Kako veš, kdo je pravi prijatelj?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a evva »

×Sweety× napisal/-a:Meni pa veliko pove o tem kdo je pravi prijatelj, ko te pokliče ne samo takrat ko kaj rabi al pa za vn žurat, ampak tudi ko ga samo zanima kako si, če si uredu in podobne zadeve.
Seveda pa lahko pravemu prijatelju zaupaš in veš da bojo stvari pri njemu/njej tudi ostale :) in da ti v težkih situacijah stvari ob strani in te podpira.

agree..
Sportnica26
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Sportnica26 »

vedeti kdo je pravi prijatelj je težko...mene je že nekaj wannabe naj kolegic v življenju razočaralo....najbolj glupo je to, da vlagaš leta in leta v neko prijateljstvo, potem pa se zruši v trenutku zaradi brezveznih stvari....kako lahko potem sploh komu še zaupaš.....
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a delusional »

no jaz sem se znašla v naslednji situaciji, tako da lahko rečem, da je pravi prijatelj oz. prijateljica tisti oz. tista, ki ti je pripravljena ponudit prenočišče oz. posteljo oz. kavč ali vsaj tla vsaj za 1 noč.
Uporabniški avatar
babygirly*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a babygirly* »

Pravi prijatelj? Ko se ti v življenju vse poruši in imaš resne težave, pravi prijatelj ne zbeži, ti ponudi roko (hrano, prenočišče, ipd, če je res hudo) in toplo besedo... Ponavadi je tako, da ljudje, ob kakem težjem problemu nekoga, stisnejo rep med noge in jih nikjer več ni... Redki stojijo ob strani v dobrem in slabem..
Fear tries to convince you it's impossible, but fear ain't got nothing on Faith. Walk with trust, it'll work out.
Sportnica26
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Sportnica26 »

babygirly* napisal/-a:Pravi prijatelj? Ko se ti v življenju vse poruši in imaš resne težave, pravi prijatelj ne zbeži, ti ponudi roko (hrano, prenočišče, ipd, če je res hudo) in toplo besedo... Ponavadi je tako, da ljudje, ob kakem težjem problemu nekoga, stisnejo rep med noge in jih nikjer več ni... Redki stojijo ob strani v dobrem in slabem..

ja.....takih jih skoraj ni....
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Džeki »

Pravih prijateljev ima vsak malo, so pa zato toliko bolj dragoceni. Prijatelj je tisti, ki ti pomaga in nudi podporo, ko si čist na tleh in ne veš, kako naprej.

Tisti, katerim si dober samo, ko si pozitiven, nasmejan, dobre volje...spadajo v rubriko znanci.
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Anjeske »

Sportnica26 napisal/-a:
babygirly* napisal/-a:Pravi prijatelj? Ko se ti v življenju vse poruši in imaš resne težave, pravi prijatelj ne zbeži, ti ponudi roko (hrano, prenočišče, ipd, če je res hudo) in toplo besedo... Ponavadi je tako, da ljudje, ob kakem težjem problemu nekoga, stisnejo rep med noge in jih nikjer več ni... Redki stojijo ob strani v dobrem in slabem..

ja.....takih jih skoraj ni....

Se strinjam. In ja, jih je bolj malo. Še en primer prijateljstva: da frend vstane ob štirih zjutraj in te prepelje na drugi konec LJ (ker si šel na napačno trolo..), kjer te čaka avtobus za počitniški izlet.
Doutzen
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Doutzen »

Džeki napisal/-a:
Tisti, katerim si dober samo, ko si pozitiven, nasmejan, dobre volje...spadajo v rubriko znanci.

Zame je znanec nekdo, s katerim si rečeva samo "zdravo" in "kako si" oz. take splošne stvari, če gre za znanca, ki ga pogosteje srečuješ. Potem so tukaj kolegi, ki so mišljeni kot družba za občasne kavice, pijančevanje, pa še za slednje se včasih ne moreš zmenit, ker so različni interesi. Prijatelj pa je tisti, ki ti zna tudi prisluhnit, ne samo govorit o sebi in svojih problemih. Pred leti sem se družila s punco, ki me je poklicala samo takrat, ko je rabila tolažilno kavo ali da se je morala napit. :roll: Ko pa sem jo sama poklicala, pa se ji je redko kdaj dalo kam premaknit svojo rit, ker je bila polna izgovorov.

Sem ugotovila, da prijateljice v bistvu ne rabim, če ni tista prava, ki ji ne gre samo za lastne interese. Sem končala že kar nekaj prijateljstev, ker sem prišla do spoznanja, da je bolje biti sam kot v slabi družbi. Ko sem bila v zvezi, sem se zaupala fantu in mi je to zadostovalo. Že od nekdaj pa zaupam mami ali sestri, odvisno za kaj gre. Nekih kvazi prijateljic ne rabim okoli sebe, še manj pa tako, ki mi vedno piše, kako dolgo se že meniva za pijačo, ko pa predlagam konkreten datum, kdaj bi se dobili, pa ima vedno v načrtu že nekaj drugega. In raznorazna virtualna prijateljstva, ki so privedla do (največ ene) kave, potem pa samo še občasnih pogovorov na fb, se mi zdijo pravtako nepotrebna. Če rabiš prijateljico samo, ko tvoja zate nima časa, ker ves čas visi pri svojem fantu ali kaj podobnega, potem pa ima spet čas zate, mi ne stokaj tistih par dni, kasneje pa ignor. Res ne prebavljam takih ljudi, zato si samo prihranim živce s tem, ko se ne ubadam več s kampanjskimi "prijateljicami". :wink:
Odgovori