Priznam da...#18

Pomoč iz čustvenih stisk.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

* da v življenju še € nisem dobila od svojga fotra in bi bla precej vesela tud ubogih 100€... :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

^^ me smo se poslužile tožbe in so mu potem trgali iz računa pri plači. Na žalost lahko stvari rešiš samo na ta način, če ima dovolj prihodkov, če ne pa dobiš preživnino iz sklada za preživnine.
The world is as you are.
Edinstvena
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Edinstvena »

- da sem v podobni godlji kot katy :/
- da vem da bi ga mogla postavit na svoje mestom torej na hladno... pa enostavno vedno "zmaga"
Izziv je v tem da ostaneš to kar si,v svetu ki te poskuša narediti takšnega kot so vsi drugi!
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a haylee »

* Da sm prijetno utrujena od treninga :)
* da se že neki časa presenetljivo dobr počutm v svojm telesu. Pa nism glih v življenski formi, je že blo dost bolš - verjetno sm sam prenovila vrstni red prioritet in pogruntala, da se da čist fajn živet tut brez six packa.
* da bi dons ful gledala VMA, ampak ne vem, če sm prpravlena celo noč bedet za to. Nism več tok zlo mlada, I need some sleep people!
* sm si skuhala ceu lonc bučkine juhe in zdele ugotovim, da je bla očitno ena umes grenka - zdej pa use skp mal na grenko potegne :?
* da grem ta teden končno k frizerju - je bil že res skrajen čas, ker sm že odurno obšlesana, za bonus pa še moja naravna mišje-blond barva seka vn. Čudovito.
* da aaah, ne vem kdaj bom odrasla. Ampak zihr nism še. In tut še neki časa nimam v planu.
* ^^ preveč sede :P
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Exit »

* da v življenju še € nisem dobila od svojga fotra in bi bla precej vesela tud ubogih 100€...

hja čist vrjamem. sj sn napisala d sn loh vesela, da sploh kej dobim. ampak vseeno to ni opravičilo. mislim bolj me boli, da je sploh lahk tk škrt do svoje edine hčerke... eh bv. sem se odločla, da ga čist na ignore dam, kr se mi ne da več s takimi debilnimi ubadat.

* kok sem loh po treh pirih PIJANA?!???? zakaj je nedelja, zaka ne morn it v nekam plesat? slaba.
Uporabniški avatar
trust
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a trust »

..
Zadnjič spremenil trust, dne 23. Feb. 2014 12:32, skupaj popravljeno 1 krat.
browneyes
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a browneyes »

* da sem tudi jaz imela takega očeta kot Exit in ostale... nič od njega, skor me ni poznal, sem že mislila da ga bom mogla celo tožit za preživnino, potem pa je nekaj dal in se obnašal, kot da mi daje nevem kaj... napizdeval mamo da me je razvadila, me spraševal, zakaj rabim vse te cunje in nov telefon, itd. ...
dokler ni zbolel... rak... ozdravel... zdaj je pa 1000% vse drugače

* da sem včeraj po 100 letih sexala v svoji poslji doma doma (ker se šele zdaj prvič v lajfu dogaja, da sem po cele tedne sama doma)

* da se sprašujem, kako veš, če bo nek moški dober oče ali ne

* da se veselim jeseni... sploh septembra... poletje ni moj čas..
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *Abby** »

browneyes napisal/-a:* da se sprašujem, kako veš, če bo nek moški dober oče ali ne

Če je ljubeč, predan, ima izdelano idejo o tem, kako si želi vzgajat otroke, ima srčno željo imeti otroke, so mu otroci všeč in se z njimi dobro razume, je skrben, ni avtoritativen, je pripravljen skrbeti za polovico gospodinjstva, če je v splošnem nežna oseba, ki večkrat poudari, kako si želi otroka, da ga bo lahko učil vse mogoče in se igral z njim in če je odgovoren, potem po mojem lahko veš.
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje

Neprebrana objava Napisal/-a Picatinny »

Zakaj pa avtoritativen oče ne bi mogle biti dober oče? Ali si mogoče zamenjala pojma avtoritativen/avtoritaren?

Drugače pa...naredita otroka, pa se bo že izkazalo, kakšen oče je. :razz:
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ Nič nisem pomešala. Nisem pisala o tipu vzgoje, pisala sem o značajskih lastnostih. Nekdo, čigar lastnost je to, da je avtoritativen, bo poskušal vzdrževati avtoriteto tudi proti svoji partnerici, proti prijateljem, proti sorodnikom in tako dalje. In takšen človek bo verjetneje zapadel v avtoritaren tip vzgoje, ko bo imel otroka, kakor nekdo, ki je samozavesten, sposoben zagovarjati svoje mnenje, vendar zmožen kompromisov in ne vzpostavlja hierarhičnega odnosa med partnerjema, med prijatelji in podobno.

In ''delat otroka'' z nekom, za kogar nisi prepričan, kakšen starš bo, je največja bedarija, ki jo lahko kot človek narediš sočloveku.
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik

ni avtoritativen

DA BI TE GODINA ČULA :D znorela bi!!!! znorela :D za njo ni večga hudiča ko pa permisivna socializacija otrok :D otrok mora met v družini EN objekt nege, topline -> UDOBJA. to mu predstavlja mati! oče je tisti, ki prekine instanco udobja, postavlja meje, s tem otroko uspešno reši ojdipov kompleks itd.
v samem nasprotju k je ati totaln pussy pa bi dušo spustil za otroka, ergo permisivna socializacija, so pa otroci patološki narcisi, za katero je značilen podaljšani infantilizem, popolna odvisnost od potrditve (me me me me! kar je zelo lepo vidno na današnji generaciji pr teh selfiejih - skos se sami slikajo, živijo od lajkov, od potrditve vrstnikov)... če te zanima še več ti lahk dam zapiske njenih predavanj.

js d mam partnerja pa da vidim, da je čist mehek, totalno neodločen...pobegnem od njega! če bom mela otroke, hočem, da ga vzgaja odločen moški, ki mu bo postavil prioritete, predstavil življenje. mamice smo te, ko cartamo otroka... ati more bit hud :evil:
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ Kaj - imaš problemčke s svojim odnosom z očkom? Ups, pa jih imaš res!

Daj, bodi dobra in preberi še moj drugi post. Biti avtoritativna oseba in biti avtoritativen starš ni enako. Biti avtoritativna oseba in biti samozavestna, trdna oseba s trdnimi stališči pa tudi ni enako. Ti jaz kopiram zapiske od Romana Kuharja? Takšen spolno binarno opredeljen sistem nas ubija. Kdo bo pa mamica in kdo ati, ko bo otroček odraščal pri homoseksualnem paru? Ali pa pri mamicah samohranilkah? (Huh, na tej točki se resno sprašujem, če je tvoj post sarkastičen in upam, da je.)

In ja: oseba (ne moški, ne ženska - OSEBA!) mora biti samozavestna, trdna v svojih prepričanjih, a vselej odprta za dialog. Takšen človek je lahko starš, ki zna mirno postaviti meje, biti spoštljiv do otroka, biti nežen in dajati občutek varnosti. In takšne starše potrebuje otrok, ne glede na to, če ima samo mamico, samo očka, tri očke in nobene mamice ali pa je v povsem tradicionalni družini, kjer ima eno mamico in enega očka!

Zdaj sem pa jaz tudi jezna. :evil:
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik

js ne vem zka se morš ti vedn tk razkajfat :D take a chill pill, uiziii :D
moj post ni bil v nobenem pogledu sarkastičen, pač sem na tem področju pod vplivom godine, in imam zrad tega tako izdelano prepričanje. to je sam DELJENJE MNENJ, ti pa neseš to na čist drug level in postaneš tk nesramna d bog pomagi. podala sem svoje mnenje, ne da se mi s tabo spuščat v neke dalše debate kr kokr sn do zdj vidla so totalne neproduktivne kr skos teraš svoje. + nisem prebrala tvojega drugega posta.

nedasemi.
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ Kaj - imaš problemčke s svojim odnosom z očkom? Ups, pa jih imaš res!

mislim d mi spuščaš take kajle. pa enkrat si mi napisala d sn neki čustveno mrtva al ka js vem....srsly :D nehi. žalit. ljudi. sam nehi
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: London, UK
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a mastermind »

Ne se sekirat.. Abby spoznajo vsi, tudi tisti ki bolj poredko spremljamo forum.. Eni ljudje potrebujejo potrditev s svojimi napol resnimi napol žaljivimi posti. Ego boost pa to :)
Zaklenjeno