Sicer je pa tko Štiblar lani pr ekonomij reku da južnjaki ceste gradijo-če to reče dr. prava in ekonomist, pol veste na kermu nivoju je kultura večine slovencev...

*purple bitch* napisal/-a:sej ej res, da so nekateri res ubitačni, vendar pa ta stereotip "čefurja" odhaja iz vajeti in se folk po celi črti umika vsakemu, ki že dost da nima slovenskega imena...
rinca napisal/-a:srček, v svojem prejšnjem postu si nekaj omenila glede mamine vzgoje, nič pa nisem hotela tvoje mame žalit, upam da nisi tako razumela. in tud jst nisem nič užaljena.
se mi pa zdi da je razlika med južnjaki v sloveniji in južnjaki v srbiji, bosni itd. mislim da v fužinah moker premražen človek ne bi bil enako obravnavan kot v bosni. seveda pa le teoretiziram, mogoče se tudi motim.
na splošno sem proti kakršnemkoli rasizmu, negativnih stereotipih o čefurjih itd., ampak moraš pa priznat da nekateri prav prosijo za to. itak da me moti če do mene stopi južnjak in zahteva moj mobitel al pa mi sika zarad bulerjev (izkušnje iz sš - bla sem normalno oblečena, da ne bo pomote), samo zaradi tega pa ne bom metala vseh ljudi iste narodnosti v en koš. nestrpneži pa pčitno na tak način lastne komplekse rešujejo.
nikol pa ne bom rekla da me je sram zaradi slovenske kulture in podobno, te izjave so mi čisto mimo.
kepka napisal/-a: dokler ne bo moj cimer kdo s kakimim obicajem, da je treba ob 5ih zjutraj 3 ure bobnat pozdrav novemu dnevu ali kaj podobnega, je to cisto OK
.