivis tle in to, govor slovensk...

točn tko ja!
Always look on the bright side of life!
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

južnjaki... vsak narod ima dobre in slabe ljudi, imamo jih slovenci, imajo jih ostali narodi, južnjaki niso izjema. dokler nihče ne bo oviral mojega življenja, mi je vseeno, kdo je kakšen, kdo je boljši.

kar se politike na splošno tiče, pa stvar po mojem mnenju zgleda takole:
- vsak politik, bodisi slovenski, bodisi tuj, najprej poskrbi za svojo rit. tisti, ki bo pa poleg tega poskrbel za državo in državljane, bo pač dlje ostal na svojem stolčku.

kar se politike držav preko Kolpe oz. Sotle tiče...
standard v teh državah je nižji kot v Sloveniji. BDP na prebivalca tudi. verjetno je tudi povprečna izobrazba v teh državah nižja kot v povprečna izobrazba v sloveniji. in vse to so razlogi, da politika tam dol mora manipulirati z državljani in to tudi lažje počne. lažje je hrvaškem politiku skregati se s slovenci zaradi dveh kamnov ob meji in zato pridobiti simpatije državljana ter ga hkrati odvrniti od njegovih osebnih problemov, kot pa taistemu državljanu zvišati standard s svojimi političnimi odločitvami. nenazadnje tudi zato, ker se politika hrani iz proračuna, ki ga polnimo davkoplačevalci. in če gospodarstvo nima denarja, ga nima niti politika

kar se tiče uporabe tujih jezikov v sloveniji.
v sloveniji je uradni jezik slovenščina, oz. madžarščina in italijanščina v dvojezičnih območjih. to pomeni, da morajo biti v uradnem življenju uporabljani le ti jeziki. če nekdo ne zna slovenščine, kljub temu, da živi tukaj veliko let, je to povsem njegov problem. npr. zaradi neznanja jezika se bo težko zaposlil. če bo imel opravke na sodišču, bo potreboval sodnega tolmača, kar je povezano s stroški, itd, itd. torej je to problem njega, če imamo pa mi s tem problem, je to problem naše nestrpnosti.
če bo npr. prišel ta nekdo v trgovino in trgovko ogovoril v tujem jeziku, ima dve možnosti. trgovka ga ne bo ali ne bo hotela razumeti, tako on ne bo nič kupil, ker se ne bosta sporazumela ali pa ga bo trgovka prisiljena razumeti, zato, da bo lahko prodala kar pač prodaja. in če ne bo ona prodala, bo prodala njena konkurenca.

za konec še misel alla Jochie (ne morem iz svoje kože! :D )...dekleta staršev različnih narodnosti (ali celo ras) so v povprečju leeeeeeepa....tako da...kar naj obstajajo! :D
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *zeljka* »

el bou napisal/-a:me pa se vedno moti in me bo motil ko bom paglavca ki se je rodil v sloveniji vidla na ulci in bo govoril hrvask, srbsk, bosansk... ce si rojen tle, zivis tle in to, govor slovensk...

s tem se lih nebi strinjala. mislm da ma vsak pravico govort tud materin jezik, seveda doma za svojimi stenami. na ulci se pa strinjam da bi mogl govort državni jezik.
Zaklenjeno