Ali lahko zanosim, če...?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Uporabniški avatar
metron
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: LjUbLjAnA

Neprebrana objava Napisal/-a metron »

Jz pa res ne štekam, kok folka se prou zajbava...ma sej bom pazu bla bla in to po tem, ko so pari že nekaj let in bi se valda loh kontracepcijo zrihtal.
Tko nekak...
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Applebitecc »

Sva se pa npr. midva že pogovarjala o kontracepcijskih in prišla do zaključka, da če že tok časa deluje se je brezveze s hormoni filat oz. če pa pride do tistih 4% možnosti pa pač pride. :wink:
Sam pr nama ni tako, da bi igrala na tist zadnji moment. In zdaj če berem kar piše na tisti strani k sem jo zad napisala... Če ni v tekočini pred izlivom res nič spermijev, pol sem 99,9% varna. Mogoče bolj kot ena, ki ji spusti not in jemlje kontracepcijske. Sam to sem včeraj zvedla... :lol:
Uporabniški avatar
Ljubljančanka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Ljubljančanka »

:!:
Zadnjič spremenil Ljubljančanka, dne 05. Maj. 2017 0:19, skupaj popravljeno 1 krat.
severa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a severa »

V predsemenski tekočini semenčece so in od nje lahko zanosiš, sploh če imaš plodne dneve, to vem ker sem prav to vprašala svojga ginekologa...
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a Snow flake »

V predsemenski tekočini so semenčice prisotne in lahko pride do zanositve.
Sama sem zaradi premnogih težav prenehala z jemanjem tabletk in od takrat sva bila na merkanju
Seveda je tle veliko tveganje, če nisi pripravljen na otroke oz.si premlad in res po tej strani taka dejanja niso odgovorna.
Nekateri imajo po tej strani srečo al kako naj rečem, nekateri mogoče celo kasneje izvejo, da mogoče niso tako zelo plodni ...
marakeech
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a marakeech »

Jst sm pa enkrat brala, da semencice, ko pridejo iz telesa (pa ce ne grejo v drugo telo :) ) prezivijo samo 4 sekunde. Se prav na zraku. Nevem no. To pomen... tip naj obrise spermo pocaka 4 sekunde pol pa naprej :lol:
glamBABY
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a glamBABY »

mislm no comment... kakšne ma to folk...
valda da lahko.. saj to ni za verjet. :?
skrivnostna
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a skrivnostna »

lagk zanosiš ja sam pod manjšim pogojom...isto če gres brez kondoma sexat...ker ko ti ga da model not je že napenisu sperma in že med sexom sproti spušča
all day i dream about sex-adidas
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Spomnila sem se enga primera iz OŠ, ki sem ga prebrala v Pilu. Eno punco ja namreč zanimalo, če je lahko zanosila, ko se je usedla na straniščno školjko na kateri je bla sperma. Sej smo se vsi smejal, sam če tole pol pogledamo niti ni blo tko smešno... :lol:
Tako da sem jaz zdaj začela razmišljat, če so spermiji sploh sposobni prit do jajčeca brez tistga potiska ob izlivu. Najbrž zelo težko, če sploh. :wink:
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a Snow flake »

Applebitecc napisal/-a:Tako da sem jaz zdaj začela razmišljat, če so spermiji sploh sposobni prit do jajčeca brez tistga potiska ob izlivu. Najbrž zelo težko, če sploh. :wink:

Lahko, sej ob tem bi se spet našlo več komentarjev, mnenj in podobnega, ampak tudi če se izliv zgodi zunaj telesa, pa sperme zaidejo v nožnično odprtino, se potem lahko prebijejo tudi do jajčec. :)
Uporabniški avatar
t-e-a
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a t-e-a »

Spermiji se v moškem gibajo s peristaltiko (se prav gladke mišice jih potisnejo navzven), ko pa pridejo do ženske nožnoce, lahko jih tip not zanese npr. s prsti, jezikom al pa si jih sama not zanese, npr z vibratorjam če se igrata na tak način itd. se spermiji gibajo z repkom (sj veste glavica pa repk) ... no in če jih je pr izlivu miljon spermijev, pol na tak način vrjetn ne pridejo usi not, sam isto je tud ko spermiji pridejo v nožnico s penisom - boj za preživetje, eni se razijejo v kožne gube, eni zaidejo, eni so okvarjeni pa prej umrejo ... in pol najbolši pridejo do jajčeca v jajcevod ;)

Skratka ja so zmožn pridt do jajčeca brez poriva, ker sej ta nima nobene ključne vloge, razn da jih je količinsko več ob izlivu v nožnico ... do oploditve pride isto lahko ;) so pa možnosti manjše ... :roll:
girl007
Debatorica
Debatorica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a girl007 »

Ena mi je rekla da ji ni cool če ji pol vn teče. :lol:
Kot da 3 dni teče.

Eni clo s kondomi zunej končajo.
Jah nimaš kej, kot komur paše. :D
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Ja, to je pa tadrug ekstrem...
Da maš po možnosti trojno zaščito, pa te je še zmer blazno strah... :D

Sem pa že rajš nepazljiva in me to tepe kot da sem cel lajf en paranoik... :lol:
Uporabniški avatar
bad_girl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Domžale

Neprebrana objava Napisal/-a bad_girl »

Pa dobr...no midva sva učeri mal popackala rjuho...pa je lubi na flekcu mogu spat...dilemaaaa...helpheeelp...a lahko lubi zanosi? :D

Jst bi sam ene par stvari rekla...mislm mojih hipotez, ki so lahk tut dejstva:

1. Ob pravilni zaščiti (KT, kondom, itd.) se mi zdi, da se ti res ne more nič slabega zgodit...pustmo 0,1% ker to izvzamemo iz statistike vn.
2. Če upoštevamo točko 1. bogemu potrebnemu tichku dejmo užitek, da se pošten sprazne v topli češpljici..pa brez paranoje, da se ti bo kej zgodl...al pa spermijofobije :D
3. I ne - "na umik" ne spda pod zaščito in ja, v tem primeru lahk zanosiš.
4. In ne - če je na rjuhi flek al pa spermo polgoltneš ne moreš zanosit.
Cosmopolitanka

No, da končamo ugibanja: :D Klik

Delni prevod:
Sperma lahko ''preživi'' zunaj telesa 4-6 ur pri sobni temperaturi 25stopinj C. AMPAK samo v primeru, da se ne posuši oz. ne dehidrira (v enem finem lončku najbrž :D ).
V normalnih razmerah je to nekje 1-3 ure. :D

Samo... Zdajje spet vprašanje, kaj se pa pol zgodi, če ti to obrišeš... Tekočino namreč. Ej kok je to kompliciran. :)
Sam se bom pa jaz veliiiiko naučila. :lol:
Odgovori