Južnjaki

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Kakšni se vam zdijo 'južnjaki'?

So čist v redu ljudje
48
42%
Na živce mi grejo
49
43%
Nimam mnenja
18
16%

Skupaj glasov: 115

*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

rinca napisal/-a:no, pol pa pejt nazaj v šolo da boš zvedla kaj pomeni ta rek in da ga ne boš jemala tok dobesedno. namig: nima veze z italjansko musko.

al pa če bi šla ti nazaj v šolo pa se naučila kaj pomeni beseda naprimer :wink:
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

*purple bitch* napisal/-a:
rinca napisal/-a:no, pol pa pejt nazaj v šolo da boš zvedla kaj pomeni ta rek in da ga ne boš jemala tok dobesedno. namig: nima veze z italjansko musko.

al pa če bi šla ti nazaj v šolo pa se naučila kaj pomeni beseda naprimer :wink:

iz tvojega posta se je dal iz letala razbrat da ne veš o čem nia govori. na primer (ki se piše narazen) gor al dol.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sAdie »

rinca napisal/-a:
*purple bitch* napisal/-a:sej ej res, da so nekateri res ubitačni, vendar pa ta stereotip "čefurja" odhaja iz vajeti in se folk po celi črti umika vsakemu, ki že dost da nima slovenskega imena...

a to govoriš iz osebnih izkušenj al kr tko na pamet? ne vem kje jaz živim, ampak pri nas se ne deremo drug za drugim čefur, pa tud če se kdo na -ič piše, ne zbiramo si družbe glede na priimke, džizs. mene noben ne moti, dokler ne pride do mene in mi ne zateži, ne glede na narodnost. itak je pa največ nestrpnosti na takih in drugačnih forumih, kjer smo vsi anonimni in si včasih upamo povedat še več kot si mislimo. in če hoče ena 17letnica tukaj bit pametna, pa nej bo.

rinca, se morm kr strinjat.
Me je skoraj kap, ko sem prebrala kaj vse ste pisali :eek: jaz sem to temo razumela kot splosno anketo, ne kot debato o juznjakih. Dejstvo je, da vsakega kdaj kdo moti in tako vecno bo. Kaj mate vi to glede cefurjev pa tega (jaz niti tocno se zdaj ne vem kako se opredeljuje kdo :oops: - naj me kdo razsvetli :D) jaz sploh ne obravnavam, sem samo jezna, kadar vem da si nekateri ljudje (ki jih poznam ze zelo dolgo in vem kaksn standard imajo) niti malo ne prizadevajo, da bi se vsaj malo naucili slovenscine, kaj sele, da bi jo dejansko znali :evil: Samo to...mene samo jezik moti, ostalo pa je smo odvisno od vsakega posameznika.
I love SISLEY& RW
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objava Napisal/-a Smejkica »

*purple bitch* napisal/-a:zakaj?če mi npr. italijanska muska ni všeč je ne bom poslušala zato da bi s enjim prikupila...in tam bom sevedataka kot sem..nevem zakaj bi se nekaj pretvarjala... :roll:
razen nekaj pa ej drugače..govorim angleško tam :)

Ja pa sej tuki ni govora o enem izletu. Fora je v tem, da če bi ti ne vem koliko let ( recimo več kot 15 let) živela v Rimu, bi se pa gotovo prilagodila an? Gotov ne bi skos angleško govorila, ampak bi se naučila italijansko?
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

no ja, sam še vedno bi se prilagajala do ene meje...jezik že pa to, samo kar je pa kej takega da mi v intimnost že posega (vera, različni prazniki, občaji, navade) bi pa kar pri svojem ostala...
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

ja no sej js ubistu nism mislna pod čefurje vseh južnjakov, ampak tko kot j ena omenla bl kot subkulturo.. sej js mam tud neki frendov, k so nihovi starši pršli od dol, sej oni so ponosni na to, sam se pa oblačjo normalno, ne hodjo okol v belih trenirkah s črno črto itp.. pr nas (v našm mestu) je kr neki folka od dol, ampak so usi normalni, ne morijo folku, ne nabijajo svoje muske tko da prot takim nimam čist nč.. na oš smo mel sošolko + njenga brata k sta skos govorila kok je bosna kul in svašta.. pa ko smo ju prašal zakaj ne gresta dol nista vedla pa kaj bi rekla.. pač take izločmo iz družbe..
sam tle u lj je pa čist drgač, pousod une grupe, na vseh igriščih parkiran vsaj en avto iz katerga se sliš njihova glasba pomojm do konca naglas.. to mi gre blazno na živce..
alpa ko štopam, pa mi usatv kšn bosanc pa se pol z mano pogovarja v njihovem jeziku, to bi se res lahko mal potrudu pa se nauču slovensk.. js takmu odgovarjam zanalašč v našem narečju da nč ne razume in pol utihne... ah ja..
en primer bom še napisala kr se ne navezuje na južnjake; sorodnica od moje sosede je pravla da ona je šla v argentino zarad nevzržnih razmer v sloveniji. in je srečna ker je šla. s trebuhom za kruhom. rekla je da kljub temu da je slovenija njena rojstna država, kjer je prežvela mladost ji ne pomeni nič. slovenija ji nikol ni dala ničesar in zato je niti ne ceni. in jo čist zastopm.. zato pravm da ne zastopm unih k se prtožujejo nad slovenijo, kamr so vrjetno pršl prostovlno :roll:
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

men se zdi pa žalostno, da tale sorodnica al kaj je hod po svetu pa grdo govori o svoji domovini. Pojma nimam kaj bi si mislila o takem človeku. Mislim halo, nekaj patriotizma pa valda moramo imeti! :D
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

~NIA~ napisal/-a:al pa ko štopam, pa mi usatv kšn bosanc pa se pol z mano pogovarja v njihovem jeziku, to bi se res lahko mal potrudu pa se nauču slovensk.. js takmu odgovarjam zanalašč v našem narečju da nč ne razume in pol utihne... ah ja..

Zakaj pa sedeš v avto k čefurju? :D
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

smo se ji slovenceljni že zamerl :D

drgač pa še vedno ne vidim pointa v tem zakaj se kdorkoli z narodno naglas v avtu ne sme vozit, če bi bil pa metal/rap/hrvatske pa lahko :roll:
kaj bo kdo polsušal v svojem avtu je čist njegova svar..tko kot mene moti nabijanje snupdoga s komadi polnimi raznih psovk notr in opisovanju gangsta življenja, druge moti narodna..in s tem se je treba sprijaznit tako ali drugače..
in po pravici povedano ni boljše vožnje kot pa ta, kjer se posluša doer narodni komad notr...vsaj pojejo o normalnem življenju o ljubezni, radosti...in niso nobenemu za slab vzgled...ampak vsak uho, ma svoj zvočnik...tko da se je glede tega nesmiselno razburjat...in trenirke črne barve z belo črto po sredini mam tud jst :twisted: pa nisem čefurka, ampak normalno dekle ki ima na trenutke denar in kupi nekaj udobnega od adidasa a pa najkija v hervisu :wink:
in še nikol nisem izločla iz svoje družbe osebe, ker je rekla da je nekaj kul in potem ni vedla točno zakaj... :roll: ...patetično!
to so jo starši navadili-bosna je majka moja, in od tam pobira...to je čist stvar okolja in vzgoje...
bella_
Debatorica
Debatorica
Kraj: lj

Neprebrana objava Napisal/-a bella_ »

in nia kaj si ti misls o tej mamini prjatlci? js mislm da se more clovek, ko se preseli v neko drugo drzavo prilagodit, ampak ne cist. vseen mora ohrant "sebe". mislm da se mors prilagodit novemu jeziku pa take stvari, ne bi pa nikol rekla kok je slovenija bedna in nevem kaj. js planiram it vn iz slo, ampak bom vseen po celmu svetu govorila kok je slovenija dobra, ker je to pac moja domovina. tko se vsi pocutjo, seveda pa obstajajo izjeme, kot je od tvoje mamice prjatlca. tega pa ne bom nikol razumela
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

od sosede sorodnica... :)
pa sej js če bi šla vn iz slo tud nebi govorila da je slovenija bedna, sploh če bi šla prostovolno vn.. če bi me pa izgnal bi jo pa res skritizirala, kr nebi od nje dobila nč! če ti nekdo nardi neki slabga ga neboš hvalu in opevav.. vsak ma svoje iskušne s tem no..
sej ona še zmer zna slovensko in kr živi v slo.manjšini v argentini tud ve pač za vse naše praznike, pomembne dneve itd...sam pač, js jo razumem, ni šla prostovolno od tle, ampak od države ni dobila NIČ, zato jo razumem da ji ni pr srcu, čeprow je to njena domovina..
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

renatka_ napisal/-a:
~NIA~ napisal/-a:al pa ko štopam, pa mi usatv kšn bosanc pa se pol z mano pogovarja v njihovem jeziku, to bi se res lahko mal potrudu pa se nauču slovensk.. js takmu odgovarjam zanalašč v našem narečju da nč ne razume in pol utihne... ah ja..

Zakaj pa sedeš v avto k čefurju? :D

1. kr nevem da je čefur (ne vidm ga kako točno zgleda in kako točno govori predn ne sedem v avto)
2. kr sm happy da mi sploh kdo ustav.. sej res da mi bl poredko ustav kdo izmed njih ampak učasih pa le.. :)
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

o jebentiš to je pa živ obup se vsest v avtu h bosancu...pa beseda čefur je žaljivka tko da se je lahko čimmanj uporablja..

drgač pa se jest ne spomnm kaj mi je država dala :? najboljš da grem še jst :D ker mi pač država NIČ ne da :roll:

in a nisi prej opevala kako sponaš čefurja, še definicijo si dala, kako pol neveš d aje čefur dokler se ne usedš v avto :roll: a se ne zmenš najprej pred odprtimi vrati al pa čez šipo?al se ti res kr usedš h vsakmu? :oops:
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

*purple bitch* napisal/-a:smo se ji slovenceljni že zamerl :D

drgač pa še vedno ne vidim pointa v tem zakaj se kdorkoli z narodno naglas v avtu ne sme vozit, če bi bil pa metal/rap/hrvatske pa lahko :roll:
kaj bo kdo polsušal v svojem avtu je čist njegova svar..tko kot mene moti nabijanje snupdoga s komadi polnimi raznih psovk notr in opisovanju gangsta življenja, druge moti narodna..in s tem se je treba sprijaznit tako ali drugače..
in po pravici povedano ni boljše vožnje kot pa ta, kjer se posluša doer narodni komad notr...vsaj pojejo o normalnem življenju o ljubezni, radosti...in niso nobenemu za slab vzgled...ampak vsak uho, ma svoj zvočnik...tko da se je glede tega nesmiselno razburjat...in trenirke črne barve z belo črto po sredini mam tud jst :twisted: pa nisem čefurka, ampak normalno dekle ki ima na trenutke denar in kupi nekaj udobnega od adidasa a pa najkija v hervisu :wink:
in še nikol nisem izločla iz svoje družbe osebe, ker je rekla da je nekaj kul in potem ni vedla točno zakaj... :roll: ...patetično!
to so jo starši navadili-bosna je majka moja, in od tam pobira...to je čist stvar okolja in vzgoje...

niso me starši navadl lol, ampak sej to se naučiš od družbe (ki velik pripomorejo pr 'vzgoji') če nisi mela psihologije v 1.letniku!! ;) od doma se nimam kje tega navast, kr nimam niti enga prednika (niti priženjenega sorodnika) ki bi biu od dol.. pa tud če je kdo, v familji nikol nism nikogar slišala rečt da je bosna zakon (alpa karkol podobnga).
pa ne jeml usega tok dobesedno no... kao sarkasrično.. brezveze, nam komentirala usega kr mislem da točn veš kaj sm tla povedat.. js mam tudi nike trenirko ampak jo mam za šport/za doma/za na hitr vn, ne pa za ŠMINKIRAT.. pa sej ni sam trenirka, še marskeri drugi dodatki.. no pa sej veš kako zgledajo ane?

pa nikol nism rekla da kdo nesme poslušat jugo muske v avtu, sej lahko, sam ne na 220 voltov.. in nikol nism rekla da rap/metal/rave/... se pa lahko posluša tok naglas.. nobena muska se nej nebi! sej sliš se use, usak svoje nabija, sam prevladuje pa una čefurka..
bella_
Debatorica
Debatorica
Kraj: lj

Neprebrana objava Napisal/-a bella_ »

sam res nia :lol: kva pa une definicije cefurja (nizko celo pa to :D )

no uglavnom...ljudje se bezal pred vojno, itak da niso mogl ostat v srbiji, bosni al pa hr, ampak domovina ti pa vseen ostane v srcu al ne? men bi no. pa nism nobena nacionalistka.
Zaklenjeno