Ali lahko zanosim, če...?
-
- Cosmopolitanka
Sva se pa npr. midva že pogovarjala o kontracepcijskih in prišla do zaključka, da če že tok časa deluje se je brezveze s hormoni filat oz. če pa pride do tistih 4% možnosti pa pač pride.
Sam pr nama ni tako, da bi igrala na tist zadnji moment. In zdaj če berem kar piše na tisti strani k sem jo zad napisala... Če ni v tekočini pred izlivom res nič spermijev, pol sem 99,9% varna. Mogoče bolj kot ena, ki ji spusti not in jemlje kontracepcijske. Sam to sem včeraj zvedla...

Sam pr nama ni tako, da bi igrala na tist zadnji moment. In zdaj če berem kar piše na tisti strani k sem jo zad napisala... Če ni v tekočini pred izlivom res nič spermijev, pol sem 99,9% varna. Mogoče bolj kot ena, ki ji spusti not in jemlje kontracepcijske. Sam to sem včeraj zvedla...

- Ljubljančanka
- Komunikatorka
- Kraj: Ljubljana
-
- Kofetarica
- Kraj: okolica Ljubljane
V predsemenski tekočini so semenčice prisotne in lahko pride do zanositve.
Sama sem zaradi premnogih težav prenehala z jemanjem tabletk in od takrat sva bila na merkanju
Seveda je tle veliko tveganje, če nisi pripravljen na otroke oz.si premlad in res po tej strani taka dejanja niso odgovorna.
Nekateri imajo po tej strani srečo al kako naj rečem, nekateri mogoče celo kasneje izvejo, da mogoče niso tako zelo plodni ...
Sama sem zaradi premnogih težav prenehala z jemanjem tabletk in od takrat sva bila na merkanju
Seveda je tle veliko tveganje, če nisi pripravljen na otroke oz.si premlad in res po tej strani taka dejanja niso odgovorna.
Nekateri imajo po tej strani srečo al kako naj rečem, nekateri mogoče celo kasneje izvejo, da mogoče niso tako zelo plodni ...
-
- Sramežljivka
-
- Cosmopolitanka
Spomnila sem se enga primera iz OŠ, ki sem ga prebrala v Pilu. Eno punco ja namreč zanimalo, če je lahko zanosila, ko se je usedla na straniščno školjko na kateri je bla sperma. Sej smo se vsi smejal, sam če tole pol pogledamo niti ni blo tko smešno...
Tako da sem jaz zdaj začela razmišljat, če so spermiji sploh sposobni prit do jajčeca brez tistga potiska ob izlivu. Najbrž zelo težko, če sploh.

Tako da sem jaz zdaj začela razmišljat, če so spermiji sploh sposobni prit do jajčeca brez tistga potiska ob izlivu. Najbrž zelo težko, če sploh.

-
- Kofetarica
- Kraj: okolica Ljubljane
Applebitecc napisal/-a:Tako da sem jaz zdaj začela razmišljat, če so spermiji sploh sposobni prit do jajčeca brez tistga potiska ob izlivu. Najbrž zelo težko, če sploh.
Lahko, sej ob tem bi se spet našlo več komentarjev, mnenj in podobnega, ampak tudi če se izliv zgodi zunaj telesa, pa sperme zaidejo v nožnično odprtino, se potem lahko prebijejo tudi do jajčec.

Spermiji se v moškem gibajo s peristaltiko (se prav gladke mišice jih potisnejo navzven), ko pa pridejo do ženske nožnoce, lahko jih tip not zanese npr. s prsti, jezikom al pa si jih sama not zanese, npr z vibratorjam če se igrata na tak način itd. se spermiji gibajo z repkom (sj veste glavica pa repk) ... no in če jih je pr izlivu miljon spermijev, pol na tak način vrjetn ne pridejo usi not, sam isto je tud ko spermiji pridejo v nožnico s penisom - boj za preživetje, eni se razijejo v kožne gube, eni zaidejo, eni so okvarjeni pa prej umrejo ... in pol najbolši pridejo do jajčeca v jajcevod
Skratka ja so zmožn pridt do jajčeca brez poriva, ker sej ta nima nobene ključne vloge, razn da jih je količinsko več ob izlivu v nožnico ... do oploditve pride isto lahko
so pa možnosti manjše ... 

Skratka ja so zmožn pridt do jajčeca brez poriva, ker sej ta nima nobene ključne vloge, razn da jih je količinsko več ob izlivu v nožnico ... do oploditve pride isto lahko

-
- Cosmopolitanka
Pa dobr...no midva sva učeri mal popackala rjuho...pa je lubi na flekcu mogu spat...dilemaaaa...helpheeelp...a lahko lubi zanosi?
Jst bi sam ene par stvari rekla...mislm mojih hipotez, ki so lahk tut dejstva:
1. Ob pravilni zaščiti (KT, kondom, itd.) se mi zdi, da se ti res ne more nič slabega zgodit...pustmo 0,1% ker to izvzamemo iz statistike vn.
2. Če upoštevamo točko 1. bogemu potrebnemu tichku dejmo užitek, da se pošten sprazne v topli češpljici..pa brez paranoje, da se ti bo kej zgodl...al pa spermijofobije
3. I ne - "na umik" ne spda pod zaščito in ja, v tem primeru lahk zanosiš.
4. In ne - če je na rjuhi flek al pa spermo polgoltneš ne moreš zanosit.

Jst bi sam ene par stvari rekla...mislm mojih hipotez, ki so lahk tut dejstva:
1. Ob pravilni zaščiti (KT, kondom, itd.) se mi zdi, da se ti res ne more nič slabega zgodit...pustmo 0,1% ker to izvzamemo iz statistike vn.
2. Če upoštevamo točko 1. bogemu potrebnemu tichku dejmo užitek, da se pošten sprazne v topli češpljici..pa brez paranoje, da se ti bo kej zgodl...al pa spermijofobije

3. I ne - "na umik" ne spda pod zaščito in ja, v tem primeru lahk zanosiš.
4. In ne - če je na rjuhi flek al pa spermo polgoltneš ne moreš zanosit.
- Cosmopolitanka
No, da končamo ugibanja:
Klik
Delni prevod:
Sperma lahko ''preživi'' zunaj telesa 4-6 ur pri sobni temperaturi 25stopinj C. AMPAK samo v primeru, da se ne posuši oz. ne dehidrira (v enem finem lončku najbrž
).
V normalnih razmerah je to nekje 1-3 ure.
Samo... Zdajje spet vprašanje, kaj se pa pol zgodi, če ti to obrišeš... Tekočino namreč. Ej kok je to kompliciran.
Sam se bom pa jaz veliiiiko naučila.

Delni prevod:
Sperma lahko ''preživi'' zunaj telesa 4-6 ur pri sobni temperaturi 25stopinj C. AMPAK samo v primeru, da se ne posuši oz. ne dehidrira (v enem finem lončku najbrž

V normalnih razmerah je to nekje 1-3 ure.

Samo... Zdajje spet vprašanje, kaj se pa pol zgodi, če ti to obrišeš... Tekočino namreč. Ej kok je to kompliciran.

Sam se bom pa jaz veliiiiko naučila.