Ne vem, mene pa holivudksa filmska industrija ne prepriča oz. so res redki filmi kvalitetni. Je pa žalostno, ker resnično dobri filmi azijske produkcije, tudi nekateri evropske, ne pridejo na trg oz. kljub filmskim festivalom redki zaživijo.
Glede na to, da smo Slovenci znani po tem, da domačo filmsko industrijo zaničujemo (oz. zaničujemo vse kar je slovenskega) oz. jo sprejmemo in začnemo hvaliti šele, ko pridejo pozitivne kritike iz tujine, res vidim redke možne rešitve o tem, kako sploh lahko nek film pride v ospredje.
Slovenci imamo zares pisano paleto režiserjev, v zadnjem času bi izpostavila Cvitkoviča, Kozoleta, Pevca ... Seveda ne smem pozabiti tudi na fenomen Đura, vendar to je že druga zgodba, spet nam Balkanci delajo dobre filme ... No, fino, da se je spomnil priti v Slovenijo
Da se ne oddaljim od teme, nemreč zanima me, koliko filmov si ogledate na festivalih? 12. - 18. oktobra je v Ljubljani teden sodobnega finskega filma, v Cankarjevem domu je letos že 17. Liffe (10. - 24. november) ... ?
Lani sem si ogledala na Liffu približno 18 filmov iz različnih kategorij, najbolj me je navdušil Dallas med nami (Dallas among us) ter zmagovalni film v kategoriji Obzorja Skriti Adut (Voksne Mennesker). Film kot se reče ...
Nasploh me zanima vaše videnje in mišljenje o slovenskem filmu v svetu, slovenski produkciji, drugih manj znanih filmih drugih celin, filmskih festivalih ...