Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

mecena, važn da ni prevelikega razmaka... drgač pa ti priporočam, če si res nova v tem "poslu" ( :D ), da še neki časa s kondomom... no ja, sa jjz sm prve mesce uporablala tabletke + kondom... da je blo za zihr... :)
Edinstvena
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Edinstvena »

v čem je pa ta fora da folk govori da tabletke več niso tak učinkovite kot so bile nekoč? mislim da je šla medicina naprej s časom... tak da se to ne ujema! če ve kera kaj več glede tega, naj prosim pove kaj ve :) kompliciram!

Sicer pa sem jas že drugi mesec jemanja tabletk (Logest) imela spolne odnose s fantom, in je blo malo panike,kaj pa če nebom dobila "tete" itd... pa sem vmes poklicala ginekologinjo pa se pogovorila z njo pa me je potolažla.

Joj,pa še to splav.info! najbolj absurdna stran ki jo najdemo na to temo, namesto da bi pomagali dekletom, ki so na robu obupa in imajo pred sabo še celo mladost, jim zbijajo moralo...pa daj... kaj bi radi, da bi bilo več rojstev in posledično verjetno mnogo zavrženih otrok?! joj no... saj ne rečem zdaj, da se morte vse strinjat z mano, ampak spoštujte posamezničino voljo! (ups,ta tema nea sem paše, se močno opravičujem!)
Izziv je v tem da ostaneš to kar si,v svetu ki te poskuša narediti takšnega kot so vsi drugi!
Uporabniški avatar
[MaLa]
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a [MaLa] »

[MaLa] napisal/-a:
Lastovica napisal/-a:
[MaLa] napisal/-a:lani poleti sem si prestavla menzo za en tedn (tabletke logest), torej mi jih je v škatlici ostalo še za 2 tedna...letos bi si zaradi morja prestavila menzo, pa me zanima ali lahko jem tabletke iz tablice, iz katere sem že lani porabila teh 7 tabletk :?:

Itak, da lahko.

No, takop sem tudi naredila, pa sem imela zadnič zjutraj malo krvi na hlačkah... A je lahko kaj narobe ali je to samo zaradi tega, ker telo ni navajeno (menstruacijo sem si nazadnje prestavila pred enim letom) :?:

a nobena ne ve? ker me res skrbi...
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Litija
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MiSsY¤ »

Edinstvena napisal/-a: več rojstev in posledično verjetno mnogo zavrženih otrok?!

mal offtopica, ker si ravno zacela.

Ves koliko je parov v sloveniji, ki se trudijo da bi zanosili - leta dolgo. Takih, ki so pripravljenji otroka posvojit.... ful veliko. In jz mislm da vec ko bi blo otrok hitreje bi postopki za posvojitev potekali. Sej vem, da mogoce mal prevec pozitivno gledam na stvar, sam jz mislm da se zmeri vse da ce se hoce. O naravi prave matere in kasnejsih prebliskih ne bi tukaj.

Kar se pa tice tega, da naj bi bile tabletke slabse kot vcasih? kdo je to reku? KUkr jz vem so samo izpopolnjene da cim manj vplivajo na nase telo so pa dovolj zanesljive da ne pride do nosecnosti. Seveda pa nobena kontracepcija ni 100% - razen abstinence seveda.
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

¤MiSsY¤ napisal/-a:
Edinstvena napisal/-a: več rojstev in posledično verjetno mnogo zavrženih otrok?!

mal offtopica, ker si ravno zacela.

Ves koliko je parov v sloveniji, ki se trudijo da bi zanosili - leta dolgo. Takih, ki so pripravljenji otroka posvojit.... ful veliko. .

OT:A misliš, da je kar tako lahko otroka donosit, ga rodit in ga dat drugemu???NI!! Kot da iztrgaš del sebe in ga daš nekomu.Oprosti, ampak tvoje razmišljanje je meni skrajno nečloveško. Kot da so zdajte mlade punce stroji, ki bodo rojevale samo za to, da bodo drugi srečni??Ja pa halo? Kot da to ne nosi življensko pomembnih posledic.Konec OT.

glede tablet pa jaz mislim takole..vse je napredovalo...tabletke so zelo zanesljive...zato pa jih je toliko, da vsaka najde sebi ustrezajoče...je pa manj stranskih učinkov kot jih je bilo včasih...da pa bi bile manj zanesljive...to pa sem 100% da ne...le hormonov morajo dovolj..
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

astra_mb napisal/-a:OT:A misliš, da je kar tako lahko otroka donosit, ga rodit in ga dat drugemu???NI!! Kot da iztrgaš del sebe in ga daš nekomu.Oprosti, ampak tvoje razmišljanje je meni skrajno nečloveško. Kot da so zdajte mlade punce stroji, ki bodo rojevale samo za to, da bodo drugi srečni??Ja pa halo? Kot da to ne nosi življensko pomembnih posledic.Konec OT.

Nism mislna tko k si ti. Valda je težko za vsako mamico, da bi svojga otroka kar nekam dala. Moja naveza je bila hipotetična na predhodnico, ki je napisala da bi brez možnosti splava bilo veliko zavrženih otrok, pa sem napisala, da je veliko parov, ki bi te otroke posvojili(kar je zelo res). S tem nisem mislila, da bi tem punca otroka kar vzeli, če ga pa sama zavrže pa zihr da je bol da pride otrok nekam kjer je zaželen. Razumeš?
Edinstvena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Edinstvena »

joj,sn ži kraval naredla :) se opravičujem... sicer sem pa tak rekla: VSAK MA SVOJE MNENJE! pa naj tud mnenje od drugih spoštuje!
Izziv je v tem da ostaneš to kar si,v svetu ki te poskuša narediti takšnega kot so vsi drugi!
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Edinstvena napisal/-a:joj,sn ži kraval naredla :) se opravičujem... sicer sem pa tak rekla: VSAK MA SVOJE MNENJE! pa naj tud mnenje od drugih spoštuje!

ja to itak, zato pa so forumi. konc OT zdej
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

[MaLa] napisal/-a:
[MaLa] napisal/-a:
Lastovica napisal/-a:
[MaLa] napisal/-a:lani poleti sem si prestavla menzo za en tedn (tabletke logest), torej mi jih je v škatlici ostalo še za 2 tedna...letos bi si zaradi morja prestavila menzo, pa me zanima ali lahko jem tabletke iz tablice, iz katere sem že lani porabila teh 7 tabletk :?:

Itak, da lahko.

No, takop sem tudi naredila, pa sem imela zadnič zjutraj malo krvi na hlačkah... A je lahko kaj narobe ali je to samo zaradi tega, ker telo ni navajeno (menstruacijo sem si nazadnje prestavila pred enim letom) :?:

a nobena ne ve? ker me res skrbi...

a so ble še uporabne?
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

kt imajo rok tam okoli 3-4 leta...vsaj moje...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
[MaLa]
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a [MaLa] »

ja do 2009 so uporabne! sej sem danes vprašala osebno zdravnico pa je rekla da naj nebi blo nič narobe :) upam...
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

ena je omenla da je po mescu jemanja sexala prvič, oz. prvič dobla vase. pa da jo je blo mal strah. jz sm po dveh dnevih jemanja že, pa je blo vse kul (sj ne rečem, da me ni mal držalo u duši, sam to je itk normalno, če si nov v tem, pa nisi zihr). čeprav jz še zj eče kdaj dobim en dan kasnej kot bi mgola me kr stiska useposod :D
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
_sad_girl
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a _sad_girl »

jaz mam sao eno vpr...zanima me če je zaščita pri sexu enaka če dalje jemleš tabletke(da prestaviš menstruacijo) kot drugače pri normalnem jemanju!!jaz sem si prestavila menzo ker sem šla z fantom na morje in me je malo strah ker je verjetno šlo malo v mene!!!
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

sad girl... mislm, da je zaščita isto učinkovita tud v tvojem primeru
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Lej, če si ti prestaviš menstruacijo nič ne vpliva na moč zaščite...vedno si enako zaščitena...

Tako, da naj te ne skrbi... :wink:
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Zaklenjeno