Dajmo zaenkrat brez moke, pa ne pretiravat s kruhi, pa se morda potem, ko naredim svoje, vrnem k bolj zdravim, polnozrnatim, nevem še kakim, kruhom.
V teč času sem skapiral, da
moj šugar in prijatelj FULLL dejansko uporabnega vesta o prehrani. Pa da morda niti ne rabim biti nek kuhar, da si v redu prehrano naredim. Okusno najbolj pa ne bo.
Na dolgi rok bom moral nekaj na okusu naredit, da "preživim". Čeprav upanje je (pravi prijatelj), da mi bo običajna hrana postala presladka. Tolk sladka, da mi enostavno ne bo do nje. To bi bilo top
Zdajle imam zelo bizarne zajtrke. Čia semena v mleku in ovsene kosmiče. Grozno neokusno. Zjutraj čist mal pojem. Sicer prijatelj pravi, da zato ker nisem fizičen delavec, niti ne bi rabil zajtrka. Da bi bilo celo zdravo, da ga ne bi imel. Popoldne/zvečer ponovim s tem oz. pojem kar je ostalo.
Zdaj že malo razmišljam o kombinaciji: 5 slanih zajtrkov, 2 sladka. In sladek bi lahko bil pregrešen: grški jogurt, ovseni kosmiči in med (samo 1 žlička

). No čia semena vedno, za prebavo.
-----
_patchouli_, drugače banana je super, ampak ima ful cukra. Saj ne, da se neki spoznam (nimam še sadja razvrščenega po sladkorju).
Ostalo pa tudi kar folk dela narobe je, da kruh zamenja z nekimi okusnimi kosmiči, tisti okus je seveda cuker. In pol bi mogoče celo kruh bil bolj zdrav od tiste menjave.
-----
Drugače pa jaz tko razmišljam. Ko so praznovanja, pač grem mal nazaj gor oz. tisti dan se pač pregrešim, s tortami, alkoholom in vsem ostalim, malo vseeno pazim... ampak praviloma pa, kadarkoli ni potrebno, bi bilo smiselno paziti na prehrano.

"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)