Ali lahko zanosim, če...?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Uporabniški avatar
karmy21
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Cambridgeshire

Ali lahko zanosim, če...?

Neprebrana objava Napisal/-a karmy21 »

Če si ga obriše ob robček in potem nadaljujeta? :P

tudi mene to zanima... :? od takrat k mam malčka mam s tem neverjetno srečo...sm tukaj si pomagam seveda še s anti-bebi tabletkami...
Uporabniški avatar
metron
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: LjUbLjAnA

Neprebrana objava Napisal/-a metron »

teoretično je možno.
Tko nekak...
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Applebitecc »

Lahko najbrž, sploh če pol takoj naprej seksata. Kok časa pa traja, da semenčice še migajo, ko so enkrat zunaj? K najbrž se to zgodi, al ne... Al sem jaz budala? :D

Midva ne uporabljava zaščite. In tut pol samo obriševa ali poliževa ( lol ), ampak vedno pol nardiva pavzo in nikol ne začneva spet takoj. Me pa včasih malo skrbi, da nisva dost obrisala oz. da tiste zadevce še migajo... biggrin
Zato me pa fuuul zanima, koliko časa ti mali frajerčki še preživijo pol, ko so 1x zunaj... wink
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica Ljubljane

ali lahko punca zanosi če si tip obriše spermo...

Neprebrana objava Napisal/-a Snow flake »

karmy21 napisal/-a:Ali lahko punca zanosi če si tip obriše spermo .... ob robček in potem nadaljujeta?

Seveda lahko.
Ne vem sicer, koliko časa so spermiji še aktivni po tistem, ko so zunaj, ampak če mislite takoj naprej nadaljevat z akcijo, je seveda možnost zanositve. :)
Sej midva sva tud prej mela sistem "sej paziva", ampak potem, ko pa načrtno nisva več pazla, sem pa ugotovila, da tud prej nebi blo treba, ker ne morem zanosit.
Ampak nekateri rečejo "tistim, ki pazijo, rečemo starši", tako da če niste pripravljeni sprejeti posledic takih igrajčkanj, raje premislite, kaj počnete.
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

semenčeca so zunaj živa kar nekaj ur še potem...torej so še aktivna...če pa so v tebi...pa 24 ur...ali več...zato so kt tako pomembne...da jih jemljemo ob približno istem času....ne pa me za besedo držat...sem pa tako informirana....
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Jaz sem najdla, da so v tvojem telesu kar precej dni še aktivni... 9, se mi zdi. Ta je tut huda, huh? :D
Sam men je to malo sumljivo... Živi so še, sam a so tut sposobni še oploditve? Ker pri umetni oploditvi jim najbrž ni treba se prebijat do jajčeca, ampak to namest njega drugi lepo nardijo. :wink:
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica

Applebitecc, malo veliko se mi zdi, da bi bili 9 dni aktivni v telesu, ampak vem pa tako ne, če pa se spomnim, pa bom vprašala enkrat sestre al pa dohtarja v bolnici.
Umetna oploditev ni le tista v eproveti. Ta je zunajtelesna - ženski punktirajo folikle (jajčeca), moški da seme in potem oplodijo jajčece, in če se oplodi in normalno deli, sledi vstavitev v maternico. Kot umetna oploditev oz. umetna stimulacija jajčnikov pa se smatra tudi inseminacija, pri kateri mora ženska dnevno prejemati določeno količino hormonov s pomočjo injekcij, in ko jačeca dovolj zrastejo, s pomočno drobne "brizgalke" partnerjevo seme vbrizgajo v maternico. V tem primeru se morajo semenčeca sama prebiti do jajčec.
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Tukaj piše 9 dni pod sexual reproduction: Klik
Sam piše da preživijo in ne, da so aktivni. :)

Tukaj je še nekaj:
Klik

Tole je pa zelo zanimivo:
However, modern research suggests that in fact there are no live sperm in the fluid, and the primary cause of failure of this method of contraception is the lack of self-control of those using it: interrupting just at climax can be psychologically difficult, as it goes entirely against instincts and reflexes all designed to encourage procreation by encouraging ejaculation to occur deeply within the vagina.
Pa grejo teorije lepo na odpad... :lol:

Pa še tole:
withdrawal has a typical failure rate of 19%. However, for the couples that use this method correctly, the failure rate is 4% [1]

Ja, moj lubi zna... :lol:

Moj spermij se je pa čez diafragmo zrinu, zato vam lahko zdej tukaj morim. :P
Sicer sem mal zašla s teme, no... :)
Kok časa pa preživijo v neprimernih pogojih izven telesa pa kar še ne najdem... :?
Zadnjič spremenil Applebitecc, dne 17. Jan. 2006 10:29, skupaj popravljeno 2 krat.
girl007
Debatorica
Debatorica
Kraj: Kranj
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a girl007 »

Ja zelo dolgo so še živi, 9 dni tudi lahko. Jaz sem sicer vedela da približno 1 teden.
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica

Waw, applebitecc, si se pa potrudila, hvala. :)
No sej sama sem imela po eni informaciji, da naj bi do oploditve lahko prišlo celo 6 dni po sexu (če sperme pridejo v maternico), ampak trdila pa tega tako ne bom, tko da čist možno, da živijo tako dolgo.
Koliko časa pa še migajo zunaj telesa, pa ne vem, vem le, da ko delajo umetne oploditve, so po petih urah spermice že bolj švoh, tako da morjo takrat kar pohitet.
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Ah sem se zarad sebe potrudla, k se jaz zajebavam s tem, pa niti ne vem dost o tem... Žalostno... :roll: :)
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

metron napisal/-a:... kako bo dalje seksu, če mu je lih prišlo ?

Čist komot, midva skoraj vedno nadaljujeva z akcijo, ko njemu pride. Ima še kar dolgo pol trdga :D
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Tole, da lahko pol nadaljuješ, je ful od tipa do tipa odvisno...
Velik jih je baje takih, da lahko samo enkrat. Moj je npr. tut tak, da lahko naprej... Samo bolj redko bi lahko takoj nadaljeval, čez ene 20 minut je pa navadno že prpravljen. :)
Sam to je itak spet od ful faktorjev odvisno... :wink:
ancy007
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ancy007 »

men se zdi da sm nek slišala, da k enkrat semenčice pridejo v maternico normalno še živijo ok. 2 dni in so sposobne oploditve. k so pa semenčice zunej (k tipu pride) pa naj bi ble žive še ok. 6 ur. al neki tacga sm enkrat vidla u enmu filmu k se je ena ženska trudla da bi zanosila. ma men se te številke zdijo kr vrjetne
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Je pa fino v bistvu, da je ta tema...
Da se bodo kakšne najstnice čist ustrašle in ne bodo tega počele. :wink:

Čeprav mene še kar ni nič strah, se sploh ne sekiram. Pa vsak mesec se bom najbrž manj sekirala... :D :wink:
Me je pa mal groza za nazaj, k res še nisem bla prpravljena za kakšen tak šok. :D
Odgovori