hayley napisal/-a: 02. Jan. 2026 8:06
- upam, da si ok, mmm
Ja, trudim se.
Zdaj, ko sem dr. Gloverja dal čez obe knjigi, OK, Kralj zmenkov me še čaka bolj temeljita analiza, ampak mi jo mora prijatelj najprej vrnit, zdaj berem 5 jezikov ljubezni za samske.
* Kot študent sem se temu upiral, češ, pa saj to jaz imam v krvi, pol sem pa hodil k onemu psihoterapevtu na verouk, pa sem spet mislil kolk sm pameten in vse razumem o odnosih... bullshit...
* To knjigo bi moral že zdavnaj prebrati
* Zdej bi lahk mislil kolk sem stari in izkušen in je ta knjiga čist za začetnike, sam pač...
* U bistvu še zase ne vem ocenit kateri izmed 5 jezikov ljubezni je moj jezik, kaj da bi še za kako svojo partnerko vedel... torej ne gre mi ravno... OK, palim na več stvari, ne vem pa kje sem najbolj izrazit
* Sicer pa prijateljeva kritika. Vera je precej močnejša od nekega koncepta, ki ga je razvil nek krščanski psihoterapevt in sedaj misli, da je to univerzalno... kljub temu je knjiga dobra, ker te nauči da različno osebo motivirajo različne stvari (kar so mene na poslovnih treningih sicer že učili

) in nekaj kar motivira tebe ni nujno, da bo motiviralo tvojega partnerja
* Drgač pa moj Tinder zanos. Vsi lajki (max 10) so očitno bili fejk, kar sem odkril je bilo fejk, pol so me tisti profili zlo hitr zbrisali, kar mi je nižalo rating, sedaj sem nekje na podnu... itak mi lajkov takoj zmanjka, kupoval pa ne bom Plusa še sem se zaenkrat odločil. Vsaj popust naj da Tinder prej... pol te pushne v akcijo 50% popusta, če kupiš v kakem dnevu...
* Skratka, se mi zdi, da je še slabše kot takrat, ko sem Tinder zbrisal
* Tolažim se s tem, da morda me aplikacija ni čist pozabila, ker sem uporabil v drugo isti email naslov npr.
* OK, vidim da bi profilke lahk še mal izboljšal oz. da ženske majo mal boljše profilke od mene.
* Težko je tega ne vzeti osebno in ostati samozavesten.
* Težko je razumeti kaj počnem tolk časa s tako hudo bejbo, ki mi dviguje samozavest, potem pa ko se vrnem na sceno sem pa totalna nula.
* Ko sem šel od bivše, je tudi bilo malo lajkov, nobena mi ni bila kaj preveč všeč, a bilo je lažje
* Tolažim se s s tem, da je en vrstnik dognal podobno. Da se pač staramo in da to ni več za nas.
* Čeprav nisem čist prepričan, da svet/Tinder tako funkcionira... tudi stari dejtajo tam
* Kar je dobro je, da sem v sebi miren in me zavrnitve več toliko ne bojijo.
(Seveda sedaj, ko sem sit, ko sem imel kar nekaj mesecev dokaj redni seks (zame osebno daleč premalo, ampak objektivno po mojem čist mojim letom primerno), je lažje biti pameten, da je oz. bo vse OK

)
* Da sem ta vikend šel v klub po zavrnitve. Prijatelj, ki sem ga omenil, je rekel, da tukaj nimamo kaj za počet, da te punce ne bojo nobenega med nami pogledale.
* Jaz sem pač očitno večni optimist in sem začel ogovarjat
* In sm happy, da se mi jeb*... in vem da se bom moral še bolj potruditi... in mi je žal, da so me zgodnje zavrnitve oz. norčevanja iz mojega ogovarjanja... da sem to vzel osebno in da sem nehal in razmišljal kaj bom bleknil...
* Zdaj vsakič ko bom šel ven, četudi sam, bom vsaj do ene pristopil in jo ogovoril, ker to ni nič težkega, in ker dr. Glover ima v svoji knjigi poglavje o zavrnitvah... v 12 tednih na 12 zmenkov, bodi zavrnjen, zavrni ti, briga te... sam da se skillaš... bolj ti bo vseeno, če boš zavrnjen, težje te bojo zavrnile
* Nisem sicer svoje
šugar čist pustil... ne vem probam jo obrniti, zmotivirati... drugače kot finančno... težko bo... ne trudim se preveč za njo, a dajem ji po mojem dovolj pozornosti, da ji je jasno, da ne bom zdaj jo užaljeno ignoriral in da mi ni prav, če bi sedaj takoj z drugim začela...
* Pa ja pri veliko stvareh mi tukaj ne morete pomagati. Psihoterapijo sem sicer že začel, pri eni tolk hudi bejbi, ki skoraj tako dobro kot moja
šugar zgleda...

Nisem ji še dal komplimenta glede izgleda
* Ne vem, mislim da je strokovna, vsekakor je bolje kot nič.
* Po dr. Gloverju bi moral s svojimi problemi do moškega terapevta, ker mi je jasno, da mi
lepa punca glede dejtinga (in moških stvari/problemov) ne more pomagat... OK, lahko je ena od žensk, ki bo morala pregledati Tinder profil, drugače pa po mojem o dejtingu ve manj od mene
* Kakorkoli. Sprejela me je, jaz sem tudi vesel, ker sva se komaj našla in uskladila. Ni bilo tokrat lahko dobiti psihoterapevta. Je kvalificirana. Po mojem mi lahko pomaga vsaj glede določenih stvari.
* Sem vesel, ker pač sam nisem več znal naprej (na področjih, kjer imam neuspehe), zdaj me bo vsaj en oz. ena poslušala.
* Mogoče sedaj pričakujem preveč drastične spremembe v svojem lajfu - dajmo času čas... ampak ja, sem optimističen in določenih sprememb se že vnaprej veselim
Hja… enkrat si nekaj pisal, da vam hodijo iskat otroka v vrtec stari starsi in se vidva takrqt druzita?
To pa ne vem. Se ne spomnim.
Saj na koncu je že hodil v šolo. Sva praviloma kar midva za to skrbela, en je šel ponj, drugi ga je tja peljal, dokler pač ni začel sam iz šole hodit.
Midva sva takrat praviloma delala, družila sva se pozneje popoldan/zvečer/čez vikende...
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)