Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
najstnica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a najstnica »

..
Zadnjič spremenil najstnica, dne 23. Sep. 2011 10:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*Eliza*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Eliza* »

najbrž je odvisno koliko časa je preteklo od takrat ko si jih končala jemati. če pri rednem jemanju samo rabiš recept, greš lahko samo do sestre, ki ti ga izda, če pa jih dlje časa nisi jemala pa je pomojem dobro da greš tudi na pregled h ginekologinji. pa tudi sicer so redni pregledi pomembni.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

črnolaska- tut pomoje je boljše vzet Primolut nor za prestavljanje, kot pa da KT ješ sam zato (znajo biti res vmesne krvavitve in potem si narediš medvedjo uslugo). Tko da dobiš tabletke, začneš jih jest 3-5 dni pred pričakovano M. in ko jih nehaš čez 2 dni dobiš M. Vse je lepo razloženo v navodilih, tko da ni noben problem.

Glede naročitve na pregled zarad KT, se lahko naročiš, se pomeniš katere tabletke boš imela in jih dobiš. Lahko pa ti jih predpiše tudi osebni zdravnik, če recimo veš katere boš imela oz. si jih že imela in so ti ble OK. V tem primeru se mi zdi neumno čakat npr. 3 meseca na pregled pri G. če je dolga čakalna doba, pa še dopusti bodo prav kmalu.
Mene osebno noben G. ni obravnaval posebej zarad KT, takoj ko sem usta odprla da bi jih imela, sem dobila recept, ma to pišejo kot bombončke... :roll:
Sam da jim daš mir, pa da ne prideš čez kak mesec z željo da bi šla na splav. :? Sem se prav zdaj spomnila, da imam eno škatlico še doma, ampak se jih ne mislim dotaknit več!
Uporabniški avatar
*Eliza*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Eliza* »

jaz za prestavljanje tudi uporabim primolut, če imam res tako smolo da bi morala ravno tisti teden na morju imet menstruacijo. nikoli nisem imela nobenega problema, uporaba je res enostavna, brezveze jemati KT samo zaradi tega.
najstnica
Komunikatorka
Komunikatorka

..
Zadnjič spremenil najstnica, dne 23. Sep. 2011 10:14, skupaj popravljeno 1 krat.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

Ma ja, ne da se jim ukvarjat s takimi, ker imajo ze tko al tko ful guzvo, pa pac dajo samo recept in pac prides na pregled takrat, ko si redno narocena.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Bi se blo za vprašat kakšne ginekologe mate sploh to. Zamenjat, takoj! (in ne, niso vsi taki :wink: )
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
*spelchek*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a *spelchek* »

jst mam eno vprašanje....tabletke bi mogla začet jest (novo škatlico) naprimer v ponedljek, ker pa jih nisem imela, sam jih začela jestni naslednji teden. sedaj, pa bi en teden prej končala, pa me zanima, če bom dobila normalni čas menstruacijo?...tako kot ponavadi....
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

*spelchek* napisal/-a:jst mam eno vprašanje....tabletke bi mogla začet jest (novo škatlico) naprimer v ponedljek, ker pa jih nisem imela, sam jih začela jestni naslednji teden. sedaj, pa bi en teden prej končala, pa me zanima, če bom dobila normalni čas menstruacijo?...tako kot ponavadi....

Se pravi si imela en teden vec pavze med skatlicama, kot je v navodilih, pa se en teden prej bi jih nehala jemat? :eek: Probi, ampak ne pol prit na forum sprasevat, zakaj mas cudne krvavitve pa ce si noseca.

Konkubina* napisal/-a:Kako se obnesejo KT + metoda umika? Je dovolj zanesljivo? Ker se nama s fantom že zdi brezveze davati toliko denarja za kondome, ko pa imam tabletke zastonj...

Ja je. Tud ce ne umakne, ni panike.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Konkubina* napisal/-a:Kako se obnesejo KT + metoda umika? Je dovolj zanesljivo? Ker se nama s fantom že zdi brezveze davati toliko denarja za kondome, ko pa imam tabletke zastonj...

Jaz v treh letih še nisem uspela zanosit, tako da kar se mene tiče je kar 100% (zaenkrat) :D Če boš lahko ob kombinaciji teh dveh metod mirna (če se prav spomnim, te včasih malo panika daje), pa probajta. Če tako pomisliš, če redno jemlješ KT (in ni nekih drugih anomalij, kot npr. prešibke KT za tvoj organizem), ne ovuliraš, če pe še ne ejakulira vate, je lahko edino devica Marija zanosila na ta način ;)
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Errrr...zakaj pa še metoda umika.. paranoid people :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Meni osebno je pač ljubše ejakulat enostavno pobrisat s telesa. Ful ne maram občutka, ko sperma odteka iz nožnice, zato posledično raje vidim da konča zunaj.
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tananda »

Js nisem zanosila v dveh letih seksanja brez kondomov, na KT in s stalnim prihajanjem noter. Bi rekla, da je kar zanesljivo.
Because I can.
najstnica
Komunikatorka
Komunikatorka

..
Zadnjič spremenil najstnica, dne 23. Sep. 2011 9:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

^^ meni bi blo psihično zdravje bolj pomembno od fizičnega izgleda, razen, če ni to dvoje povezano. potem začni reševat probleme tam, kjer so nastali.
Zaklenjeno