No, meni beseda "čefur" ne pomeni prebivalca bivše Juge, pač pa način obnašanja. In med čefurji je tudi mnogo slovencev oz. "počefurjencev". Ti mi grejo najbolj na živce. Ko se DELAJO, da majo južnjaški naglas.
Sicer pa me prebivalci Bosne, Srbije, Hrvaške, Albanije,...ne motijo. Če se oni do mene normalno obnašajo, zakaj se nebi tudi jaz do njih?
Kar se tiče tega, da po dolgih letih življenja v Sloveniji še vedno govorijo svoj jezik...mja. Malo me moti. Predvsem ko pridem na Hrvaško in se ženska dela, da me ne razume, ko ji rečem "Dve osEbi in avto" namesto "Dve osObi in avto".

Zdi se mi pač, da se moraš nekako prilagodit državi, v katero se preseliš. Oni majo pač to "srečo", da imamo podobne jezike, v drugih državah ala Nemčija, Francija, Anglija,...to pač nebi šlo.
Narodnjaki mi osebno niso všeč, me pa ne briga to, da jih poslušajo...Sej mi še marsikej drugega ni všeč.

Me pa moti pozerstvo, ko pride model s spuščenimi šipami v center, vozi 30 na uro in na ves glas nabija glasbo. Ampak ne sam narodnjake. Karkoli. U bistvu niti ni tok to, da mi gre na živce...patetično se mi zdi.
Razjezilo bi me, če bi delo dobil nekdo, ki bi bil zanj manj kvalificiran kot jaz oz. bi ga dobil preko "vez" ali kaj podobnega, ne glede na to, a bi bil slovenec, bosanec, albanec ali pa francoz.
Na Hrvaškem se mi še ni zgodilo, da bi bili nesramni do mene (razen tistega primera, ki sem ga napisala zgoraj). Letos sem bla po dolgih letih spet na Hrvaškem in morem rečt, da so bli vsi ZELO prijazni. Mi je pa že več ljudi povedalo razne zgodbe, ki niso ravno v ponos Hrvaškemu narodu.

Starše od fanta so lih prejšnji teden fajn zajebavali in opeharili.