hayley napisal/-a: 02. Jan. 2026 8:06
- upam, da si ok, mmm
Ja ja, v redu sem, HVALA

, vsak dan bolje
Pa ti?
* Saj drgač ni blo slabo na NYE party-ju, ampak neki je pršlo vmes, saj si približn lahk mislite kaj
(čeprav tolk hudo, kar morda mislite, pa tud ni blo

)
* S
šugar je (blo) pa tako.
* Sprva sem bil "zaljubljen", sigurno pa vzhičen, zaslepljen...
* Poleti pa se je že začela kriza, ker sem pač spregledal, da je tole
PPM tip odnosa in da bo pot naprej težka. Pa še odkrito mi je rekla, da misli, da nisva za skupaj, ker sem
bipolaren in ker pač misli, da sva si preveč različna
* Vseeno nisem imel dovolj moči, da jo odpikam, zato se je agonija nadaljevala... ker sem bil čedalje bolj nezadovoljen, je potem celo rekla, da mi naredi Tinder (vendar mi ga itak ni

) pa definirala sva, da sva samo prijatelja (torej fwb)
* Zdaj dobro vprašanje je ali je boljša ali slabša od drugih.
* Mislim, da vseeno je bila to pot naprej pri meni.
* Druge so pač imele klasičen PPM, težko jih je bilo dobit, muhaste... da bi zunaj kamorkoli šle z mano... NE.
* Ta je opazila, da sem dost v dreku oz. da me druge izkoriščajo in so slabe do mene, in mi je ponudila
mnogo več. Za isto ceno.
* Sprva sem mislil, da ji ziher moram biti všeč, da je tako dobra. Prva s katero sva si "redno" pisala, še vedno edina stabilna v text-anju.
* Tudi k sebi domov me je sčasoma začela vabit, no problem.
* Žal pač ta mnogo več ustvari določena pričakovanja iz moje strani...
* Tam sem potem hitro naletel na
zid.
* Soočil sem jo z lažjo, kolikor se je pač pustila soočit z njo, pa se niti opravičila ni in nič ni naredila narobe. Dokazala mi je, da je naredila vse prav.
* Ne izda mi ničesar kar že sam ne vem. In pač s tistim kar vem, manipulira - obrne sebi v prid.
* Saj ne, da je pri nas doma vsaj babica enak tip karakterja

...tko BTW. In sem jo tudi zelo pozno spregledal (morda zares šele ob njej)
* Skratka, kot ženska/partnerka si ne pusti priti blizu. Vsaj meni ne, morda nobenemu ne, ker je čustveno tko v dreku, morda samo striktno mejo drži pred mano.
** Kar je za mene delen turn-on, ker sem si vedno želel biti terapevt in kot (Gloverjev)
prijazen fant reševati ranjene ženske. Ampak pač - jasno mi je, da je prvič - ona pač napačna ženska, ki se mi niti ne pusti reševat, nima volje, da bi jaz njo reševal... drugič - nimam niti znanja/sposobnosti za to, saj (si) je niti odpreti ne znam... in tretjič ne bom zgubljal neki ful energije, zlasti pa keša za to, da (si) jo bom mogoče malo odprl. Terapevta mora ona plačat.
* Časa ne namenja nič več kakor ji ga pač plačam.
* Verjetno nisem edini tak tipa odnosa v njenem lajfu, čeprav mi je (z)lagala, da sem, da za druge nima preprosto časa.
-----
* Kaj sem jaz od tega odnesel
* Sprva je bilo lepo, tak da mi je kar nekaj samozavesti vlila, ki sem jo uporabljal pozitivno v svojem lajfu, službi...
* Morda tukaj mislite, da sem neumen, ker komu bi vse to bilo že jasno, kaki so kompenzacijski šugar odnosi (pač ne morem kupiti ljubezni, naklonjenosti, časa), jaz sem pa spet moral izkusiti na lastno kožo, da mi je jasno
* Ne vem če sem tako čustveno neinteligenten, da moram stvari izkušati na lastni koži, da potem razumem
* Zaenkrat deluje, da je delovala pozitivno name. Konec enkrat pride. Prej pride, več denarja (in moči) ohranim zase.
* Aja, še glede PPM. Dajal bi ji komot še več, AMPAK. Glejte, prosim lepo. Saj to sem ji tudi rekel. To je totalen
turn-off, če je denar za njo. Zakaj bi jaz dajal njej denar? Bi pa bil pripravljen investirati v naju... no saj na tej točki se je (že zdavnaj) pokazalo, do česa ji je (nje same in denarja) in do česa ji ni (mene, naju)
------
* Torej, kaj sem jaz odnesel?
* Lajf se mi je obrnil, da sem več začel delati na sebi, tudi to branje dr. Gloverja in še kakih knjig ni tako naključje, to je logičen zaključek / načrt.
* Telesno sem s hujšanjem dosegel
ogromno. Spet, ni bila ona neposredna pomoč, ji je pa bilo všeč, kaj počnem (čeprav nikoli ni komentirala mojega videza prej) in me je hvalila in spodbujala in dajala komplimente
* Iskreno, šel sem po "mentorstvu" enega prijatelja, ki počne podobno dieto že dlje časa in precej bolj pozna tudi teorije od zadaj in dejansko "študira" na nek način prehrano
* In še več sem pripravljen narediti na svojem telesu... pač zdrav duh v zdravem telesu
------
* Nazaj k dejtingu. Seveda me skrbi kako bo Tinder, ampak saj niti nimam neke izbire.
* Na slikah zgledam bolje, ne samo ker sem shujašal, ampak celotna energija, pa če je kako slikco naredila
šugar, itak da sem takrat bil srečen, ko me je slikala, pa še kak nasvet mi je dala
* Še vedno pa nimam zgodbe. Ne vem kaj razburljivega bi iz Tinder slikic ženska vidla od mene.
* Torej, od dr. Gloverja vem, da rabim imeti svoj razburljivi lajf s katerim bom zadovoljen, da bom pritegnil nasprotni spol. Pač, vem, da ga nimam. Zato sem (od) včeraj malo zaskrbljen.
* Če npr. se slikam v klubih, to zgleda kot da sem pr svojih letih še vedno sex addict, ki hlapa za pozornostjo lepih punc, ampak ja, saj to je moj glavi atribut - torej to je (potencialna) odvisnost, to je neprivlačno
* Če se slikam s hrano/pijačo, al pa sredi mesta... to delajo ženske. Ni neka moška energija
* Nek športnik pa nisem
* Tko da, ja. Zanimivo si je ustvariti svojo zgodbo...
* Pač, pomemben nasvet dr. Gloverja je... prijazni fantje imajo večinoma žensko družbo, ker se z moškimi ne znajdejo. Pač družinska anamneza, pa vloga matere... torej ja, kje in komu sedaj
mmm to razlaga?
* Malo več delam na povezovanju z moškimi, če ne drugo, ta prijatelj, ki sem ga prej omenil, s katerim je težko, a se trudim, upam da tudi on kdaj... samo je pač res teeežkooo. Z ženskami se ful bolš počutim.
* Ker ja, pač, tudi to bo za mojo psiho in samopodobo dobro, da bom imel moško družbo ob kateri se bom fajn počutil. Potem bo lažje objavljati kake dogodivščine teh družb in ženskam se bom zdel bolj zanimiv.
------
* Zdaj drugo, saj vem, da ne veste, ampak jaz zdaj vem, kaj ženske iščete (pač po tem avtorju).
* Baje, da ne toliko izgled (OK, to je relativno, ampak je težko kaj na izgledu nardit na hitr)... iščete to, da vam tip preprosto mora biti všeč (tega se zavedate), všeč pa vam bo, če bo izžareval samozavest, če se boste ob njem počutile varne... dodatno bi pa bilo fajn še, da je zabaven... da vam ustvari vtis, da ima razburljiv, zanimiv lajf... da se potem začnete zanimat zanj.
* No to sem vam tuki spraševal. Ja, ženske ste z Venere, moški z Marsa, na koncu smo še vedno vsi z istega planeta, razlike so minimalne, pogovarjaj se z žensko kot z osebo, ne kot z žensko, kar je rekla saarijarvi... ja, vse to je res. So pa vseeno neke razlike, že ples npr. še nobena ženska ni izrazila želje, da bi me ful rada vodila v plesu in ob tem uživala... in ja, če hočem (uspešno) dejtati, moram zrihtat tudi nianse...
* Moja kritika Gloverja. Po branju ene njegove knjige, tudi če v njej veliko drži, boš težko postal kar uspešen dejter... ker pač sebe in svoje notranje omejitve moraš presečt, za kar je potreben bolj načrten pristop, veliko dela na sebi - no saj dr. Glover kot terapevt to ve... knjiga je samo začetek...
* Je pa super, da sem "našel" eno tako knjigo, ker tudi mnogim moškim, tudi terapevtom, ni jasno zakaj se pri dejtingu, privlačnosti sploh gre... in se mi zdi, da tale tip je pa vseeno vsaj nek aspekt naštudiral in ga zapisal

"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)