Kontracepcijske tabletke
črnolaska- tut pomoje je boljše vzet Primolut nor za prestavljanje, kot pa da KT ješ sam zato (znajo biti res vmesne krvavitve in potem si narediš medvedjo uslugo). Tko da dobiš tabletke, začneš jih jest 3-5 dni pred pričakovano M. in ko jih nehaš čez 2 dni dobiš M. Vse je lepo razloženo v navodilih, tko da ni noben problem.
Glede naročitve na pregled zarad KT, se lahko naročiš, se pomeniš katere tabletke boš imela in jih dobiš. Lahko pa ti jih predpiše tudi osebni zdravnik, če recimo veš katere boš imela oz. si jih že imela in so ti ble OK. V tem primeru se mi zdi neumno čakat npr. 3 meseca na pregled pri G. če je dolga čakalna doba, pa še dopusti bodo prav kmalu.
Mene osebno noben G. ni obravnaval posebej zarad KT, takoj ko sem usta odprla da bi jih imela, sem dobila recept, ma to pišejo kot bombončke...
Sam da jim daš mir, pa da ne prideš čez kak mesec z željo da bi šla na splav.
Sem se prav zdaj spomnila, da imam eno škatlico še doma, ampak se jih ne mislim dotaknit več!
Glede naročitve na pregled zarad KT, se lahko naročiš, se pomeniš katere tabletke boš imela in jih dobiš. Lahko pa ti jih predpiše tudi osebni zdravnik, če recimo veš katere boš imela oz. si jih že imela in so ti ble OK. V tem primeru se mi zdi neumno čakat npr. 3 meseca na pregled pri G. če je dolga čakalna doba, pa še dopusti bodo prav kmalu.
Mene osebno noben G. ni obravnaval posebej zarad KT, takoj ko sem usta odprla da bi jih imela, sem dobila recept, ma to pišejo kot bombončke...

Sam da jim daš mir, pa da ne prideš čez kak mesec z željo da bi šla na splav.

-
- Komunikatorka
- Kraj: Somewhere over the rainbow
*spelchek* napisal/-a:jst mam eno vprašanje....tabletke bi mogla začet jest (novo škatlico) naprimer v ponedljek, ker pa jih nisem imela, sam jih začela jestni naslednji teden. sedaj, pa bi en teden prej končala, pa me zanima, če bom dobila normalni čas menstruacijo?...tako kot ponavadi....
Se pravi si imela en teden vec pavze med skatlicama, kot je v navodilih, pa se en teden prej bi jih nehala jemat?

Konkubina* napisal/-a:Kako se obnesejo KT + metoda umika? Je dovolj zanesljivo? Ker se nama s fantom že zdi brezveze davati toliko denarja za kondome, ko pa imam tabletke zastonj...
Ja je. Tud ce ne umakne, ni panike.
- Tearjerker
- Cosmopsiho
Konkubina* napisal/-a:Kako se obnesejo KT + metoda umika? Je dovolj zanesljivo? Ker se nama s fantom že zdi brezveze davati toliko denarja za kondome, ko pa imam tabletke zastonj...
Jaz v treh letih še nisem uspela zanosit, tako da kar se mene tiče je kar 100% (zaenkrat)

-
- Cosmopsiho
- Tearjerker
- Cosmopsiho