Kako veš, kdo je pravi prijatelj?
-
- Sramežljivka
Kako veš, kdo je pravi prijatelj?
Po čem se to lahko vidi...da te pač čez nekaj let ne prinese okoli...kakšni so signali goljufivcev?
-
- Sramežljivka
- Led Zeppelin
- Cosmopsiho
jah dejanja povejo vse.čas pa tudi tko da je potrebno kar nekaj časa in skupnih trenutkov da lahko prepoznaš prijatelje kot prave.
hinavci so pa vsepovsod samo upamo lahko da naletimo na prave osebe.
ampak ponavadi velja da kakor ti ravnas z drugimi tudi oni s tabo, tako da ce bos nekomu daju določeno lojalnost, zaupanje in ostalo potem je pričakovano od njega da ti bo vrnu, če pa ne potem pa lahko opaziš da to ni pravo prijateljstvo.
hinavci so pa vsepovsod samo upamo lahko da naletimo na prave osebe.
ampak ponavadi velja da kakor ti ravnas z drugimi tudi oni s tabo, tako da ce bos nekomu daju določeno lojalnost, zaupanje in ostalo potem je pričakovano od njega da ti bo vrnu, če pa ne potem pa lahko opaziš da to ni pravo prijateljstvo.
A girl doesn't need anyone who doesn't need her. - Marilyn Monroe
1.ko si v stiski. preštej ljudi, katerim lahko poveš. ko vsem poveš, preštej ljudi, ki so ti predlagali, da pridejo do tebe, se dobijo (brez tistih iz drugega konca slovenije)- to so prijatelji.
2. če te kliče prijateljica če imaš čas za kofe in ji poveš, da moraš še posesati, pomiti posodo in zbrisati prah, da se lahko dobita čez 1uro, pride prijateljica do tebe (če je le možno), ti pomaga, počistita v pol ure in pridobita dodatne pol ure za druženje.
jaz si ne predstavljam, da kličem prijateljico in mi reče, ej stara ful mam enega dela, moram še to in to in bi ji jaz rekla (glede na to, da očitno imam cajt in nič za delat) ok, me pa pokliči ko boš konec in potem 2 uri visela za kompom in gledala desperate housewives, ali še huje, poklicala drugo (razen, če se mi mudi in res rabim kofe pa čik, potem se opravičim). medtem ko pucama si poveva že pol novic, sploh je pa zabavno in za zdravje.
2. če te kliče prijateljica če imaš čas za kofe in ji poveš, da moraš še posesati, pomiti posodo in zbrisati prah, da se lahko dobita čez 1uro, pride prijateljica do tebe (če je le možno), ti pomaga, počistita v pol ure in pridobita dodatne pol ure za druženje.
jaz si ne predstavljam, da kličem prijateljico in mi reče, ej stara ful mam enega dela, moram še to in to in bi ji jaz rekla (glede na to, da očitno imam cajt in nič za delat) ok, me pa pokliči ko boš konec in potem 2 uri visela za kompom in gledala desperate housewives, ali še huje, poklicala drugo (razen, če se mi mudi in res rabim kofe pa čik, potem se opravičim). medtem ko pucama si poveva že pol novic, sploh je pa zabavno in za zdravje.

sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Pravega prijatelja prepoznaš v težkih trenutkih. Dokler ti gre vse fajn, imaš čas, denar za pijačke itd. so ti lahko vsi kolegi. Jaz strogo ločim med kolegi in prijatelji. Kolegi oz kolegice so pač osebe, s katerimi greš občasno na kavico, žurat itd. Niso pa to osebe, ki jim lahko zaupaš neke ful osebne stvari, niso to osebe od katerih si lahko sposodiš ali jim posodiš denar... Prava prijateljica npr bo šla s ta bo ven tud če ji boš rekla, da si pač trenutno broke in da nimaš denarja in ti ne bo rekla "Aja ok, pol pa drugič", prava prijateljica ti bo znala prisluhnit, ko boš mela takšne in drugačne težave in ti bo probala svetovat (ne pa npr samo zabit "ah pust ga, itak je kreten, sej je še milijon tipov na svetu!" --> takih kolegic sem mela čist preveč
) , prava prijateljica te bo tud ob 3h zjutri poslušala ko jokaš, čeprov mora ob 6.00 zjutri vstat, v glavnem men osebno največ pomeni to, da mi je pripravljen/a vedno prisluhnit, ne glede na to kje je, s kom je. Ampak tko k sm rekla prisluhnit v pravem pomenu besede in svetovat (kokr je pač v njeni moči), ne pa se sam delat da te posluša, pol pa takoj zamenjat temo na to kako oblekco si je učeri kupila itd itd.

^^ jaz pa niti slučajno ne pričakujem od prijateljice da mi bo vedno prisluhnila ali kako drugače na voljo, ne glede na to kje je in s kom je..., razen v res izjemnih primerih (smrti bližnjega, huda nesreča...),pa še to le takrat, če bi bila ona edina oseba, ki mi lahko pomaga.
se mi zdi zelo egoistično klicat najboljšo prijateljco ob 3 zjutri, če me je tip pustil ali pa sva se skregala ali pa sem ugotovila da me vara ipd. niti je ne bi klicala v službo in ji to razlagala, če je zasedena ali pa če je na zmenku z njej čist hudim tipom.
jaz najboljši prijateljici sporočim (če predvidevam da je zasedena) kaj se je zgodilo in da bi jo potrebovala za pogovor. potem mi pa ona pove kdaj ima čas. skoraj vedno je to v roku nekaj ur. in sama ravnam enako.
se mi zdi zelo egoistično klicat najboljšo prijateljco ob 3 zjutri, če me je tip pustil ali pa sva se skregala ali pa sem ugotovila da me vara ipd. niti je ne bi klicala v službo in ji to razlagala, če je zasedena ali pa če je na zmenku z njej čist hudim tipom.
jaz najboljši prijateljici sporočim (če predvidevam da je zasedena) kaj se je zgodilo in da bi jo potrebovala za pogovor. potem mi pa ona pove kdaj ima čas. skoraj vedno je to v roku nekaj ur. in sama ravnam enako.
Vsak raj ima svojo kačo.
-
- Cosmopsiho
Jaz tudi ne pričakujem, da ti je nekdo VEDNO na voljo, ker ima vsak svoje življenje in obveznosti. Pričakujem pa, da najboljša prijateljica zna prisluhnit, da se zna postavit v mojo kožo in mi ne zdrdra nasvete iz revije oz. take že 100x slišane, samo da bi nekaj "pametnega" povedala in bi potem preskočila na drugo temo.
V bistvu od najboljše prijateljice pričakujem lastnosti, ki jih v veliki meri posedujem tudi sama, in to je poleg prej omenjenega še iskrenost. Raje vidim, da mi pove po resnici, četudi me bo na začetku mogoče zbodlo, kot pa, da je vse skupaj ena sama kamuflaža. Za pravo prijateljico pa smatram samo starejšo sestro, ker si res vse zaupava in je edina oseba, za katero lahko dam roko v ogenj, da ne pove nobene stvari naprej.
Sicer pa je težko prepoznati neke določene lastnosti pri osebah, ki glumijo. Saj se opazi sčasoma, ampak takoj na začetku ne moreš pri vseh ugotoviti, da so fejk. Ponavadi kar dobro preberem ljudi, sem se pa že tudi sama opekla, ker tista oseba res ni kazala znakov zavisti ipd., na koncu pa me je tako negativno presenetila, da sem od takrat dalje res previdna, komu kaj povem, četudi se z neko osebo že dlje časa družim in mi je že zelo blizu.

Sicer pa je težko prepoznati neke določene lastnosti pri osebah, ki glumijo. Saj se opazi sčasoma, ampak takoj na začetku ne moreš pri vseh ugotoviti, da so fejk. Ponavadi kar dobro preberem ljudi, sem se pa že tudi sama opekla, ker tista oseba res ni kazala znakov zavisti ipd., na koncu pa me je tako negativno presenetila, da sem od takrat dalje res previdna, komu kaj povem, četudi se z neko osebo že dlje časa družim in mi je že zelo blizu.

sugarsugar najbrž si že ugotovila, da enotnega odgovora ne boš dobila, kakor smo si ljudje različni med sabo, tako različno si tudi predstavljamo kako naj bi deloval pravi prijatelj, oz. kako naj bi sami delovali kot pravi prijatelji..
Dejstvo je, da noben ni popoln, tudi pravi prijatelj ni, ni nujno da mu vedno uspe skočit ko ga potrebuješ itd., čeprav sama tega sploh ne pričakujem.
Enim se zdi pravo prijateljstvo definirano s tem al ti bo plačal kavo ko boš broke ali s tem da ti priskoči na pomoč pri pospravljanjanju.. Medtem ko drugi spoštujemo prijateljev čas in ga ne kličemo ob 3h, razen če ni res zelo zelo nujno, se še ni zgodilo.. Pa ne mislim da zaradi tega ta človek ni moj prijatelj. Meni se to zdi primerjava med majhnim otrokom in mamo.. Tudi ona mu mora postavit meje, ko ona je kosilo, se ne more igrat z njim..
Ampak bi pa želela, da mi moj prijatelj prisluhne, ko ve da ga potrebujem. Pa ne rabi tega "razbrat" iz facebooka (ker ga nima) ali med vrsticami.. Ker sva si popolnoma različna in mu moram včasih povedat, oz. on meni. Pa je še vedno moj pravi prijatelj, nekaj naju drži skupaj, zaupanje.
Pravi prijatelj je tisti, na katerega se lahko zaneseš. Kako si ti predstavljaš nekoga da je zate pravi prijatelj, taki ljudje so zate tvoji prijatelji. Sigurno niso enaki kot zame ali za kogarkoli drugega na tem forumu. Poskušaj ugotoviti, kaj tebi pomeni pravi prijatelj, oz. kako si predstavljaš da si ti nekomu prava prijateljica in kakšen naj bi po tvojem bil pravi prijatelj?
Ne moreš pa od nikogar nič pričakovat..,
“change yourself and you will change the world —John Francis”
P.S.: Večkrat je težko biti pravi prijatelj po vseh teh pričakovanjih.. Ampak moraš zaupat, da se pravi prijatelj trudi po svojih najboljših močeh. Ni enotnega pravila, enostavno veš kdo je tvoj pravi prijatelj.
Dejstvo je, da noben ni popoln, tudi pravi prijatelj ni, ni nujno da mu vedno uspe skočit ko ga potrebuješ itd., čeprav sama tega sploh ne pričakujem.
Enim se zdi pravo prijateljstvo definirano s tem al ti bo plačal kavo ko boš broke ali s tem da ti priskoči na pomoč pri pospravljanjanju.. Medtem ko drugi spoštujemo prijateljev čas in ga ne kličemo ob 3h, razen če ni res zelo zelo nujno, se še ni zgodilo.. Pa ne mislim da zaradi tega ta človek ni moj prijatelj. Meni se to zdi primerjava med majhnim otrokom in mamo.. Tudi ona mu mora postavit meje, ko ona je kosilo, se ne more igrat z njim..
Ampak bi pa želela, da mi moj prijatelj prisluhne, ko ve da ga potrebujem. Pa ne rabi tega "razbrat" iz facebooka (ker ga nima) ali med vrsticami.. Ker sva si popolnoma različna in mu moram včasih povedat, oz. on meni. Pa je še vedno moj pravi prijatelj, nekaj naju drži skupaj, zaupanje.
Pravi prijatelj je tisti, na katerega se lahko zaneseš. Kako si ti predstavljaš nekoga da je zate pravi prijatelj, taki ljudje so zate tvoji prijatelji. Sigurno niso enaki kot zame ali za kogarkoli drugega na tem forumu. Poskušaj ugotoviti, kaj tebi pomeni pravi prijatelj, oz. kako si predstavljaš da si ti nekomu prava prijateljica in kakšen naj bi po tvojem bil pravi prijatelj?
Ne moreš pa od nikogar nič pričakovat..,
“change yourself and you will change the world —John Francis”

P.S.: Večkrat je težko biti pravi prijatelj po vseh teh pričakovanjih.. Ampak moraš zaupat, da se pravi prijatelj trudi po svojih najboljših močeh. Ni enotnega pravila, enostavno veš kdo je tvoj pravi prijatelj.
Velika ljubezen in velik uspeh sta povezana z velikimi tveganji!
Zanimivo kako se enim zdi egoistično klicat prijatelja ob 3h zjutri in mu razlagat o svojih problemih, men se zdi pa popolnoma nelogično, da bi v trenutku, ko so moja čustva v popolnem afektu razmišljala kdaj bi si moja prijateljica lahko vzela par minutk zame in me poslušala
... pač v trenutku, ko si čisto na tleh in ko se res res grozno počutiš, o tem ne razmišljaš, ampak prijateljico (za katero veš da ji ne bo težko te poslušat tud če se tušira, tud če je na zmenku z najbolj hudim tipom itd itd) enostvano pokličeš in se zjokaš. Vsaj pr men je to prva stvar, ki jo nardim ko sem v bad-u. Tud men je marsikatera prijateljica jokala v telefon npr. med predavanji in sem pač šla ven iz predavalnice za tistih 10 minut in jo poslušala. Pa nisem zaradih tistih 10 minut nič manj znala, sem pa pomagala prjatlci. Enkrat sem tud iz kina šla ven sred filma in direkt do kolegice, ker je ravno takrat zvedla, da jo je tip po parih letih prevaral. Mi je še vseen prjatlca bolj pomembna kot pa kak ne vem kolk hud tip (pa ni važno a sem z njim v kinu al pa kje drugje)
...res zanimivo kolk različno pojmujemo pravo prijateljstvo...

Meni pa veliko pove o tem kdo je pravi prijatelj, ko te pokliče ne samo takrat ko kaj rabi al pa za vn žurat, ampak tudi ko ga samo zanima kako si, če si uredu in podobne zadeve.
Seveda pa lahko pravemu prijatelju zaupaš in veš da bojo stvari pri njemu/njej tudi ostale
in da ti v težkih situacijah stvari ob strani in te podpira.
Seveda pa lahko pravemu prijatelju zaupaš in veš da bojo stvari pri njemu/njej tudi ostale

Po drugi strani bi se od prijateljev tudi lahko pričakovalo, da razumejo, da moraš vstat čez 3 ure, si na predavanjih ali na stolu pri zobozdravniku, in te pokličejo kasneje.
Tu so izvzete prometne nesreče, smrt bližnjega sorodnika ipd. S kakšnimi živčnimi zlomi, ker je njen tip spil 2 pira preveč, naj si me pa folk ne drzne klicat sredi noči, ker jim bom številko zablokirala prek operaterja.
Tu so izvzete prometne nesreče, smrt bližnjega sorodnika ipd. S kakšnimi živčnimi zlomi, ker je njen tip spil 2 pira preveč, naj si me pa folk ne drzne klicat sredi noči, ker jim bom številko zablokirala prek operaterja.
×Sweety× napisal/-a:Meni pa veliko pove o tem kdo je pravi prijatelj, ko te pokliče ne samo takrat ko kaj rabi al pa za vn žurat, ampak tudi ko ga samo zanima kako si, če si uredu in podobne zadeve.
Tole. Nažaslost pa je tako, da je danes glavnina folka takega, da nekoga poznajo samo ko ga rabijo.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...