2good4u napisal/-a:Nisem še vidla da bi tako ostre besede padale na račun južnjakov. Slučajno sm zasledila, da je nekdo rekel, da če ne maraš hrvate da potem sploh nebi smel iti v Dalmacijo. Se popolnoma ne strinjam. Pravi Dalmatinci ne marajo ostalih hrvatov, še posebej ne zagrebčanov. Oni si želijo, da bi se odcepili. To vam lahko vsak domačin pove.Toliko o tem...
Glede tega kako npr govorijo južnjaki pri nas, gre tudi meni na živce, Ampak še bol na živce mi gre, da slišim kakšnega ljubljančana, ki si misli da je frajer, ko govori svojo popačeno angleško slovenščinosramota!!! Sramota za vse nas Slovence, ki se trudimo lepo govoriti. Tudi takšni ljudje bi morali najprej sebe slišati, kako neumno zvenijo predno bi se spravljali na južnjake...
Pač južnjaki so svojevrstn narod s posebno vzkipljivim temperamentom in veliko preveč ponosnim egom in še bolj ogromno samozavestjo in zaupanje v to, da tisto kar so in delajo je najboljše (kar seveda ne drži). Ampak če si že tako mislijo, potem naj umrejo v tej svoji veri.
Meni pač niso všeč, in namesto da bi se ubadala s tem kaj mi bo en čefurček reku, se obrnem in grem in mislim svoje. Škoda mojih živcev. Čeprav bi bil že skrajni čas, da bi slovenski politiki malo na rep stopili tej naši sosedni hrvaški. Ker ta situacija je iz leta v leto bolj grozna in nevzdržna. Hrvati bi se šele potem začeli zavedati, kako zelo smo pomembni za njihov gospodarski razvoj, ko bi mi malo pipe zaprli in prenehali z dopustovanjem na njihovem ozemlju...

in tole je eden izmed večjih razlogov zakaj imam jst slabo mnenje o naši državi...za državo nebi nardili nič, rešili nebi nič, kar bi pa nato/evropa7amerika rekla bi pa skočili...dokler bo takle parlament v naši državi je jst nebom marala in ne bom mela dobrega mnenja..pa rečte da sem nevemkaj, kar je res je res...
in mislim d asem že omenila, bom pa še enkrat...samo poglejmo hrvate kako se borjo za vsak košček svojega, za vsako ribo, za vsak kamen...Čeprav gre to nam v slabo, oni delajo čisto prav! skrbijo za svoj anrod, za svojo državo..častijo jo, ponosni so nanjo...Isto bosanci, srbi...Kaj pa mi??Samo sram je lahko parlamentarce in vse sodulujoče in vse volujoče današnji parlament!Že tko so državo samo v drek potisnl in vedno bolj rinejo..Čist nič dobrega se nam ne obeta-samo slabo...In če pokukamo k sosedom...Svaka jim čast!